разход на масло е46 330д 204 к.с.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- DimitroffMadness
- Потребител
-
- Кара: 330i SMG E46 03`
- Мечтае да кара: 330i SMG E46 03`
- Детайли за колата: Много черна
Re: разход на масло е46 330д 204 к.с.
Споделеният метод от колегата Mumford , за проверката на маслото се използва и за дизел и за бензин . Да не се повтаряме , но спираш на равно място, чакаш пет минути , вадиш щеката забърсваш , вкарваш и виждаш колко точно е нивото .
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Масло се мери на студен мотор.Даже на М57 за да покаже вярно си трябва доста време да поседи колата.И другото което ми е направило впечатление е,че когато извадя щеката показва едно,а като я сложа и извадя пак,чак тогава показва реално.
Изпробвано на няколко коли с м57.
Изпробвано на няколко коли с м57.
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
При мен с първото вадене на щеката е суха без следи от масло , вкарвам я отново и вече мога да видя нивото на маслото. Не мога да си обясня защо се получава така . M57 е мотора 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Evkata написа:При мен с първото вадене на щеката е суха без следи от масло , вкарвам я отново и вече мога да видя нивото на маслото. Не мога да си обясня защо се получава така . M57 е мотора

Не знам и аз,но е така на всички с които съм имал допир.Също така при този мотор е нужно поне 10-12 часа за да се оттече маслото и да му видиш реалното ниво.
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d 150hp
Според мен е най-правилно да се мери всеки път по един и същ начин, т.е. ако може да се паркира на едно и също място за да няма разлика в наклони и да се проверява или само на загрял или само на студен мотор и тогава ще си покаже има ли разлика в нивото на маслото или не
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колегите си направиха труда да цитират ръководство за експлоатация на е46, но тук всеки си има мнение.
Нека всеки си прецени, кой метод е най-верен, на инженерите от БМВ или на ....
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Колегите си направиха труда да цитират ръководство за експлоатация на е46, но тук всеки си има мнение.
От БМВ може и през ауспуха да напишат.Аз вярвам само на очите си

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Ще споделя опитам ми с М54. За да видя реалното количесто масло са необходими около 4 часа за да се стече в картера. Пробвал съм 15 мин след като загася двигателя и няма нищо на щеката. Старата ми кола с мотор М43 се проверяваше точното количество след около 15-20 мин.след спиране на двигатея , но при шестаците е различно явно и при дизел и бензин.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
При напълно противоположни мнения явно едната страна греши, затова е време да седнем да помислим!
1. Немските инженери не са глупаци.
2. Резките на пръчката са поставени очевидно субективно, какъв е смисъла нивото да се мери на загрят мотор 5-15 мин. /според инструкцията/ след като се изгаси и е бил напълно загрял?
3. Смисълът /според мен/ е, че когато се закара колата на сервиз, немският инженер /монтьор/ няма да седне да чака 24 часа колата да изстине, а след 5- 15 мин. ще знае какво е нивото на маслото!
4. Отново подчертавам, че резките на пръчката са поставени субективно след замерване нивото точно на загрят мотор!
Други мнения по проблема?
2. Резките на пръчката са поставени очевидно субективно, какъв е смисъла нивото да се мери на загрят мотор 5-15 мин. /според инструкцията/ след като се изгаси и е бил напълно загрял?
3. Смисълът /според мен/ е, че когато се закара колата на сервиз, немският инженер /монтьор/ няма да седне да чака 24 часа колата да изстине, а след 5- 15 мин. ще знае какво е нивото на маслото!
4. Отново подчертавам, че резките на пръчката са поставени субективно след замерване нивото точно на загрят мотор!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
NikVanov написа:При напълно противоположни мнения явно едната страна греши, затова е време да седнем да помислим!
Какво искаш да кажеш с това,че са поставени субективно?
Всичко е сметнато.Този мотор събира Н масло и при оттичането му в картера трябва да е на маркер У.
Според теб дали 6-7л масло ще се оттече в картера за толкова малко време?!?Няма шанс или е вода.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Според мен ще се оттече повече масло в картера след 10 часа ако го чакаш, просто маркера на щеката показва маслото след 10мин оттичане.
Ако мериш само на студен мотор е възможно да си с по-малко масло от колкото трябва, въпреки че щеката отчита в средата.

Ако мериш само на студен мотор е възможно да си с по-малко масло от колкото трябва, въпреки че щеката отчита в средата.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
virtualchild написа:Според мен ще се оттече повече масло в картера след 10 часа ако го чакаш, просто маркера на щеката показва маслото след 10мин оттичане.![]()
ако това е така,М57 трябва да му се сипе 9-10л

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Добре че сме ние българите да светнем заухавите немци как се прави м 57 и как му се мери маслото

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Според мен ще се оттече повече масло в картера след 10 часа ако го чакаш, просто маркера на щеката показва маслото след 10мин!!!
Е това искам да кажа, който разбрал разбрал, колите са си ваши, мерете ги както искате.
Между другото преди 4-5 години, като взех колата едно от първите ми мнения беше точно това- на москвича и ладата мерех на студено, сега немците ще ме учат как се мери. Но после седнах и помислих, ние ли сме по-умни или немците /най-общо казано/. Е, който е ходил в Германия и е сравнявал трябва да е разбрал отговора.
Е това искам да кажа, който разбрал разбрал, колите са си ваши, мерете ги както искате.
Между другото преди 4-5 години, като взех колата едно от първите ми мнения беше точно това- на москвича и ладата мерех на студено, сега немците ще ме учат как се мери. Но после седнах и помислих, ние ли сме по-умни или немците /най-общо казано/. Е, който е ходил в Германия и е сравнявал трябва да е разбрал отговора.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
NikVanov написа:Според мен ще се оттече повече масло в картера след 10 часа ако го чакаш, просто маркера на щеката показва маслото след 10мин!!!
Именно!

Логично е показанията на щеката да са за топъл мотор. А и са го написали черно на бяло как се прави, значи така са го замислили да бъде.
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4