Аларма
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Аларма
Колеги знам ,че е разисквана темата много пъти ,но не намерих проблема ?
Алармата ми не функционира - така я купих.Всичко е закачено ,но не реагира. Закачих я на диса и не ми открива модула. Предполагам дори и да липсва бушон ще намери ,че има модул в колата ? Или бъркам ?
Въпроса ми е как да го открия този модул В програмата ( Модула е в багажника , имам датчиците за обем на тавана и до там мисля, че няма други или бъркам )
И къде се намира сирената на това чудо ? Играх си с дисата ,къде бърках какво правих нямам идея ,но успях да активирам нещо и запищя вътре в купето ? Нямам дали беше сирената на алармата .
Иначе отпред закачени на бронята имам 2 сирени и предполагам и двете са за клаксона. Сирената на алармата не я намирам ,къде трябва да е тя ?
Имам и нцс експерта ,но още не съм се научил да боравя с него и за ся само чета
Ако сменя модула с друг дали ще тръгне ?
Пробвал съм всичко описано във форума да видя дали функционира - не, не функционира и не свети лампата на огледалото .
Алармата ми не функционира - така я купих.Всичко е закачено ,но не реагира. Закачих я на диса и не ми открива модула. Предполагам дори и да липсва бушон ще намери ,че има модул в колата ? Или бъркам ?
Въпроса ми е как да го открия този модул В програмата ( Модула е в багажника , имам датчиците за обем на тавана и до там мисля, че няма други или бъркам )
И къде се намира сирената на това чудо ? Играх си с дисата ,къде бърках какво правих нямам идея ,но успях да активирам нещо и запищя вътре в купето ? Нямам дали беше сирената на алармата .
Иначе отпред закачени на бронята имам 2 сирени и предполагам и двете са за клаксона. Сирената на алармата не я намирам ,къде трябва да е тя ?
Имам и нцс експерта ,но още не съм се научил да боравя с него и за ся само чета

Ако сменя модула с друг дали ще тръгне ?
Пробвал съм всичко описано във форума да видя дали функционира - не, не функционира и не свети лампата на огледалото .

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Аларма
Трябва да се активира звука, но това не става с дис или инпа.
Модула на алармата е самата сирена, а тя се намира под кората на чистачките.
Алармата на е46 не се закача като отделен модул, тя работи през ГМ модула.
За да я активираш ти трябва нцс-експерт или бмв скенер.
Модула на алармата е самата сирена, а тя се намира под кората на чистачките.
Алармата на е46 не се закача като отделен модул, тя работи през ГМ модула.
За да я активираш ти трябва нцс-експерт или бмв скенер.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря , колега ! Утре ще разчекна да видя дали е сирената там.
А бялата кутия в багажника какво е ?
И тя си е фабрична смисъл не съм я слагал аз и по колата не се виждат следи от пипано разглобявано и т.н. Не трябва ли да си работи стандартно зададено ?
И тази сирена в купето и при теб ли я има или това е нещо друго ?
Даже ,когато взех да ровя по нея намерих прикрепени документи по детейлите още от завода. За пример под задната седалка намерих документ прикрепен за седалката ,че е за тази кола и т.н. при сглобяването и .
Колата е много запазена със щампи на бмв по ходовата част ,когато я разглеждах и всички щипки са здрави. И на реални 210 хил КМ за моя изненада .... 2003 година дизел за Ирландия е нещо невероятно рядко .....
А бялата кутия в багажника какво е ?
И тя си е фабрична смисъл не съм я слагал аз и по колата не се виждат следи от пипано разглобявано и т.н. Не трябва ли да си работи стандартно зададено ?
И тази сирена в купето и при теб ли я има или това е нещо друго ?
Даже ,когато взех да ровя по нея намерих прикрепени документи по детейлите още от завода. За пример под задната седалка намерих документ прикрепен за седалката ,че е за тази кола и т.н. при сглобяването и .
Колата е много запазена със щампи на бмв по ходовата част ,когато я разглеждах и всички щипки са здрави. И на реални 210 хил КМ за моя изненада .... 2003 година дизел за Ирландия е нещо невероятно рядко .....

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
SH3M37A написа:А бялата кутия в багажника какво е ?
....
Тилт сензор.

Ако нема у глава, има у Google.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Благодарч колега за отговора !
Добре имам и сирената , проверих бушоните на мястото са си . Единия е 67 , 49 е втория ,ако не се лъжа.
При премахване на 67 нищо не стана ,но 49 взе да пищи самата кола/сирената .
Ето това са модулите на колата ,а кой е на самата аларма ? Всички модули са зелени освен LSZ И LWS но след зачистването на грешките са вече зелени . Имам проблем с едната дюза на DDE затова не е зелено . Иначе всички останали са зелени и без грешки. Но както и да е.
Не мога да разбера ,защо не работи . Говорих с предния собственик каза ми ,че е спряла просто и не е търсил проблема .

Някакви идеи ? Къде да ровя
Добре имам и сирената , проверих бушоните на мястото са си . Единия е 67 , 49 е втория ,ако не се лъжа.
При премахване на 67 нищо не стана ,но 49 взе да пищи самата кола/сирената .
Ето това са модулите на колата ,а кой е на самата аларма ? Всички модули са зелени освен LSZ И LWS но след зачистването на грешките са вече зелени . Имам проблем с едната дюза на DDE затова не е зелено . Иначе всички останали са зелени и без грешки. Но както и да е.
Не мога да разбера ,защо не работи . Говорих с предния собственик каза ми ,че е спряла просто и не е търсил проблема .

Някакви идеи ? Къде да ровя

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Колеги ся съм в колата и ,когато пробвах да махна бушона за да се пусне сирената не става . Пробвах да обуча ключа на ново но голяма греда нищо не се случва . Махнах и двата бушона ,но не се случва нищо .....
Някакви идеи ?
Някакви идеи ?

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Алармата ти е GM модула. Да не би да е деактивирана? Това може да се види на диагностика с нцс или скенер.

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Ще проверя пак тези дни ,че съм я оставил за накрая . Два пъти до сега се мъча да я подкарам и не става ..... Затова питах и тук ,но без резултат..... Ако не стане ще сложа Viper car alarm system и ще си реша проблема с всичко . Хем ще ми е по-спокойно на главата . Гледам ,че дават много я хвалят ама да видим .

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Колеги пиша тук за да не отварям нова тема. От няколко дни имам проблем с аларамата. Колата ми беше в сервиз.Майстора за да премести колата не я е отключил с бутнона на ключа ,а директно е сложил ключа в ключалката,отворил е колата тръгнал е да я пали и аларамата се е задействала,което е нормално,защото реално аларамата е била активна.(това е неговия разказ). Взех си колата всичко точно. Сега аларамата се активира когато си поиска. Почва да пищи без причина.Колата си я наблюдавам през прозореца. Никой и нищо няма до нея и започва да пищи. Търсих да не е влязло някакво животно,няма.Сега го направи пак. Вчера я оставих в паркинга към 22 часа. Сутринтта в 8 аларамата се активира. Отключвам,заключвам я .След 10 мин пак се активира аларамата и пак и пак,докато не запаля колата.Ако се минат около 10-12 часа без да съм палил двигателя пак ще запищи. Някакви идеи? с ромбоидния ключ съм.
пс. най-лошото е че досаждам на хората,а и ми изтощава батерията.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
1/ Откачи акумулатора за 15-30 минути.
2/ Прегледай бутоните, които включват алармата /врати, двигател, багажник/.
3/ Диагностика
2/ Прегледай бутоните, които включват алармата /врати, двигател, багажник/.
3/ Диагностика
- oci
- старши ентусиаст
-
Драгослав написа:Колеги пиша тук за да не отварям нова тема. От няколко дни имам проблем с аларамата. Колата ми беше в сервиз.Майстора за да премести колата не я е отключил с бутнона на ключа ,а директно е сложил ключа в ключалката,отворил е колата тръгнал е да я пали и аларамата се е задействала,което е нормално,защото реално аларамата е била активна.(това е неговия разказ). Взех си колата всичко точно. Сега аларамата се активира когато си поиска. Почва да пищи без причина.Колата си я наблюдавам през прозореца. Никой и нищо няма до нея и започва да пищи. Търсих да не е влязло някакво животно,няма.Сега го направи пак. Вчера я оставих в паркинга към 22 часа. Сутринтта в 8 аларамата се активира. Отключвам,заключвам я .След 10 мин пак се активира аларамата и пак и пак,докато не запаля колата.Ако се минат около 10-12 часа без да съм палил двигателя пак ще запищи. Някакви идеи? с ромбоидния ключ съм.
Откачи буксата на бутона на предния капак и виж дали ще се активира сама без него.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
Проблема изчезна като отворих предния капак и натиснах няколко пъти бутоно за индикация. НЕ съм откачал буксата,но се оправи.
- oci
- старши ентусиаст
-
Драгослав написа:Проблема изчезна като отворих предния капак и натиснах няколко пъти бутоно за индикация. НЕ съм откачал буксата,но се оправи.
Така е на 90 процента винаги проблема е от него, ако пак ти направи проблем или откачи буксата или смени бутона.
- janco76
- Потребител
-
- Кара: E46 316 i
- Мечтае да кара: M6
Драгослав написа:Проблема изчезна като отворих предния капак и натиснах няколко пъти бутоно за индикация. НЕ съм откачал буксата,но се оправи.
Каде се намира тоя бутон? Може ли снимка или по подробно обяснение.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2