Шум от задният мост - Звънене
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Шум от задният мост - Звънене
Здравейте!
Карам E46 320d 2002-ра.
От известно време насам имам странен шум от задната част на колата. Вътре в купето не се усещат никакви аномалии - чукане, хлопане и т.н.
Чува се единствено при отворени прозорци. По-скоро е леко звънлив звук, чувал съм го при много бмв-та. Получава се, когато карам по леки неравности - например павета.
Питах един майстор, но той ми отговори, че ще го правим когато започне да чука
Та, ще се радвам ако ме насочите
Благодаря!
Карам E46 320d 2002-ра.
От известно време насам имам странен шум от задната част на колата. Вътре в купето не се усещат никакви аномалии - чукане, хлопане и т.н.
Чува се единствено при отворени прозорци. По-скоро е леко звънлив звук, чувал съм го при много бмв-та. Получава се, когато карам по леки неравности - например павета.
Питах един майстор, но той ми отговори, че ще го правим когато започне да чука

Та, ще се радвам ако ме насочите

Благодаря!
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Re: Шум от задният мост - Звънене
пробвай да натиснеш спирачките, когато минаваш през неравностите за да ги елеиминираш като опция.

Колега, благодаря за бързият отговор.
Почти съм сигурен, че не е от спирачките защото мястото, където най-отчетливо чувам този шум е под наклон.
Т.е. спускам се по паветете на свободна и спирачки.
Поздрави!
Почти съм сигурен, че не е от спирачките защото мястото, където най-отчетливо чувам този шум е под наклон.
Т.е. спускам се по паветете на свободна и спирачки.
Поздрави!

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Мен прашниците ми тропат тия пластмасовите и ми звънти от ламарината на диска, виж ги тия неща
Ама трябва да карам като идиот по паветата за да се чува, и то май само аз си го чувам който съм качвал до са никой нищо не чува

Ама трябва да карам като идиот по паветата за да се чува, и то май само аз си го чувам който съм качвал до са никой нищо не чува

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Преди на е36-цата ми се беше разпаднал механизма на ръчната и имаше такъв шум.Сега на е46-цата пак го имам,но си мисля,че е от накладките.
Сега ми стана фикс идея като карам по неравности, свалям прозореца и натискам спирачката.
Май ще се окажете прави, че има връзка. Струва ми се, че когато натисна по-силно спирачката и звъненето изчезва.
След 2 седмици ще съм в бокса за смяна на масло и ще накарам майсторът да прегледа спирачките.
Ако има връзка - ръчната ми държи много слабо.
Май ще се окажете прави, че има връзка. Струва ми се, че когато натисна по-силно спирачката и звъненето изчезва.
След 2 седмици ще съм в бокса за смяна на масло и ще накарам майсторът да прегледа спирачките.
Ако има връзка - ръчната ми държи много слабо.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Около генерацията има едни алуминиеви панели/предпазители - може някой от тях да се е откачил в някоя част и да чука по генерацията.
Si non confectus, non reficiat.
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
При мен два пъти е имало такъв шум
1 -
2 - откачена/изгнила пружинка на накладките на ръчната (сваля се спирачния диск за проверка)
1 -
Zagy написа:Около генерацията има едни алуминиеви панели/предпазители...
2 - откачена/изгнила пружинка на накладките на ръчната (сваля се спирачния диск за проверка)
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
8 мнения
• Страница 1 от 1