Щека на маслото?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Щека на маслото?
Някой може ли да ми каже къде точно стои О пръстена на щеката за маслото?Става въпрос за пръстенчето в основата на тръбата в която седи щеката.Аз при смяната на клапана на картерните газове я извадих да я промия и явно не съм я сложил както трябва,защото сега когато сутрин извадя щеката,тя е омазана много над нивото.Като я забърша и потопя пак си показва вярно.
Интересува ме О пръстена най-горе ли се слага за да го натиска уширението на тръбата към картера или трябва да е по-надолу.Като бръкна с пръст в дупката където взлиза тръбичката се усеща уширение като за о пръстен
Интересува ме О пръстена най-горе ли се слага за да го натиска уширението на тръбата към картера или трябва да е по-надолу.Като бръкна с пръст в дупката където взлиза тръбичката се усеща уширение като за о пръстен

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Re: Щека на маслото?
Колега аз като свалях картера на моето м54 ,после му сложих 0-пръстена първо в картера и тогава натиках тръбата на щеката.
За милиони-няма закони.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
don't be написа:Колега аз като свалях картера на моето м54 ,после му сложих 0-пръстена първо в картера и тогава натиках тръбата на щеката.
Ако те разбирам правилно О пръстена трябва да е в улея в картера,а не на щеката и като я сложа да опре в мотора?
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
С един приятел последния път го целихме 20 пъти тоя о пръстен.
Като го сложа долу на картера направо няма влизане при мен, ако е горе на щеката се едно не съм го сложил
Накрая на върха долу на щеката го сложихме и 20 пъти целихме да не тръгне накриво и накрая стана.
Ако дупката за болта които фиксира щеката не идва точно без да му даваш никакво усилие значи нещо не е наред.
Като го сложа долу на картера направо няма влизане при мен, ако е горе на щеката се едно не съм го сложил

Накрая на върха долу на щеката го сложихме и 20 пъти целихме да не тръгне накриво и накрая стана.
Ако дупката за болта които фиксира щеката не идва точно без да му даваш никакво усилие значи нещо не е наред.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Nedko Anev написа:С един приятел последния път го целихме 20 пъти тоя о пръстен.
Като го сложа долу на картера направо няма влизане при мен, ако е горе на щеката се едно не съм го сложил![]()
Одеве пак разглобих половината мотор за тая тъпа щека и пак не стана като хората

Като бръкнах в дупката на картера установих,че не е засек в който да легне пръстена,а има ръб в който да опре.Та не знам дали има значение как ще се сложи О пръстена

Тези дни като имам време ще я пробвам пак.Няма теч или нещо от там,но ме дразни,а и не знам да не бъзика от там вакумите нещо

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Пръстена го слагаш в блока и трябва да уцелиш наклона на щеката, можа да се наложи да я понамажеш с масло.
Влиза си със зор.
ПП: Малките ръце винаги са с предимство
Влиза си със зор.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Lenco написа:Пръстена го слагаш в блока и трябва да уцелиш наклона на щеката, можа да се наложи да я понамажеш с масло.
Влиза си със зор.
Ще пробвам така

Може ли от там да се ебава нещо по вакумите ако покарам така няколко дни или нещо друго да стане?Теч или омасляване няма.
- Lenco
- Старши скрапер
-
Не, ако пръстена не е премазан/скъсан, влиза доста плътно.
А и пръстена уплътнява, като напънеш щеката надолу, да сложиш болта, който я държи. Ако не е напъната, има нещо нередно, както писаха по-горе.
А и пръстена уплътнява, като напънеш щеката надолу, да сложиш болта, който я държи. Ако не е напъната, има нещо нередно, както писаха по-горе.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Имам още едно питане.
Тръбата на щеката до къде трябва да влезе в блока?На нея има едно като шайба.То трябва ли да се скрие или трябва да се вижда опряло в блока?
Направи ми впечатление,че преди болта който я държи към мотора е бил няколко милиметра по-нагоре,а сега хваща по-надолу стойката.
Дано се е разбрало за какво питам
Тръбата на щеката до къде трябва да влезе в блока?На нея има едно като шайба.То трябва ли да се скрие или трябва да се вижда опряло в блока?
Направи ми впечатление,че преди болта който я държи към мотора е бил няколко милиметра по-нагоре,а сега хваща по-надолу стойката.
Дано се е разбрало за какво питам

- don't be
- младши ентусиаст
-
Колега стига пита елементарни неща , влиза колкото си трябва ! Колегата Ленко беше пределно ясен как влиза щеката (под нейния си ъгъл) . Аз ти казах първо се слага О-пръстена. Мажеш го с масло него и щеката да се плъзнат и толкова...........................
За милиони-няма закони.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
don't be написа:Колега стига пита елементарни неща , влиза колкото си трябва ! Колегата Ленко беше пределно ясен как влиза щеката (под нейния си ъгъл) . Аз ти казах първо се слага О-пръстена. Мажеш го с масло него и щеката да се плъзнат и толкова...........................
Това,че не разбираш какво питам не прави нещата елементарни

- Lenco
- Старши скрапер
-
Периферията на щеката влиза до някъде в отвора на картера, не помня дали се скрива цялата.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Lenco написа:Периферията на щеката влиза до някъде в отвора на картера, не помня дали се скрива цялата.
Ето това ме интересува,но няма къде да погледна как трябва да бъде.

- don't be
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:don't be написа:Колега стига пита елементарни неща , влиза колкото си трябва ! Колегата Ленко беше пределно ясен как влиза щеката (под нейния си ъгъл) . Аз ти казах първо се слага О-пръстена. Мажеш го с масло него и щеката да се плъзнат и толкова...........................
Не разбирам ама изобщо

За милиони-няма закони.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
don't be написа:(bubsa) написа:don't be написа:Колега стига пита елементарни неща , влиза колкото си трябва ! Колегата Ленко беше пределно ясен как влиза щеката (под нейния си ъгъл) . Аз ти казах първо се слага О-пръстена. Мажеш го с масло него и щеката да се плъзнат и толкова...........................
Не разбирам ама изобщоСлагам една щека една седмица...
Щеката съм я сложил отдавна.Покрай нея разглобих и сглобих половината мотор.
Интересува ме дали трябва да влезне още навътре за да не ме лъже с нивото на маслото.Просто за пръв път имам м54 и питам.Какъв ти е проблема с това?!?
Минали са ми доста двигатели през ръцете,та не ми се прави на умен

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2