Не възможност да се влезне в Steering Angle Sensor

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Не възможност да се влезне в Steering Angle Sensor

Мнение от Maverick1208 » 28 Май 2016, 21:08

Здравейте колеги, проблема ми е следния.Днес си инсталирах програмата за диагностика Rheingold/D и при тест на всички модули на колата ми показва, че няма връзка с един модул LWS изписва една грешка която не мога да изтрия- "NO RESPONSE FROM CONTROLUNIT".НЕ МИ СВЕТИ НИТО ASC-то, нито жълта удивителна, както е при проблем със сензора!

IMG_20160524_160939.jpg

Направих диагностика и с ИНПА, но там е същото положението, не мога да вляза в модула и ми изписва грешка "NO RESPONSE FROM CONTROLUNIT" :

2.jpg

Реших да проверя физически дали го има сензора и свалих кората под волана за да видя да не е разкачен сензора и установух, че си е там и съм му снимал номера:

3.jpg

Въпроса ми е защо ми дава постоянно тази грешка, "NO RESPONSE FROM CONTROLUNIT", когато модула си е там и не ми свети ASC и жълта удивителна, както е по-принцип при дефект в сензора?

Тествах да изключа ASC-то от копчето и веднага ми светва жълтата лампа, което показва, че си работи нормално.

Другият ми въпрос е ако евентулано са изключили сензора от буксата възможно ли е да излиза тази грешка? Като премахнах кората под волана видях само една зелена букса и тя си беше на мястото, има ли друга букса на сензора? И ако евентулано е изклучен от буксата не трябва ли да ми светне някоя лампа?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Не възможност да се влезне в Steering Angle Sensor

Мнение от DiGital » 28 Май 2016, 22:11

Хах, това дето си снимал нее сензора за ъгъла на волата, а лентовия кабел. Копчето ти ASC ли е или DSC? Може да е въпрос на кодиране и въобще да търсиш нещо което го няма.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick1208 » 28 Май 2016, 22:31

Копчето ми е ASC :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick1208 » 28 Май 2016, 23:12

Колега излезна прав, наистина го нямам този сензор. Сега влезнах в сайта на BMW http://www.realoem.com/ и по моя VIN излиза, че го нямам този сензор. Пише, че го има само при коли с DSC система, а моята е ASC :). Така, че благодаря за насоката :). Модераторите могат да закрият темата.

Назад към E46