С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
atanasov_aa написа:maikooo написа:Anthony_J написа:LCI събира 6.7 литра, може само за тях да е тази цена.
За да е максимално точна информацията - пролетната оферта на Дару кар за смяна на масло е различна за различните модификации, за 530д 218 к.с. е на цена 212 лв. и включва 8,25 л. наливно масло BMW/Shell 5w-30, маслен филтър и труд по смяната![]()
Разлика между масла BMW/Castrol и BMW/Shell закупени от оторизиран дилър аз не успявам да усетя никаква
И каква е цената за смяна, при развиване на една пробка и източване? Както и при развиване на един болт на филтъра?
Интересно ми е, защото до сега никога не са ми вземали пари за смяна. Винаги ми го сменят на цена на маслото обявена от дилър на дребно на щанд. Но си ползвам сервиз, който не е представител на марката и предлага определено масло рекламирано в тая тема.
В нормален сервиз смяната на масло и филтър ти е между 10 и 15 лв.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Някой тествал ли е премиум серията на бардал ? ето тези двете http://www.prospeed.bg/bg/product/6159/12 http://www.prospeed.bg/bg/product/6158/12 цената е стабилно висока спрямо другите марки едното е 40 лева другото е 49 литъра
и в нета не мога да намеря нещо конкретно за тези масла нищо не е писано освен , това от производителя. Като цяло сега ползвах Bardhal Xtec 5w40 с добавка на бардал и кажи речи горе долу съм доволен първите 3000 км не го бараше(или не съм забелязал по штеката ) после като че ли взе да го хапва повечко и сега като тегля чертата щото долях към 600 мл излиза горе долу 900 мл за 9000 км или кажи речи по 100 мл. Течове нямам турбините два пъти са пращани за рециклаж 2рия път проверени в Адлер , това е и не знам дали няма някое по читаво масло , защото просто забелязах , че като навъртях 3000-4000 км и почва да го хапва.

50лв x 9л = 450лв само маслото
Това е половин нова турбина 

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Да беше взел М-ка от шоурума да слагаш за 50лв литър масло, ама за 10г 535д наливай направо 50-тачки в мотора за по-добро триене. 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Турбините може да са добре, но може маслените сегменти да си отиват вече или дори целия блок...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Айде стига с тия митове за маслото. Няма как чипосано 535 на 10г да не пипа маслото. Колкото настъпваш колата толкова по-големи загуби на масло ще имаш. Няма физически как да не намалява маслото. Разход до около 1л на 10-15к е нещо нормално за тези коли, на години и километри. Не веднъж в темата е обръщано внимание, че за 1 ден на писата М-ка може да изгуби спокойно литър масло. Двигателите имат нужда от него и е нормално да го хапват като има жега.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Trixster написа:Айде стига с тия митове за маслото. Няма как чипосано 535 на 10г да не пипа маслото. Колкото настъпваш колата толкова по-големи загуби на масло ще имаш. Няма физически как да не намалява маслото. Разход до около 1л на 10-15к е нещо нормално за тези коли, на години и километри. Не веднъж в темата е обръщано внимание, че за 1 ден на писата М-ка може да изгуби спокойно литър масло. Двигателите имат нужда от него и е нормално да го хапват като има жега.
напълно съм съгласен колега

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
АЗ лично, незнам за двигател, който не пипа маслото малко или много. Да не ви плаша, ама тези които "не им го бара" .. да знаете че това че седи на и също място на щеката ... не означава че всичко е масло

- CrazyElement
- ентусиаст
-
B.Stoimenov написа:АЗ лично, незнам за двигател, който не пипа маслото малко или много. Да не ви плаша, ама тези които "не им го бара" .. да знаете че това че седи на и също място на щеката ... не означава че всичко е масло![]()
Хахха напълно подкрепям колегата, това се случва като им е задръстен дпф и връща нафта в картера

- AbitpoweR
- Потребител
-
- Кара: 520D F10
Вземах от това Castrol Edge 0W-30 With Titanium FST Fully Synthetic, за 520d f10 би трябвало да е добро.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
emasla написа:Колега, защо не сложиш 5w30, вместо 5w40?
Много коментирано колега , като цяло защото климата в БГ е доста топъл и лятото теоретично когато колата ти загрее добре на 98 да кажем , 5в40 ще е малко по - гъсто и ще пази повече мотора. Просто аз съм си стигнал до извода , че за нашите географски ширини 5в40 е по-добре, въпреки че в бмв казват 5в30.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
CrazyElement написа:emasla написа:Колега, защо не сложиш 5w30, вместо 5w40?
Много коментирано колега , като цяло защото климата в БГ е доста топъл и лятото теоретично когато колата ти загрее добре на 98 да кажем , 5в40 ще е малко по - гъсто и ще пази повече мотора. Просто аз съм си стигнал до извода , че за нашите географски ширини 5в40 е по-добре, въпреки че в бмв казват 5в30.
Абсолютно вярно.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
И как точно стигнахте до тоя извод? Някакви замервания направихте или облизахте пръста и усетихте вятъра?
Това ми напомня на един продавач на една S3-ка, който ми разправяше че я карал само с 10W60, защото с това се карали бегачките
P.S. Интересно на S63 как не му е топло на този климат с 5W30, все си мисля че вижда малко повече зор от M57

Това ми напомня на един продавач на една S3-ка, който ми разправяше че я карал само с 10W60, защото с това се карали бегачките

P.S. Интересно на S63 как не му е топло на този климат с 5W30, все си мисля че вижда малко повече зор от M57

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Чудно и защо ли 5/30 е по скъпо от 5/40