Грешно показание на горивото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Грешно показание на горивото

Мнение от streetracing12 » 05 Юни 2016, 22:35

Добър вечер имам един проблем с горивото и много ме дразни ще дам едни примерчета дано ме разберете:

Карам си колата спирам пред нас лампата НЕ ми свети и на борда показва че мога да мина 175км.
Паля колата след 1ч и лампата СВЕТИ и ми показва че мога да мина 130км.
Как става това...

Някой път лампата светва на 115км по борд някой път на 140км. много странно ?

Ето какво сме правили по колата:
-Отварян е резервоара всичко е чисто измихме го малко проверихме нивомерите изчистихме ги точно си отчитат
-Сменен горивен филтър(беше за смяна и без това)

Остава таблото?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Re: Грешно показание на горивото

Мнение от NGneer4eto » 05 Юни 2016, 23:14

Лампата започва да свети при оставащи 8л в резервоара(по мои наблюения). А за оставащите километри по борда - не знам да има автомобил, който дори и да се доближава до истината с тях.
Имаш меню 6-то скрито меню, което ти показва моментното и осредненото ниво в резервоара. Ако видиш по моментното как се лашка нивото, ще разбереш, че и осредненото няма как да е точно. А и когато си ходил някъде средното ниво се изчислява при лашкане и когато спреш не се осреднява веднага, а трябва да мине време. Затова след 1 ч. вече горивото се е успокоило, отчитането започва отначало и показанието вече е вярно(може би). А лампата мисля е свързана с осредненото ниво (за да не премигва постоянно). С две думи нормално е да ти показва разлики в нивото на резервоара, примерно след като си спрял след път и като дадеш на контакт след изминало време. Поне при мен винаги има разлика - многократно съм проверявал. А на оставащите километри вяра да нямаш! Уж се смятат в зависимост от средния разход, но при всички автомобили ги правят толкова оптимистично, че ако речеш да им се довериш, може и да закъсаш някъде.

Назад към E46