Bmw 318i e46 - Тракане при студен двигател. МОЛЯ СЪВЕТ?!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Bmw 318i e46 - Тракане при студен двигател. МОЛЯ СЪВЕТ?!!
Здравейте колеги,1.9 118k.c 2000god. Газ-бензин е колата, иначе на празен ход работи като швейцарски часовник и на газ и на бензин . Но това дето ви писах това ме яде от вътре и дано да не е нещо лошо. тракането се получава при старт продължава 2-3 секунди. При студен двигател малко повече 4-5 сек. Също се получава при подаване на газ при пускане на газта 1 секунда. От какво може да е това? Дано да не е нещо сериозно че скоро я купих, иначе работи добре тихичко без да играят оборотите.. Моля по опитните колеги да ми дават малко съвет и инфо. Мерси предврително
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Re: Bmw 318i e46 - Тракане при студен двигател. МОЛЯ СЪВЕТ?!
Като загрее има ли го това тракане? или само студена го прави.
525dнаписа:Като загрее има ли го това тракане? или само студена го прави.
Само в началото на паленето за 1-2 секунди да и в загрял двигател го прави пак в началото. И понякога когато подам повечко газ, при мездинна при намаляването на оборотите. Двигателя е 1.9 118к.с бензин 2000г.
- itan75
- Потребител
-
- Кара: БМВ 318и M43TU B19
- Мечтае да кара: БМВ 750
С какво масло си и на колко хил.км е?Промивка на двигателя и зареждане с 5/50 или 10/60.Марката на маслото,аз лично слагам на моето БМВ една южно-корейска марка,която е слабо известна в България,но поне съм сигурен,че няма менте.
Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
itan75 написа:С какво масло си и на колко хил.км е?Промивка на двигателя и зареждане с 5/50 или 10/60.Марката на маслото,аз лично слагам на моето БМВ една южно-корейска марка,която е слабо известна в България,но поне съм сигурен,че няма менте.
Маслото е Кастрол 10w40 на 5000км е още че тай е писано в едно място и бившоя собственик ми каза че има 5000 км за смяна още
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Тракането едва ли идва от двигателя. По-скоро е първичния вал на скоростната кутия. Натисни съединителя когато трака и ще видиш, че ще изчезне 
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Karro0071 написа:525dнаписа:Като загрее има ли го това тракане? или само студена го прави.
Само в началото на паленето за 1-2 секунди да и в загрял двигател го прави пак в началото. И понякога когато подам повечко газ, при мездинна при намаляването на оборотите. Двигателя е 1.9 118к.с бензин 2000г.
Това са хидравличните повдигачи колега ,и при мен беше така допреди 2г. преди да ги сменя .
Като купих навремето колата първото масло което и сложих беше 10/40 кастрол и го изхвърлих след
3000 км. защото не ми харесваше изобщо звука на мотора като загрее и самото масло беше с вискозитет
като на водата . От тогава само синтетика 5/40 ,но не кастрол и мотора работи мн. по добре .
Относно повдигачите - като смениш маслото в началото може изобщо да не изтракват , но след 2-3 хил. км
ще почнеш пак да ги чуваш . Просто им е дошло времето ,при мен тракаше само един , но аз ги смених комплект
и вече даже забравих за тях.
Кажете ми доло горе още една година няма ли да издържат?
защото мога и да сменя колата след една година. Имам в предвид вредят ли на двигателя като тракат ката? Само да не ми блокира двигателя от това се страхувам? ?

8 мнения
• Страница 1 от 1