проблем с разхода на бензин
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Мойта 323 към 13градско в София нормално каране 50/50 център и извънцентър 

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Re: проблем с разхода на бензин
gecata73 написа:Мьрличко мрази бензина и го харчи по 23л.Направо ми забива нож в сьрцето.Дайте сьвет от какво ще да е.Не сьм сменял горивните филтрира и помпата вие като турбо.Тука идва и другия проблем-като завали дистибуторната капачка става много влажна отвьтре
.Като я гледам здрава е.На газ е по-добре.Харчи от 9 до 15 в зависимост от карането.
Оборотите

не знам вече, искам да сложа газ, от старата ми кола(Audi 1.8i GTE 1984 механичен пълен инжекцион) ми остана газовата уредба, обаче дебитомера на БМВ-то е доста по "нежен" от този на аудито и се чудя дали ще могат да ми я монтират така че да не гърми, докато беше на аудито 1 път не е детонирала ..... а не ми се иска да прееба Баварката
много и се радвам само дето харчи повечко от колкото мога да си позволя в момента 

Всичко под 200 hp е цъкалка.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
3XX написа:не знам вече, искам да сложа газ, от старата ми кола(Audi 1.8i GTE 1984 механичен пълен инжекцион) ми остана газовата уредба, обаче дебитомера на БМВ-то е доста по "нежен" от този на аудито и се чудя дали ще могат да ми я монтират така че да не гърми, докато беше на аудито 1 път не е детонирала ..... а не ми се иска да прееба Баваркатамного и се радвам само дето харчи повечко от колкото мога да си позволя в момента
Това на 316-ката ли?
Ако става въпрос за нея,не и слагай газ няма смисъл

- vld
- Старши ентусиаст
-
3XX написа:можеш ли да ми обясниш защо според теб няма смисъл ....разходите като пари с газ ще ми спаднат с 30-40 %
Колко километра правиш на месец?
колко мислиш че ще харчи на газ? щи дам жокер градско 13-16
на бензин 9-11 ако е читав мотора.
На газ ще имаш винаги някакви проблеми,ще скапеш дебитомера,дюзите,бензиновата помпа ,ще ходиш реговно на газ анализатор и накрая като удариш чертата ще съжаляваш.
Единствено ако сложиш газов инжекцион,ма я пак помисли колко трябва да караш,за да го избиеш 1600+лв.?
Карай си на бензин и не се тормози

значи мотора ми е слънце на 177000 км е , минавам по 240 км средно на седмица....а колата си гълта по задръстванията към 13-14 бензин ...което ще ре4е според мен 14-16 газ...значи за за 20 лева вместо да сипа 12 литра аз 6те сипя 19 литра , което е с около 40-50 км повече, поправи ме ако греша
- vld
- Старши ентусиаст
-
3XX написа:значи мотора ми е слънце на 177000 км е , минавам по 240 км средно на седмица....а колата си гълта по задръстванията към 13-14 бензин ...което ще ре4е според мен 14-16 газ...значи за за 20 лева вместо да сипа 12 литра аз 6те сипя 19 литра , което е с около 40-50 км повече, поправи ме ако греша
Ако е 13-14 бензин на газ ще е 15-17
Абе бате няма смисъл като ти казвам.
Четри години съм карал на газ и неща да чуя вече.
Ако искаш да караш на газ или газова инжекзия която излиза много скъпо и си заслужава само ако си като такси.
Ма нещо не е както трябва при теб да знаеш тоя разход е за 320-ка и то дори Е36 дето е по тежко с М50 без ванос дава такъв разход на градско зимата 15 макс.

ами и аз си мисля че нещо не е наред ,(сменил съм филтрите, кабели и свещи) но не знам и към кой да се обърна за да каже така ли е, и ако е така кое е нередното в случая, сега виското ми е зацепено но не ми се вярва да дига чак толкова разхода от него....значи и аз 4 години на газ карах предишната ми кола , и не съм имал никакъв проблем, харчеше с 1,5 литра газ отгоре на бензина, но ако оправя по някакъв начин харча и почне да харчи както казват тук в форума че трябва да харчи мейду 8 - 11л/100км , няма да слагам газовата
- vld
- Старши ентусиаст
-
Закарай я на диагностика,така само си разтягаме сополи тука.
Може да е ламбда сонда може да е нещо в компа абе не е нормално да харчи 13-14 ебати 316-ката.
Единствено може да се приеме за нормално ако тея 100км. градско ги минаваш всичките на 1-2-1-2-1-2 и яко задръствания ма много яко.
А какъв ти е мотора М10 или М40?
Може да е ламбда сонда може да е нещо в компа абе не е нормално да харчи 13-14 ебати 316-ката.
Единствено може да се приеме за нормално ако тея 100км. градско ги минаваш всичките на 1-2-1-2-1-2 и яко задръствания ма много яко.
А какъв ти е мотора М10 или М40?