Следене налягането в гумите RDC/TPC
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Следене налягането в гумите RDC/TPC
Колеги, при Е39 системата за следене на налягането в гумите какво представлява? Датчици във фитилите или просто следене на скороста на въртнете на отделните колела?
Ако е с датчици, как точно тези датчици прехвърлят информацията от гумата към колата? Някаква Wireless технология?
Ако е с датчици, как точно тези датчици прехвърлят информацията от гумата към колата? Някаква Wireless технология?
- W140_S600_V12
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530DA/ E34 520i 24V
- Мечтае да кара: S65 AMG
Re: Следене налягането в гумите RDC/TPC
Датчиците се прикрепят от вътрешната страна на джантата. Изпращат сигнали, а колата има модул, който ги получава(безжичен принцип). Тези датцици имат батерии, които обаче са капсуловани с цел покупка на нови датчици, а не подмяна само на батериите.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
iceblast написа:Колеги, при Е39 системата за следене на налягането в гумите какво представлява? Датчици във фитилите или просто следене на скороста на въртнете на отделните колела?
И двата вида технология се вгражда:
RDC е първата с датчици в джантите и антени в подкалниците, радио връзка, мери налягане и температура в гумите и отчита веднага дали има разлика в налягането.
RPA e по-новата система, няма датчици в джантите, измерва и сравнява скоростта на въртене на всяко колело, отчита проблем само в движение с поне 15 км/ч.
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
нямах представа че има такива екстри в е39,щеше да ми е полезно вчера като спуках гума.В по последните години ли се вграждат?
ако я е поръчал първия собственик,ще я има дори и на модел преди 09.00г
Най-разпространения вариант е първия ,с ленти под подкалниците,датчика е на вентила,имаш един модул който се намира до GM-а ,и едно копче....ако намериш всички компоненти,не е проблем да си я монтираш
Най-разпространения вариант е първия ,с ленти под подкалниците,датчика е на вентила,имаш един модул който се намира до GM-а ,и едно копче....ако намериш всички компоненти,не е проблем да си я монтираш

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Или си купуваш това
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
Зд.колеги.Изгоря ми RDC модула този които е зад жабката,та искам да ви попитам като си купувам друг модул трябва ли да е със същия номер като моя или това няма значение стават всичките.Благодаря ви предварително
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Колеги,може ли по по-подробна информация тъй като при мен на борда излиза грешка ,че системата е не активна.Чакам да дойде кабел скоро и ще я закачам но до тогава не знам от къде да почна с търсенето на проблема.Тези "антени" за който споменава колегата по-горе къде точно на подкалниците седят,предстой ми смяна на левия стандартен ли да търдя или има разлика заради тези "антени" ?
Бутона който имам понякога когато го задържа излиза "сет" не знам какво се "сетва"
.
Като цяло всякъква информация ми е полезна тъй като съм любопитен да разбера всичко за системата.
Поздрави!
Бутона който имам понякога когато го задържа излиза "сет" не знам какво се "сетва"

Като цяло всякъква информация ми е полезна тъй като съм любопитен да разбера всичко за системата.
Поздрави!

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
MPOWERfan написа:Колеги,може ли по по-подробна информация тъй като при мен на борда излиза грешка ,че системата е не активна.Чакам да дойде кабел скоро и ще я закачам но до тогава не знам от къде да почна с търсенето на проблема.Тези "антени" за който споменава колегата по-горе къде точно на подкалниците седят,предстой ми смяна на левия стандартен ли да търдя или има разлика заради тези "антени" ?
Бутона който имам понякога когато го задържа излиза "сет" не знам какво се "сетва".
Поздрави!
Като за начало, провери дали имаш датчици в джантите. Ако датчиците са там, означава, че батериите им са заминали и ти трябват нови датчици. В aliexpress продават датчици за оригинално вграждане и ако те устройва цената, просто купуваш 4 нови датчика. Оригиналните са малко скъпички, а китайските си работят перфектно, тествано и проверено

- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
mad_presley написа:MPOWERfan написа:Колеги,може ли по по-подробна информация тъй като при мен на борда излиза грешка ,че системата е не активна.Чакам да дойде кабел скоро и ще я закачам но до тогава не знам от къде да почна с търсенето на проблема.Тези "антени" за който споменава колегата по-горе къде точно на подкалниците седят,предстой ми смяна на левия стандартен ли да търдя или има разлика заради тези "антени" ?
Бутона който имам понякога когато го задържа излиза "сет" не знам какво се "сетва".
Поздрави!
Като за начало, провери дали имаш датчици в джантите. Ако датчиците са там, означава, че батериите им са заминали и ти трябват нови датчици. В aliexpress продават датчици за оригинално вграждане и ако те устройва цената, просто купуваш 4 нови датчика. Оригиналните са малко скъпички, а китайските си работят перфектно, тествано и проверено
Благодаря колега,ще ги проверя.

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
valeri_ignatov написа:Зд.колеги.Изгоря ми RDC модула този които е зад жабката,та искам да ви попитам като си купувам друг модул трябва ли да е със същия номер като моя или това няма значение стават всичките.Благодаря ви предварително
Никой ли не е сменял RDC модула колеги дайте идей че точно с моя номер модул немога да намеря
Не съм много запознат с тези системи и нямам, а ми се иска да я имам тази екстра, ако може някои да ме светна какво трябва да си купя и как се монтира.
- Nikito 7301
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 530D
И мен ме заинтересува това за гумите и аз искам да имам такава екстра на колата.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Nikito 7301 написа:И мен ме заинтересува това за гумите и аз искам да имам такава екстра на колата.
Рядко се осмелявам да предложа нещо китайско, но в случая е най-удачния вариант специално за Е39. Има съвсем елементарни за запалка, има и доста качествени, които показват на екрана на навигацията налягане и температура (ако имате TV). Дори и най-скъпия китайски вариант ще е по-ветин от оригиналния, който пък далеч не работи добре, а да намерите читави датчици за 15г кола е почти невъзможно.
http://www.aliexpress.com/wholesale?cat ... hText=tpms
Колегата Ilko Ivanov може да ви покаже снимки на живо

- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Нещо не намирам тези, които показват информация направо на навигацията. Може ли линк ?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2