разход на масло е46 330д 204 к.с.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
разход на масло е46 330д 204 к.с.
Здравейте колеги
Какъв е нормалният разход на масло за е46 330д 204 к.с ?
Какъв разход на масло дават вашите мотори ( говоря за колегите със същия мотор ) ?
Колко масло побира между минимума на щеката и максимума този мотор ?
При сериозно и продължително натоварване ( магистрално каране със скорости постоянно над 160-170 км/ч ) какъв е обичайният разход ?
Сега като се прибирах за празниците между софия и хасково ( 220км по магистрала )(след това още 120 км извънградско ) постояннно поддържане на скорости над 160 км/ч , на моменти и 200-220 км/ч , нивото на масло на щеката е паднало от почти на максимум до почти на минимум . Предполагам това са около 300-400 мл . Не ми се струва ,че е в норми този разход . Вярно , колата беше под сериозен напън ама все пак .
Сменен е филтъра на картерните газове с оригинален . Омасляването по тръбата към кулера винаги си го е имало и майсторите ми казват,че си е в нормите . Турбото няма луфтове по оста никакви .
Моля за мнения нормално ли е това , случвало ли се е и при вас и ако не е , къде да търся проблема.
Колата е на реални 240 000 км . Турбото е сменяно на 160 000 км отново с оригинално и работи абсолютно нормално , колата върви съвсем прилично.
Маслото е Castrol Edge 5w30 , сменено преди 5000 км.

Какъв е нормалният разход на масло за е46 330д 204 к.с ?
Какъв разход на масло дават вашите мотори ( говоря за колегите със същия мотор ) ?
Колко масло побира между минимума на щеката и максимума този мотор ?
При сериозно и продължително натоварване ( магистрално каране със скорости постоянно над 160-170 км/ч ) какъв е обичайният разход ?
Сега като се прибирах за празниците между софия и хасково ( 220км по магистрала )(след това още 120 км извънградско ) постояннно поддържане на скорости над 160 км/ч , на моменти и 200-220 км/ч , нивото на масло на щеката е паднало от почти на максимум до почти на минимум . Предполагам това са около 300-400 мл . Не ми се струва ,че е в норми този разход . Вярно , колата беше под сериозен напън ама все пак .
Сменен е филтъра на картерните газове с оригинален . Омасляването по тръбата към кулера винаги си го е имало и майсторите ми казват,че си е в нормите . Турбото няма луфтове по оста никакви .
Моля за мнения нормално ли е това , случвало ли се е и при вас и ако не е , къде да търся проблема.

Колата е на реални 240 000 км . Турбото е сменяно на 160 000 км отново с оригинално и работи абсолютно нормално , колата върви съвсем прилично.
Маслото е Castrol Edge 5w30 , сменено преди 5000 км.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Re: разход на масло е46 330д 204 к.с.
Какво е маслото и на колко километра е колега?
Мен ми гори 0.5-1л на 10 000км с бързичко каране по магистралата.
Ако е калпаво маслото след няколко хиляди километра го хапва много бързо.
Мен ми гори 0.5-1л на 10 000км с бързичко каране по магистралата.
Ако е калпаво маслото след няколко хиляди километра го хапва много бързо.
- philipz
- младши ентусиаст
-
Много ме съмнява да не би грешно да меря маслото ? Как се мери коректно нивото на маслото ?
И филтъра на картерните газове сложихме от новия тип ( който е без филтърчето дето прилича на тоалетна хартия ) . Ако той не работи правилно , възможно ли е да завиши разхода на масло ? Пак повтавям , сложихме оригинален филтър на БМВ .
И филтъра на картерните газове сложихме от новия тип ( който е без филтърчето дето прилича на тоалетна хартия ) . Ако той не работи правилно , възможно ли е да завиши разхода на масло ? Пак повтавям , сложихме оригинален филтър на БМВ .
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, от максимума до минимума е един литър- толкова е изгорил двигателя за изминатите километри. 5w30 е неподходящо за карането, което описваш. Особено, ако е "оригинално" BMW. За бавничко каране на градско- става. 

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Веднъж ползвах кастрол, който не беше LL4 и доста бързо го глътна. 

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
philipz написа:Много ме съмнява да не би грешно да меря маслото ? Как се мери коректно нивото на маслото ?
Загрят мотор...равно място...5 минути след като го изгасиш мериш. Не ми се верва да изгори литър. А колегата дет е написал че това масло не е за това каране...кое е маслото за този дизелов турбиниран мотор , което трябва да се сложи.

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
След достигане на работна температура, спираш на равно място, чакаш 10 минути, вадиш и бършеш щеката, после мушкаш до край и отчиташ!
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- jordan_vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д 204к.с.
- Мечтае да кара: E92 335д
- Детайли за колата: Чипосан фърколет!
5w30 вече и идва рядичко, и аз направих тази грешка и за първите триста километра отидоха 300-400мл., наложи се да и сложа добавка, на консистенция са като мед, да се посгъсти малко, и сега 500км вс е ок, не е паднало и грам, 5w40 ще слагам вече!
- philipz
- младши ентусиаст
-
Колеги , голямо влияние оказва това къде е паркирана колата , като го мерих я бях оставил на улицата по един начин ,сега я обърнах на същото място ,само че наопаки и сега нивото е над половината . А и я мерех на студен мотор изцяло. Утре ще повторя упражнението по вашите напътствия. Благодаря на всички включили се
Утре ще дам обратна връзка 

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Много голямо значение оказва наклона на колата. Ако е наклонена назад показва доста повече. И аз първия път мерих така - показва малко под средата и след 1000 км един ден взеха да тракат повдигачите като запалих сутринта. Гледам щеката суха. Налях половин литър, покарах, оставих я да изстине. Проверих маслото - малко под средата. На следващия ден проверих при наклона назад, при който проверявах преди - показваше малко под максимума. Не вярвах, че може такава голяма разлика да покаже, но показва.
Сега гледам да е на някакво нивелирано място, когато си проверявам маслото.

- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Аз пък винаги меря маслото на студен мотор, за първи път чувам на загрял мотор 
П.С.: даже сега го проверих на загрял мотор е на максимума точно, а на студен е на средата

П.С.: даже сега го проверих на загрял мотор е на максимума точно, а на студен е на средата
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Малко инфо от книжката на Е46
Checking oil level
1 Park the vehicle on a level surface
2 Shut the engine off after it has
reached normal operating temperature
3 After approx. 5 minutes, pull the dipstick
out and wipe it off with a clean
lint-free cloth, paper towel, or similar
material
4 Push the dipstick all the way into the
guide tube and pull it out again
5 The oil level should be between the
two graduations on the dipstick

Checking oil level
1 Park the vehicle on a level surface
2 Shut the engine off after it has
reached normal operating temperature
3 After approx. 5 minutes, pull the dipstick
out and wipe it off with a clean
lint-free cloth, paper towel, or similar
material
4 Push the dipstick all the way into the
guide tube and pull it out again
5 The oil level should be between the
two graduations on the dipstick
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
philipz написа:Колеги , голямо влияние оказва това къде е паркирана колата , като го мерих я бях оставил на улицата по един начин ,сега я обърнах на същото място ,само че наопаки и сега нивото е над половината . А и я мерех на студен мотор изцяло. Утре ще повторя упражнението по вашите напътствия. Благодаря на всички включили сеУтре ще дам обратна връзка
Е аз кво ти казах...по книжка така се мери...трудно ще изгори литър тоя мотор за толко каране. И сибя карай с 5-30...те хората дават 0-30,0-40,5-30,5-40 за ф10 м5, а вие за тая печка го казахте че няма да издържи

- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d 150hp
Колега mumford това извадено от книжката, което показа от книжка за дизелово Е46 ли е? Тъй като аз имам една книжка , на която пише същото, но е само за бензинови мотори. За дизелови не съм намирал конкретна информация от книжката (ако въобще има разлика де, но все пак са различни двигатели тотално) ?
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Моята книжка е обща за дизелови и за бензинови и пише същото на чист италиански. Не че разбирам италиански, но ориентирайки се по думите и точките - същото пише. Никъде не се споменава за бензин и дизел да има разлика, а и няма много логика да има.
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4