Температурен режим 320d 150 к.с.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Температурен режим 320d 150 к.с.
Здравейте колеги,
след смяна на двата термостата вече си загрява доста прилично. От скритото меню в града вдига до 100 градуса и НЕ СЕ включва перката. Спирам я веднага от страх да не прегрее, пипам маркучите - горещи и почти твърди, но не прекалено /не беше прегряла/. На същата като моята направихме същата процедура - смяна на термостатите и проба със скритото меню - и неговата стигна до 99 без да включи перката. Доколкото знам, че на 95 трябва да я включи. Явно настройките са им да я включва след 100, ама не знам дали да пробвам, че последствията са болезнени. Вашето мнение?
след смяна на двата термостата вече си загрява доста прилично. От скритото меню в града вдига до 100 градуса и НЕ СЕ включва перката. Спирам я веднага от страх да не прегрее, пипам маркучите - горещи и почти твърди, но не прекалено /не беше прегряла/. На същата като моята направихме същата процедура - смяна на термостатите и проба със скритото меню - и неговата стигна до 99 без да включи перката. Доколкото знам, че на 95 трябва да я включи. Явно настройките са им да я включва след 100, ама не знам дали да пробвам, че последствията са болезнени. Вашето мнение?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Температурен режим 320d 150 к.с.
На 97 трябва да я включи, пробвайте с ИНПА да я тествате дали въобще работи
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Или пък пробвайте, като се пусне климатикът дали ще запали перката.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
turbo написа:Или пък пробвайте, като се пусне климатикът дали ще запали перката.
Да и това

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
yavor73 написа:Здравейте колеги,
Колега перката на твоята кола при пуснат климатик около 20 секунди и би трябвало да тръгне, за олхаждане на мотора тръгва точно на 101 градуса, бая съм си играл с тия перки така, че смело я тествай изчакай я поне до 105 градуса и трябва да тръгне нищо и няма на колата стрелката ще бъде до 115 градуса още на средата.
Ако искаш да тестваш самата перка професионално в ДИС или ИСТА-D си има специалня процудера, коята тества перката на различни проценти така, че поне ако тръгне да си сигурен, че работи коректно.
Тези перки се управляват чрез ШИМ (Широко импулсна модулация) и единствения и сурен начин да я тестваш е през диагностиката или с да мериш модулацията ама ще се вкараш в голям филм.
П.П имай предвид, че тази перка е една от големите детски болести при е46.
Последна промяна oci на 12 Май 2016, 10:47, променена общо 2 пъти
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Пробвай също така да почистиш между радиаторите. Ще имаш няколко градуса надолу.
Sent from my HTC One using Tapatalk
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
ivailo0 написа:Пробвай също така да почистиш между радиаторите. Ще имаш няколко градуса надолу.
Ще имам ако работи перката или е в движение колата, на място без перка ще е чайник

- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
По-горе е споменато за перката, добавям и това, като причина за високата температура.
Благодаря Ви и особено на oci, който каза че трябва да тръгне на 101 и че до 115 стрелката стои в средата. Вчера тествахме с компютър и когато й зададохме да се включи си работи, при вкл. климатроник работи също, така че проблем с перката няма. Притеснението ми дойде от всеобщото мнение, че трябва да включи на 95, който е нормален режим за дизела и не трябва в никой случай да превишава 100 градуса, но явно не е точно така. При нормално движение е на 88 и само в задръствания е 100. И при двете еднакви е46 до 99 не включва перката, така че информацията на oci я приемам за вярна. Още един път благодаря!
Другата седмица ще пращам ЕКУ-то на Лъчо от София за ремап и ще пиша отзиви. Надявам се да е действително точен както се пише.
Поздрави!
Другата седмица ще пращам ЕКУ-то на Лъчо от София за ремап и ще пиша отзиви. Надявам се да е действително точен както се пише.
Поздрави!
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
yavor73 написа: Другата седмица ще пращам ЕКУ-то на Лъчо от София за ремап и ще пиша отзиви. Надявам се да е действително точен както се пише.
Поздрави!
Голямо тото си решил да играеш...Колега надявам се че знаеш какво правиш..... сигурно знаеш и турбината в какво състояние ти е и не само тя за да сваляш и пращаш ЕКУ където и да е.... ама ти си знаеш.
Голямо тото си решил да играеш...Колега надявам се че знаеш какво правиш..... сигурно знаеш и турбината в какво състояние ти е и не само тя за да сваляш и пращаш ЕКУ където и да е.... ама ти си знаеш.[/quote]
Това не го разбрах, моля да поясниш колега.
Вариантите са ми два:
1. Тук в нашия град има майстор, който прави ремап, но сваля моя софтуер от ЕКУ-то и го праща по мейла тук: http://www.avto7.com/ и после го налива при мен.
2. Пращам ЕКУ-то на Лъчо от София и си го монтирам.
Много не разбирам, но каква е разликата?
Това не го разбрах, моля да поясниш колега.
Вариантите са ми два:
1. Тук в нашия град има майстор, който прави ремап, но сваля моя софтуер от ЕКУ-то и го праща по мейла тук: http://www.avto7.com/ и после го налива при мен.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Колегата най-вероятно иска да каже,че не му се вижда логично да си променяш софтуера в компютъра,без да си сигурен в какво състояние ти е "хардуера" на колата (двигателя и всички възли покрай него).
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
yavor73 написа: Това не го разбрах, моля да поясниш колега.
Вариантите са ми два:
Е-браво - голям ремапер си имате.... Разликата е че ремапа от разстояние си е тото за теб ако не знаеш какво е състоянието на мотора ти. Преди ремап се прави пълен и обстоен преглед на състоянието на "хардуера" както правилно го написа колегата @ildivvy. Този който прави ремапа би трябвало да тества колата преди ремап с пълен анализ на живи данни от турбината при различно натоварване и скорост. И при най-малкото съмнение за нередност ремапа трябва да ти бъде отказан. По натам следва състояние на демфер, съединител и т.н. Дино преди ремапа, Дино след ремапа за да знаеш за какво става на въпрос. Нищо лично към колегата на който ще му пратиш ЕКУ-то само. Изборът си е изцяло твой - помисли преди да започнеш какво е състоянието на колата ти. При липса на проблеми по мотор и ходова част при този мотор (при "разумен" ремап) се постигат около 180-184 кончета при около max 382-386 Nm. и колата си е много приятна за каране. Успех!
Благодаря на nikola59 - абсолютно е прав. Колата е нова /поне за мен
/, премахнах вихровите клапи /пеперудките/ и катализаторите. Имам едно изтракване при гасене на мотора, което се проявява и когато принудително намаля оборотите под 1000 на скорост и спирачка. Изобщо няма да се учудя да е маховик. При това положение наистина няма да рискувам и ми се иска да направя процедурите, описани от колегата nikola59, но нямам идея къде, при кого и на каква цена. За Лъчо чета във форума затова писах до него, но не знам дали ще направи всичко описано в горното мнение.

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колега,
преди 3 месеца сменях термостат. Сложих оригинален от Камор. Ами в града повече от 92 градуса не мога да вдигна. Не знам как ги постигате тези 95-100 градуса.
преди 3 месеца сменях термостат. Сложих оригинален от Камор. Ами в града повече от 92 градуса не мога да вдигна. Не знам как ги постигате тези 95-100 градуса.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2