проблем с набирането

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с набирането

Мнение от nioks » 28 Апр 2016, 22:27

колата е 530д 180кс ,ръчка 99г. от както я купих от джамбазите които ми я пробутаха колата някак не набира както би трябвало, но достига висока скорост. Доста изчетох по форумите ,на мн. места бях на диагностика но нищо не излизаше и винаги ми казваха че сиг е от дюзите или турбото. от форума прочетохче може да е от " електромагнитен клапан" и се заиграх да го сменя . така видях че тумбестото казанче което било за вакум е счупено и затова го махнах. свързах маркучите директно към клапана и го свързах към буксата , запалих колата и тръгнах но колата вървеше даже по зле , след това изключих буксата и я пробвах пак този път си вървеше както трябва ... до днес . сутринта тръгнах за работа и колата пак си беше кактро преди :banghead: някой да има някаква представа дали клапана който смених се е прецакал отново ? някой да има някаква идея изобщо ???? ако сложа от друг модел .. дали ще тръгне ??? където и да ходя по сервизите само ми взимат парите .. тотално ми писна

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: проблем с набирането

Мнение от (bubsa) » 29 Апр 2016, 8:05

Смени вакум резервоара със здрав и подмени всички вакум маркучи!
Пуши ли доста черно?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 29 Апр 2016, 8:33

nioks написа:колата е 530д 180кс ,ръчка 99г. от както я купих от джамбазите които ми я пробутаха колата някак не набира както би трябвало, но достига висока скорост. Доста изчетох по форумите ,на мн. места бях на диагностика но нищо не излизаше и винаги ми казваха че сиг е от дюзите или турбото. от форума прочетохче може да е от " електромагнитен клапан" и се заиграх да го сменя . така видях че тумбестото казанче което било за вакум е счупено и затова го махнах. свързах маркучите директно към клапана и го свързах към буксата , запалих колата и тръгнах но колата вървеше даже по зле , след това изключих буксата и я пробвах пак този път си вървеше както трябва ... до днес . сутринта тръгнах за работа и колата пак си беше кактро преди :banghead: някой да има някаква представа дали клапана който смених се е прецакал отново ? някой да има някаква идея изобщо ???? ако сложа от друг модел .. дали ще тръгне ??? където и да ходя по сервизите само ми взимат парите .. тотално ми писна

Доколкото разбирам си изключил буксата на електромагнитният клапан, който управлява актуатора на турбината и колата е тръгнала добре- ако е така, дори не си се докоснал до възможностите на този двигател и определено има някакъв проблем, но чрез гадаене няма да се разреши.

Потребител
Аватар

Мнение от nioks » 29 Апр 2016, 8:53

колата пуши .. хем бяло хем черно понякога :confused: и да на 2-рия въпрос,

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Мнение от dak » 29 Апр 2016, 9:54

Закарай колата на някой който знае какво да гледа , гледат се живи данн и в движение ! Може да са много работи .

Потребител
Аватар

Мнение от nioks » 29 Апр 2016, 22:47

днес смених това клапанче с друго от една морга и с свързана букса резултата беше " wow" лошото е че турбото много свисти и точно преди 10-15 мин от надуване избуши скобата която свързва трабите от кулера .... също така когато колата запали и потегля се чува как турбото надува колата я няма НИКАКВА .. никаква реакция едвам ускорява , но след няколко минути се започва едно откачено набиране . докато е наконтакт се чува някакво особено жужене от към мотора. пределно ясно ми е че колата трябва да бъде прегледана от някого , замисала на тази тема е ако някой който го е претърпял тва вече да сподели нш ... няма да е лошо и да ми се предложи КЪДЕ да я закарам . имам майстор но той не мисля че чак толкоз ги чатка тези работи :/

Назад към E39