Болт на обтяжна ролка...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Болт на обтяжна ролка...
Колеги, ударих на камък с намирането на номера на болта на обтяжната ролка на Е46 (на пистовия ремък).
Прецакана му е главата и искам да си поръчам нов, но в RealOEM не излиза като отделен елемент. Става въпрос за болта, който минава през самата ролка (с еврейската звезда).
Поръчах си само ролката, но тя идва с дълъг болт, който няма как да стане там.
Ако някой може да помогне, нека пише
Прецакана му е главата и искам да си поръчам нов, но в RealOEM не излиза като отделен елемент. Става въпрос за болта, който минава през самата ролка (с еврейската звезда).
Поръчах си само ролката, но тя идва с дълъг болт, който няма как да стане там.
Ако някой може да помогне, нека пише

- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
Re: Болт на обтяжна ролка...
Колега магазин Евроболт,мисля че имат и сайт
320d-07119905409
Номенклатурен номер 07119905409
Описание Болт M8x35-10.9
Ед. цена с ДДС 1.54 лв
Номенклатурен номер 07119905409
Описание Болт M8x35-10.9
Ед. цена с ДДС 1.54 лв
- djkita
- младши ентусиаст
-
Колега, това е болта дето държи механизма, на мен ми трябва болта на самата ролка отпред.
Търсих по разни сайтове, но не намирам нищо. Явно ще трябва от някоя морга да търся.
Търсих по разни сайтове, но не намирам нищо. Явно ще трябва от някоя морга да търся.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- djkita
- младши ентусиаст
-
Не е такъв колега. Болт е Torx с размер Т50 (доколкото успях да разбера).
Предполагам, че щом го няма като отделен елемент, то той върви сигурно с механизма.
Предполагам, че щом го няма като отделен елемент, то той върви сигурно с механизма.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Denmark
- младши ентусиаст
-
малко късно отговарям, но според мен е точно болта от първия ми коментар.
вчера я смених въпросната ролка, но съм забравил да поръчам болта, обаче за мое щастие беше в добро състояние.
между другото ти явно не си поръчал правилната ролка, щом е дошла с дългия болт. това е тази от снимката с жълтата чертичка:

обтяжната ролка с torx-а е под нея.
аз смених и двете ролки, но нито една от тях не дойде с болтове.
EDIT:

ето тук се вижда по-добре.
EDIT2:
виж и номер 7 от тук: http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... ernator_2/
вчера я смених въпросната ролка, но съм забравил да поръчам болта, обаче за мое щастие беше в добро състояние.
между другото ти явно не си поръчал правилната ролка, щом е дошла с дългия болт. това е тази от снимката с жълтата чертичка:

обтяжната ролка с torx-а е под нея.
аз смених и двете ролки, но нито една от тях не дойде с болтове.
EDIT:

ето тук се вижда по-добре.
EDIT2:
виж и номер 7 от тук: http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... ernator_2/

- djkita
- младши ентусиаст
-
Двигателя е М43, моя е грешката, че не го написах в първия пост, за което се извинявам.
Да болта е торкс ( с звезда Т50 се развива) и при другите мотори не е същия болт.
Ролката е някаква "универсална" и се явява единствен вариант, иначе трябва да сменям целия механизъм. Проблема е, че тази ролка идва с друг болт (по-дълъг и с нормална резба), а за там е един доста по-къс и с обратна резба.
От БМВ не го предлагат отделно (стигнах до този извод след доста търсене и без успех).
Втора употреба също не намерих, имаше 2-3, но хората не искаха да развалят обтегача, за да го продадат комплект.
Като вариант остава да сложа по-дълъг болт и отзад с гайка. Доста хора така са го правили. Само не разбрах след като оригиналния болт е с обратна резба, то дали там на тази резба ще мога да завъртя болт с нормална....
Да болта е торкс ( с звезда Т50 се развива) и при другите мотори не е същия болт.
Ролката е някаква "универсална" и се явява единствен вариант, иначе трябва да сменям целия механизъм. Проблема е, че тази ролка идва с друг болт (по-дълъг и с нормална резба), а за там е един доста по-къс и с обратна резба.
От БМВ не го предлагат отделно (стигнах до този извод след доста търсене и без успех).
Втора употреба също не намерих, имаше 2-3, но хората не искаха да развалят обтегача, за да го продадат комплект.
Като вариант остава да сложа по-дълъг болт и отзад с гайка. Доста хора така са го правили. Само не разбрах след като оригиналния болт е с обратна резба, то дали там на тази резба ще мога да завъртя болт с нормална....

- Denmark
- младши ентусиаст
-
djkita написа:Двигателя е М43, моя е грешката, че не го написах в първия пост, за което се извинявам.
аха, сега разбирам. извинявам се, и аз по default си мислех, че става въпрос за М52/54.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-S ... lternator/
това предполагам си го гледал (номер 4) и не става?
щом го няма, аз бих потърсил или втора ръка или нов комплект с обтегача, но това с гайката на мен лично не ми харесва като решение.

- djkita
- младши ентусиаст
-
Да колега, номер 4 са двата болта, които държат самия обтегач.
Ще потърся още и ако не намеря, тогава ще прибягвам до други варианти.
Благодаря ти много
Ще потърся още и ако не намеря, тогава ще прибягвам до други варианти.
Благодаря ти много

12 мнения
• Страница 1 от 1