Вибрации във волана
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Вибрации във волана
Здравейте колеги,
Имам силни вибрации във волана при спиране, особенно когато се спускам. Иначе при каквато и да е скорост вибрации във волана няма, само при спиране.
Последва смяна на предни дискове и надкладки, както и задни накладки. Само задни дискове оставих стари. Проблема се оправи за около 1 месец и сега пак.
Въпроса е. Може ли това да е от задни дискове. Мислех, че волана може да трепери само от криви предни дискове, а сложих уж хубави на феродо. Нещо друго
Окачването е уж здраво, поне няма никакви хлопания и тропания при каквито и да е дупки.
Поздрави
Имам силни вибрации във волана при спиране, особенно когато се спускам. Иначе при каквато и да е скорост вибрации във волана няма, само при спиране.
Последва смяна на предни дискове и надкладки, както и задни накладки. Само задни дискове оставих стари. Проблема се оправи за около 1 месец и сега пак.
Въпроса е. Може ли това да е от задни дискове. Мислех, че волана може да трепери само от криви предни дискове, а сложих уж хубави на феродо. Нещо друго

Поздрави
- gaidaroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: по въздуха
- Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен
Re: Вибрации във волана
Здравейте колега. И това ако си мислите, че са хубави дискове и накладки... от тях е, 100% според мен, доста хора имат оплаквания от тях, особено пък когато им се навъртят повечко км. Просто това са уникални боклуци.. Почистихте ли хубаво спирачните апарати?

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Здравей, благодаря за отговора.
Какво се има в предвид под почистване. При смяна и на дискове и накладки какво има за чистене.
Какво се има в предвид под почистване. При смяна и на дискове и накладки какво има за чистене.

- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
При смяната на дисковете и накладките се почиства хубаво главината - повърхността в/у която ляга диска. Почистват се и самите спирачни апарати - там където се движат накладките и водачите (ония болтове, които сте отвили, за да свалите апарата).
Няма как да се каже на 100%, че непочистване на горните неща ще доведе със сигурност до изкривяване на диска, но увеличава вероятността многократно.
Непочистена главина - диска не ляга хубаво - изкривява се. Непочистени канали на самия апарат - накладките не се движат свободно - изкривява се диска. Непочистени водачи - - накладките не се движат свободно - изкривява се диска.
Какви дискове и накладки си взел? Съветвам те да си провериш и тампоните на предните носачи. Ако са разбити също могат да доведат до подобни симптоми.
Няма как да се каже на 100%, че непочистване на горните неща ще доведе със сигурност до изкривяване на диска, но увеличава вероятността многократно.
Непочистена главина - диска не ляга хубаво - изкривява се. Непочистени канали на самия апарат - накладките не се движат свободно - изкривява се диска. Непочистени водачи - - накладките не се движат свободно - изкривява се диска.
Какви дискове и накладки си взел? Съветвам те да си провериш и тампоните на предните носачи. Ако са разбити също могат да доведат до подобни симптоми.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Здравей
Благодаря за изчерпателния отговор. Ще сваля колетото да разгледам дисковете от близо. За какво да гледам ... канали?
Иначе са FERODO. Средна цена, за което почвам да съжалявам.
Поздрави
Благодаря за изчерпателния отговор. Ще сваля колетото да разгледам дисковете от близо. За какво да гледам ... канали?
Иначе са FERODO. Средна цена, за което почвам да съжалявам.
Поздрави
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Не изключвай и задържане на буталото в спирачният апарат. Задължително провери спирачните апарати, като изкараш буталото от цилиндъра и огледаш за ръжди. Другото, което е почистване на главината, не само с телена четка, но и с шкурка (повърхността трябва да е равна на пипане). Защото, ако е ръждясала, с телената четка сваляш само боята на ръждата. Дисковете или диска, са ти криви вече. Подготви си нови предни дискове и накладки. 

Щом дисковете са ти нови и евентуално са криви на няколко места срещам табели с надпис "шлайфане на спирачни дискове без демонтаж".
Незнам какво представлява процедурата,защото не ми се е налагало. Просто ти давам една идея.
Някои от по-компетентните колеги да каже дали е добър вариант.
Незнам какво представлява процедурата,защото не ми се е налагало. Просто ти давам една идея.
Някои от по-компетентните колеги да каже дали е добър вариант.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
За толкова $ толкова . Кво шлайфане - това е пълна измама. Купи си нови но този път не се стискай. С пр*дня боя не става.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
masimo написа:Здравейте колеги,
Въпроса е. Може ли това да е от задни дискове. Мислех, че волана може да трепери само от криви предни дискове, а сложих уж хубави на феродо. Нещо другоОкачването е уж здраво, поне няма никакви хлопания и тропания при каквито и да е дупки.
Поздрави
Колега, предполагам си си взел неоригинални предни дискове. Има си добре развита тема за дисковете. Общо взето проблемът се оправя по два начина.
Първи - купуваш си оригинални дискове (от дилър - с щампа БМВ на тях) - около 500-550лв и забравяш за проблема.
Втори начин - купуваш си неоригинални(читави), след 3000-5000км ги кривиш, после даваш пари за струговане, пак ги кривиш и накрая си купуваш оригинални дискове(от дилър, с щампа БМВ на тях) и решаваш проблема.
Трети - опционален вариант - като вариант 2, но пробваш с още няколко марки преди да си купиш оригиналните. По всичко личи, че си вече си на вариант 2 и някой те уговаря за вариант 3. Ти сам си избери, с колко пари искаш да се отървеш. Аз четох доста преди да сменя моите и се спрях на вариант 1 и не съжалявам. Вече 8000 км без никакво тресене при спиране. Знам, че още не съм навъртял много километри, но поне знам, че съм направил най-добрият избор.

За проверка на спирачните бутала и нови накладки няма да споменавам, защото са задължителни при смяната (не се коментира).
Не знам защо изобщо се съмняваш в задните дискове, след като проблемът ти се е оправил временно, след слагането на предните.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,
Разбира се, че проблема се оправя така, само оригинално. За съжаление удоволствието към оригинално е около 3+ пъти по-скъпо от към не оригиналното. Тъй като все по нещо се чупи отивам разбито на стотици левове само за части на месец за 10+г. кола
Но пък както казваше колега, проблема е не в разходите, а в приходите. 
Освен оригинални има ли друга марка която би препоръчал. Явно FERODO са боклуци, но май почти всички са. Въпреки, че не ми се рискуват пак няколко стотака докато ходя междувременно с градския на работа.
Разбира се, че проблема се оправя така, само оригинално. За съжаление удоволствието към оригинално е около 3+ пъти по-скъпо от към не оригиналното. Тъй като все по нещо се чупи отивам разбито на стотици левове само за части на месец за 10+г. кола

INTEGRALE написа:За толкова $ толкова . Кво шлайфане - това е пълна измама. Купи си нови но този път не се стискай. С пр*дня боя не става.
Освен оригинални има ли друга марка която би препоръчал. Явно FERODO са боклуци, но май почти всички са. Въпреки, че не ми се рискуват пак няколко стотака докато ходя междувременно с градския на работа.
Колега аз ги сменях на моята Е46ца преди 4000км.
Сложих ATE+накладки ATE. Рециклирах апаратите изцяло. Цялата процедура ми струва 500лв.
Дисковете бяха около 230лв.с някаква отстъпка доколкото си спомням. За момента нямам проблеми.
Единственото което направих и малко ме дразнеше вместо 50км. разработване аз направих близо 200км. говоря за градско каране.
Сложих ATE+накладки ATE. Рециклирах апаратите изцяло. Цялата процедура ми струва 500лв.
Дисковете бяха около 230лв.с някаква отстъпка доколкото си спомням. За момента нямам проблеми.
Единственото което направих и малко ме дразнеше вместо 50км. разработване аз направих близо 200км. говоря за градско каране.
11 мнения
• Страница 1 от 1