Audi или BMW - Кой е по-спортен? - AutoBild
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Не знам коя кола колко е спортна ама като видя БМВ и гледам ей така
Това кръгло Алди не може да ме грабне и това си е
Пък и задното си е задно
Щом мъртвата 5-тица М20 зима завоите с вратите (и тук таме някой бордюр)
не ми ги хвали тия Алдита. И като искате да си ги хвалите си има форум на Алди. Там си ги хвалете колкото си искате
Тука хората знаят кой е спортиста
Лукс и агресия - това е БМВ
Айде палете Алдитата и да ви няма

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- BMW_dreamer
- кандидат ентусиаст
-
zAcK написа:Не знам коя кола колко е спортна ама като видя БМВ и гледам ей такаТова кръгло Алди не може да ме грабне и това си е
Пък и задното си е задно
Щом мъртвата 5-тица М20 зима завоите с вратите (и тук таме някой бордюр)
не ми ги хвали тия Алдита. И като искате да си ги хвалите си има форум на Алди. Там си ги хвалете колкото си искате
Тука хората знаят кой е спортиста
Лукс и агресия - това е БМВ
Айде палете Алдитата и да ви няма
![]()

- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
К'во стана с теста, че ви е много дълга темата и ме мързи да чета. Щото имам една теория за Ауто Билд и искам да видя дали се е оказала вярна.
- Niikoo_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: кръгчета
3XX написа:хахахахахахаian190 написа:renault е най-спортно![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
рено е най-сериозния мъртвец на пътя
Aбе имат някой доста добри попадения да не ги изреждам, пък и спортните им успехи са страшно многооо (Ф1 (- найстина сериозни постижения имат там), Рали, Льо Ман и т.н)
Това за мъртвеца на пътя не трябваше да го споменаваш, някакси не е колегиално, пък като ти гледам профила караш автомобил дето набира за към 12-13сек от 0-100км/ч
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Niikoo_1 написа:3XX написа:хахахахахахаian190 написа:renault е най-спортно![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Aбе имат някой доста добри попадения да не ги изреждам, пък и спортните им успехи са страшно многооо (Ф1 (- найстина сериозни постижения имат там), Рали, Льо Ман и т.н)
Това за мъртвеца на пътя не трябваше да го споменаваш, някакси не е колегиално, пък като ти гледам профила караш автомобил дето набира за към 12-13сек от 0-100км/ч
Ето пак те избива комплекс за ускорение до 100, оставаше и за 400-те метра да го нахраниш човека, ма по добре кола за 12 до 100 от колкото кенеф за 7

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Nikoo_1 за теб само скоростта ли има значение в една кола ?
Возил съм се в Chevy Corvette(И то всеки уикенд),но чувството,което изпитвам не мога да сравня с изпитаното в БМВ...
Корвета просто ми остана като спомен за зимен вятър - голям,бърз,но студен.
Бмв-то е като топлия вятър през лятото - той духа слабо и бавно(понякога и доста силно,все пак говоря за 316),но доставя максимално удоволствие в жегата.
Возил съм се в Chevy Corvette(И то всеки уикенд),но чувството,което изпитвам не мога да сравня с изпитаното в БМВ...
Корвета просто ми остана като спомен за зимен вятър - голям,бърз,но студен.
Бмв-то е като топлия вятър през лятото - той духа слабо и бавно(понякога и доста силно,все пак говоря за 316),но доставя максимално удоволствие в жегата.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Niikoo_1 написа:3XX написа:хахахахахахаian190 написа:renault е най-спортно![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Я си прочети внимателно поста и го осмисли тва за секундите сам си го написал

Niikoo_1 написа:Ще ти дам пример.
Е46 М3 344коня е по спортен от Е55 АМГ 476коня, въпреки, че МБ-то е по-бързо като ускорение във всеки един аспект, 0-100км/ч, 1/4миля, километър от място, еластичност и т.н
С две думи това, колко е спортен един автомобил не се определя само от мощността под капака и данните за ускорение и максимална скорост на хартия. Именно тук е грешката на много хора, който си мисля, че спортен е = ускорение, мощност и макс.скорост.
С други думи един лотус елис с 1.8 мотор дето е има няма 120коня е по-спортен от БМВ 540и да речем.
Спортния автомобил трябва да може да спира и завива на ниво, да предоставя добра връзка м/у шофьора и пътя, волана трябва да дава информация и добра обратна връзка, масата трябва да е колкото се може по-ниска и т.н, управлението трябва да е директно, окачването стегнато и т.н
Като ориентир могат да послужат и времена на дадена писта на конкретни автомобил.
Още един пример 911 GT3 e по-спортно от 911 Турбо - въпреки, че последното е по-мощно и доста по-бързо, но GT3 е доста по-брутално, управлението е по-директно и прецизно, колата е по-лека, окачването е по-твърдо и като цяло може да се кара доста по-прецизно от Турбото.
И въпреки всичко БМВ - е доста по- спортен автомобилот ауди.
Както и да ги гледаш както и да ги въртиш те тва сие от "Искаро по длибоко нема"
Ем сам си го написал и пак опонираш е те тва не го разбирам ти си скрит фен на БМВ

vld написа:Както и да ги гледаш както и да ги въртиш те тва сие от "Искаро по длибоко нема"
Ем сам си го написал и пак опонираш е те тва не го разбирам ти си скрит фен на БМВ
Той май има предвид, че Рено с модели като Рено 5 Гордини, Клио Уилямс, Клио В6 (с централно разположен двигател)

А боя във Ф1 като маче у дирек е последния пирон в кофчега...

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Niikoo_1 написа:Ще ти дам пример.
Е46 М3 344коня е по спортен от Е55 АМГ 476коня, въпреки, че МБ-то е по-бързо като ускорение във всеки един аспект, 0-100км/ч, 1/4миля, километър от място, еластичност и т.н
С две думи това, колко е спортен един автомобил не се определя само от мощността под капака и данните за ускорение и максимална скорост на хартия. Именно тук е грешката на много хора, който си мисля, че спортен е = ускорение, мощност и макс.скорост.
Според мен пък няма ТОЧНА дефиниция за спорт. Особенно пък за сериините автомобили

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
G-force написа:Според мен пък няма ТОЧНА дефиниция за спорт. Особенно пък за сериините автомобили![]()

А 3.0 литра дизел 286 коня на новото купе 3 серия на БМВ и злобното му излъчване за какво ти говорят ако не за спорт

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!