Аудио маняци е46 седан

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 318i
Мечтае да кара: M3

Аудио маняци е46 седан

Мнение от FuriaL » 07 Апр 2016, 21:29

Здравейте.

Горд собственик съм на е46 вече 3-та година, и нов колега във форума.
Преди няколко дена се качих в а3 с каса с две 10-ки на грунд зеро, аудиото ми стана приоритет още в момента, в който чух музиката.... Та от там реших да започна със CD-то. Смених оригиналния касетофон със CD на pioneer и разбрах колко качествено свирят оригиналните говорители на колата, реших да поседя някой car-audio магазин, но останах леко разочарован, когато попитах какъв вариант имам за да докарам повечко бас, той веднага ми предложи бас каса в багажника но впредвид факта че е46 седан е с много добре изолиран багажник няма да мога да чувам пълния капацитет на баса, подхвърли ми една идея, да монтирам говорител на мястото на подлакътника на задната седалка и да ми направи кутия към багажника,което няма да отнеме много от пространството в багажника,но едва сега видях че аз нямам подлакътник, а цяла облегалка. От там на въпроса ми към вас, понеже не можах да намеря цяла седалка с подлакътник, само за комби и купе намирам, какви са вариантите да се сдобия с подлакътник или седалките от комби стават ли за седан. Ако някой има идеи или за подан ще се му много благодарен.

Съжелявам ако има сродна тема, но не можах да я открия.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!

Re: Аудио маняци е46 седан

Мнение от dr.peshev » 08 Апр 2016, 1:02

http://www.ebay.co.uk/itm/111938014354? ... EBIDX%3AIT
Маха се металната преграда към багажника
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d & 322ci
Мечтае да кара: e30 с V8

Мнение от Silverlight » 08 Апр 2016, 10:52

И аз се чудех дълго време, какво да правя с музиката, защото и аз нямах подлакътник, а ми се слушаше бас. Единият ми вариант беше да изрежа задната кора и да монтирам съб-а там, а другият вариант беше да намеря седалки със подлакътник и да изрежа тенекията зад седалките. В крайна сметка реших да не се реже нещо и сложих направо кутията вътре върху задните седалки. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i
Мечтае да кара: BMW M3 CSL

Мнение от g0dkratos » 08 Апр 2016, 11:02

FuriaL написа:Здравейте.

Горд собственик съм на е46 вече 3-та година, и нов колега във форума.
Преди няколко дена се качих в а3 с каса с две 10-ки на грунд зеро, аудиото ми стана приоритет още в момента, в който чух музиката.... Та от там реших да започна със CD-то. Смених оригиналния касетофон със CD на pioneer и разбрах колко качествено свирят оригиналните говорители на колата, реших да поседя някой car-audio магазин, но останах леко разочарован, когато попитах какъв вариант имам за да докарам повечко бас, той веднага ми предложи бас каса в багажника но впредвид факта че е46 седан е с много добре изолиран багажник няма да мога да чувам пълния капацитет на баса, подхвърли ми една идея, да монтирам говорител на мястото на подлакътника на задната седалка и да ми направи кутия към багажника,което няма да отнеме много от пространството в багажника,но едва сега видях че аз нямам подлакътник, а цяла облегалка. От там на въпроса ми към вас, понеже не можах да намеря цяла седалка с подлакътник, само за комби и купе намирам, какви са вариантите да се сдобия с подлакътник или седалките от комби стават ли за седан. Ако някой има идеи или за подан ще се му много благодарен.

Съжелявам ако има сродна тема, но не можах да я открия.
Поздрави

Сподели кой модел на pioneer си сложил и ако можеш да направиш една снимка как стои радиото в момента
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от FuriaL » 11 Апр 2016, 23:49

Модела е Pioneer MVH-08UB и съм повече от доволен имайки впредвид факта че беше 90 и няколко лева. Менюто е доста обширно и се борави с него бързо и лесно.

Снимка нямам представа как да кача, sorry. Ако ми обясните как ще кача снимки, като завършим проекта.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 12 Апр 2016, 8:40

Снимки:

1-Вариант : След като напишеш мнение , долу в ляво има бутон "Прикачи файл"
Като го натиснеш , ти дава Browse - и си качваш снимка от паметта на компютъра!
Така можеш да качиш до 3 снимки!

2-Вариант : Качваш снимка на произволен сървър за снимки (примерно http://kachi-snimka.info/ )
Копираш адреса на снимката (примерно http://alfa.kachi-snimka.info/images-20 ... 39250n.jpg )
и като пишеш мнението си просто натискаш бутона Img , който е точно над текста ,който въвеждаш и
се появява [img ][ /img]! Между двете слагаш копирания линк [img ]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1460439250n.jpg[ /img] и така можеш да качваш колкото си искаш снимки! :ok:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i
Мечтае да кара: BMW M3 CSL

Мнение от g0dkratos » 12 Апр 2016, 10:00

аз имам alpine ida x300 но свети в зелено и още не съм сигурен че трябва да го сложа..... в момента е монтирано на друга кола с умрели колони, но след смяната на оригиналното радиото с alpine....стана чудо и възкръстнаха :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от FuriaL » 12 Апр 2016, 11:09

Благодаря dr.peshev

Забравих да спомена, модела който сложих го има в 2 разцветки / червено и зелено/,след като го монтирах 1 час след това го надувах и свиреше без проблем, но на сутринта като запалих колата, включих СД-то и то спря да свири, просто зацикли и не можах да го включа. Отидох веднага до магазина от който го взех и човека ми го замени с друго. Той ми го върза, защото реших че може би съм объркал нещо макар че то е на букси всичко и няма как да сбъркаш. Настрои ми го и след като запалих колата и си тръгнах от магазина след 1 минута пак същата работа заби на една песен и до там... Върнах се и му викам така и така... Обеснявам на човека как се случи всичко, СД-то свири, паля колата но когато включа фаровете и СД-то забива. Оказа че някакъв моментен импулс се подава при включването на фаровете и разцентрова СД-то поне така го разбрах аз. Изолирахме въпросното кабелче и сега няма проблеми. До колкото помня цвета на кабелчето беше червено, ако някой има същия проблем ще отворя СД-то за да проверя кой кабел беше точно.

Потребител
Аватар

Мнение от FuriaL » 22 Май 2016, 9:56

Ето и резултата,

IMG_20160522_093711.jpg
IMG_20160522_093457.jpg

http://caraudio-bg.com/Ground%20Zero%20GZIW%2012SPL
http://aval-bg.com/1443/GZRA+1.600D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 31 Май 2016, 20:37

Здравейте, имам един плеър Pioneer 4700bt който свири много добре и съм сигурен че, ако го сложа в колата звука ще е на съвсем друго ниво даже с оригиналните говорители. Обаче ако го сложа, това означава че, автоматично губя контролите от волана които са си удобвство. Има ли вариянт да ползвам контролите от волана дори с афтърмаркет радио? :paranoid:
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 31 Май 2016, 20:59

Без преходник няма да работят бутоните!
Търси преходник Pioneer-BMW

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 01 Юни 2016, 0:00

Благодарско за съвета! Това от линка долу предполагам ще стане...

http://caraudio-bg.com/BMW-Pioneer-upravlenie-ot-volana
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

Назад към E46