Теч на масло от болчето на тройника

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 316i,323ci e39 520i
Детайли за колата: Кармъзъ

Теч на масло от болчето на тройника

Мнение от Tobi » 09 Апр 2016, 15:53

Здравейте колеги. Преди 2 месеца ми шлайфаха главата,сменяха гарнитури.След около 2-3 седмици осъзнах,че тече масло.Ходих до сервиза казаха ми ,че това не е масло а антифриз,трябвало да сменя тройника.Маслото излизаше от гарнитурата на капака оказа се,че имам половин гарнитура, а останалото е силикон,смених и тройника.След няколко дена забелязах ,че пак има масло,но този път излизаше от долното болче на тройника.Слагах силикон,nut lock,поксипол,но продължава да тече.Някой имал ли е подобен проблем? Има ли решение или трябва да сменям главата става въпрос за е46 316.Незнам дали тези който шлайфаха главата са пробили нещо, или майсторите в сервиза. :banghead: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Теч на масло от болчето на тройника

Мнение от dr.peshev » 09 Апр 2016, 16:38

Напиши за кой двигател 316 говорим?!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tobi » 23 Апр 2016, 14:35

dr.peshev написа:Напиши за кой двигател 316 говорим?!

Не знам точно как се води,става въпрос за 1.9 105 коня :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 23 Апр 2016, 22:49

Tobi написа:Здравейте колеги. Преди 2 месеца ми шлайфаха главата,сменяха гарнитури.След около 2-3 седмици осъзнах,че тече масло.Ходих до сервиза казаха ми ,че това не е масло а антифриз,трябвало да сменя тройника.Маслото излизаше от гарнитурата на капака оказа се,че имам половин гарнитура, а останалото е силикон,смених и тройника.След няколко дена забелязах ,че пак има масло,но този път излизаше от долното болче на тройника.Слагах силикон,nut lock,поксипол,но продължава да тече.Някой имал ли е подобен проблем? Има ли решение или трябва да сменям главата става въпрос за е46 316.Незнам дали тези който шлайфаха главата са пробили нещо, или майсторите в сервиза. :banghead: :banghead:

От тройника няма как да тече масло ,отзад на гарнитурата на капака на клапаните има един гумен полукръг
чиято периферия трябва да е отвън на задната плоскост на главата и се пада точно над тройника.
Мястото е трудно и се вижда добре само с малко огледалце без да свали легена на салонния филтър.
Освен това на самите ъгълчета на гумения полугръг на гарнитурата се маже малко силикон преди да
се монтира капака на клапаните.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tobi » 15 Окт 2016, 10:55

Благодаря за отговора.Първоначално течеше точно от там ,когато сменихме тройника ,сменихме и гарнитурата мисля че намазхме и там със силикон.След това масло имаше по долният болт на тройника,намазхме с поксипол,след като пробвахме изброените лепила,силикони.В момента има масло по болта и не само там, чак горе върху тройника мисля че, улива понеже е намазано с поксипола,незнам улива ли, или найстина проблема е от другаде. :banghead:

Последно избутване Tobi от 15 Окт 2016, 10:55

Назад към E46