Тропане при движение по павета и завъртян волан
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Тропане при движение по павета и завъртян волан
Колеги,
От известно време чувам тропане (сякаш в зоната на предно дясно колело), когато се движа по павета и съм със завъртян волан наляво.
Засега чувам тропането, което е силно, само при тези условия. При движение в права линия и преминавене през неравности не се чува никакъв непривичен шум.
Въпросът ми е дали на някой от вас се е случвало подобно нещо и дали знаете къде може да е източникът.
П.П.: Автомобилът е седан 320d - 136 к.с.
От известно време чувам тропане (сякаш в зоната на предно дясно колело), когато се движа по павета и съм със завъртян волан наляво.
Засега чувам тропането, което е силно, само при тези условия. При движение в права линия и преминавене през неравности не се чува никакъв непривичен шум.
Въпросът ми е дали на някой от вас се е случвало подобно нещо и дали знаете къде може да е източникът.
П.П.: Автомобилът е седан 320d - 136 к.с.
Re: Тропане при движение по павета и завъртян волан
Външен накрайник или се е разтропал шарнира на носача,дано е първото .Ама най-добре просто отиди за 10 лева да ти я погледнат хубаво 

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Случвало ми се е на друг автомобил. Шарнирът беше тръгнал, но при обикновен преглед не мърдаше. Като мина малко време и се разтропа хубаво, тогава видяхме, че е шарнира. Мисля, че опитен диагностик ще открие кой шарнир е. 

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Имам абсолютно същите симптоми. Ходих на сервиз и при мен е от рейката. Има малък луфт. Шарнирите и накрайниците ми са здрави.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- Kristophorus
- Потребител
-
и как се оправя този проблем
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Kristophorus написа:и как се оправя този проблем
На стенд ако нямаш безвъзвратно износен гребен. В ТУ могат да го направят и ще ти кажат какво е състоянието. За тях знам лично, за други места някой може да сподели също.
Друг добър вариант според мен - рециклаж в Германия - има 2-3 фирми където го правят с оригинални части на ZF. Пращат тяхна рециклирана но се удържа депозит, връщаш твоята на тях - връщат депозита. Нещо такова беше - някъде из темите бяхме писали преди време за този вариант.
Ето примерен линк: http://www.ebay.de/itm/Lenkgetriebe-BMW ... SwZ1lWd9Aw
6 мнения
• Страница 1 от 1