Проблем с чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с чистачките
Здраво колеги .. значи имам много странен проблем със чистачките . Работят си перфектно на всички скорости и в един момент.. просто спират ....
. Ръчкам лостчето нагоре надолу и нищо.Загасих колата , мина се известно време (30 мин. някъде) и чистачките пак си тръгнаха
. И тоя номер вече ми го прави 2-3 пъти. Някой някаква идея от какво може да е 

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Re: Проблем с чистачките
Според мен е реле!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Моторче,обикновено това е началото на трайното спиране,влиза вода,трябва да се отвори и почисти,,,Може да е реле,лостче или модул,,,но като цяло-залагам на моторче 

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- Martin_pandarski
- Потребител
-
- Кара: 98' E39 520i, 99' CLK 200
- Мечтае да кара: E63 с четири пушкала
И аз съм с подобен проблем, а онзи ден смених моторчето! При мен чистачките работят, но си спират в произволни места и ми затруднява видимостта. Ще заложа на релето пък дано е това 

Yes, money can't buy you happiness but it's more comfortable to cry in a BMW than in a bicycle 

Иначе да , почистих там където е моторчето .. имаше доста кал и мръсотия и си мислех ,че е от това , щото се събира вода там и го мокри , ама уви .. вчера пак спряха. Явно в самото моторче е проблема .. Мерси за съветите

- The 5th element
- Арабиата
-
Krotzata написа:Иначе да , почистих там където е моторчето .. имаше доста кал и мръсотия и си мислех ,че е от това , щото се събира вода там и го мокри , ама уви .. вчера пак спряха. Явно в самото моторче е проблема .. Мерси за съветите![]()
Самото моторче,колега,,,щом около него се е събрала,може би и вътре има,,,иначе другите опции са лостче,реле и модул,,,за повече не се сещам

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
Модула 1000000%. Не е нито моторче, нито реле, а модул. Аз имах същия проблем на две различни е39ки.
Скоро, не само ще прекъсват, а тотално ще откажат. И плафона ще спре да свети
Свали модула, малко с поялника и си готов. За 15 минути работа е.

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Аз имах такъв проблем, като моите чистачки забиваха докато карам на сензор. Иначе по абсолютно същия начин след 10-15 мин. се оправяха. Оказа се релето, което вътре има два канала /за коли със сензор за дъжд/ - по един за ръчно чистене и сензор. Струва под 30 лева, така че според мен е най-добре да се започне с него... 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Z3Ro* написа:Аз имах такъв проблем, като моите чистачки забиваха докато карам на сензор. Иначе по абсолютно същия начин след 10-15 мин. се оправяха. Оказа се релето, което вътре има два канала /за коли със сензор за дъжд/ - по един за ръчно чистене и сензор. Струва под 30 лева, така че според мен е най-добре да се започне с него...
Същата работа и при мен, смених релето и съм нямал проблеми след това.

Samoten написа:Модула 1000000%. Не е нито моторче, нито реле, а модул. Аз имах същия проблем на две различни е39ки.
Извинявам се, за глупавия въпрос може би .. амаааа , къде се намира тоя модул колега ?

Почисти релето....за да изолираш нещата едно по едно. Ако всичко е наред го смени, защото пак ще направи проблем. Ако с почистени контактори пак прави проблем се насочи към мотор. Не съм сигурен, но релетата трябва да са еднакви, ако трябва само им смени местата за да еазбереш от къде духа вятъра и не си сигурен , че ще се справиш с почистването.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ти упорито си решил да следваш на колегата съвета, дето е милион процента сигурен какво е
Взимай поялника и почвай!

Взимай поялника и почвай!

Krotzata написа:Извинявам се, за глупавия въпрос може би .. амаааа , къде се намира тоя модул колега ?![]()
Под жабката. Копчето за централното до скоростите и плафона като се отворят вратите работят ли ти?
Ти упорито си решил да следваш на колегата съвета, дето е милион процента сигурен какво е
Имал съм точно същия проблем няколко пъти вече и съм се напатил.
Първо ходих при Рашо и оня малоумник започна да ми сваля волана, за да види дали не е лостчето. От там директно при Явор отидох. Момчето видя, че не е лостчето без да сваля волана.

От там в Мирафиори отидох с разглобено табло, бaрникаха 2 дни и нищо не свършиха. Накрая отидох (забравих как се казват, на Околовръстното, преди разклона за Горна Баня) и момчетата я оправиха точно за 15 минути. Казаха ми, че това бил сравнително честен проблем, някакво пътче на модула не давало контакт.
Всичко това ми се е случвало чисто и просто с 3 рализни е39ки и всеки път проблема е бил един и същ. Тук и във форума има 3-4 теми назад във времето, при които проблема е бил 1 към 1 същия

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Samoten написа:Krotzata написа:Извинявам се, за глупавия въпрос може би .. амаааа , къде се намира тоя модул колега ?![]()
Под жабката. Копчето за централното до скоростите и плафона като се отворят вратите работят ли ти?Ти упорито си решил да следваш на колегата съвета, дето е милион процента сигурен какво е
Имал съм точно същия проблем няколко пъти вече и съм се напатил.
Първо ходих при Рашо и оня малоумник започна да ми сваля волана, за да види дали не е лостчето. От там директно при Явор отидох. Момчето видя, че не е лостчето без да сваля волана.Сложи си машинка от неговата кола и пак не тръгна. Разглоби половината табло да рови по кабеляците, но той не е баш жичкаджия и не му е толков в кръвта това. Нищо не направихме.
От там в Мирафиори отидох с разглобено табло, бaрникаха 2 дни и нищо не свършиха. Накрая отидох (забравих как се казват, на Околовръстното, преди разклона за Горна Баня) и момчетата я оправиха точно за 15 минути. Казаха ми, че това бил сравнително честен проблем, някакво пътче на модула не давало контакт.
Всичко това ми се е случвало чисто и просто с 3 рализни е39ки и всеки път проблема е бил един и същ. Тук и във форума има 3-4 теми назад във времето, при които проблема е бил 1 към 1 същия
Никой не казва, че е невъзможно проблемът да е в ГМ-а. Просто, както сам си се убедил, при проблем в модула обикновено има и други аномалии, освен чистачките в случая. Причината е, че този модул командва доста и различни системи по колата. Затова е добре да се започне с реле в случая на колегата - всъщност релето се проверява. Всеки жичкаджия може да го провери, има и клипове в тубата. Но има вариант да не е проблемът на релето в контактните му крачета, а вътре в контактните пластини. Затова чистачките работят известно време и спират - контактната пластина е загубила еластичност и й трябва много време да изстива, за да направи контакт отново. Затова и след по-дълга почивка чистачките тръгват. Така че най-вероятно няма да стане с чистене на релето, но не пречи да се опита.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Ето за релето - къде се намира и как да си го провери: http://www.dgce.co.uk/
Също и обяснения за диагностика на системата с чистачките - какво къде да се измери: http://www.justanswer.com/bmw/2qgg7-199 ... volts.html
Също и обяснения за диагностика на системата с чистачките - какво къде да се измери: http://www.justanswer.com/bmw/2qgg7-199 ... volts.html
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2