Червената лампа за маслото НЕ свети!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Червената лампа за маслото НЕ свети!

Мнение от dr.peshev » 08 Юли 2013, 22:27

oci написа:
dr.peshev написа:1-да си купиш работещ датчик за маслото на картера , по възможност нов
2-да й сложиш Пернишки тунинг- изолирбанд на лампата, за да не СВЕТИ и да не те дразни(половината форум карат така, а другата не го знае) :mhihi:
и често да си следиш нивото на маслото с щеката
3-в Е39 се вади бушон 14 , тук не помня кой беше :dunno:
p.s. пуснете един тест на таблото и ако нещо не свети , вземи едно табло на старо и си го кодирай към твоето ЕКУ

Айде да не се обиждаме на Перничани :mhihi:
иначе мога да помагам ако наложи по Пернишки :mhihi:
Бъзик сега по същество тази лампа също има опция да се спре софтуерно както жълтата за ниво на масло, така и червената, но щом е презапоявано там явно колата е имала проблем с жълтата лампа и са опитали да шунтират светлодиода, а този диод е двоен т.е с две светлини жълта и червена.
Според мен трябва да се разглоби таблото да се оправи диода и след това де се види по грешката дали проблема е в датчика на картера или на друго място.
Нагледал съм се на мизерии по тези табла, дъвки, изолизблант, парцали в отворите на диодите и не на последно място направо счупени диоди поне да ги отпояват да не съсипват таблото но с отвертката е по-бързо и по-лесно.
Затова съм се заредил с дузина табла за части.

Ти не стана ли вече "Столичанин в повече" от Младост :mhihi:
Не съм забравил,че дължа :bchug:
За колегата-работещ картерен датчик и работещо табло с прекодиране!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3 E83 LCI 3.0D
Мечтае да кара: самолет

Мнение от svetozar94 » 10 Юли 2013, 10:51

Днес ходих на диагностика в nicy car и те установиха че таблото е за смяна, също така термостата с датчика който струва 104лв и някаква клапа на колекторите която струва 450лв!!! Кажете ми тези цени разумни ли са според вас и дали си струва да го правя там... и ако може да ми кажете нещо по конкретно за тази клапа на колекторите ще съм много благодарен! :help:

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3 E83 LCI 3.0D

Мнение от svetozar94 » 01 Авг 2013, 21:35

Колеги всичко е готово и работи както трябва след смяна на датчика за налягането на маслото и отстраняване на проблем по инсталацията! Пичовете от NicyCar свършиха страхотна работа, сега остава да си активирам и бутона за БК-то някакви предложения каде или как да го направя, на самото лостче има бутон за това няма да се налага го сменям!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10

Мнение от oci » 01 Авг 2013, 21:35

svetozar94 написа:Днес ходих на диагностика в nicy car и те установиха че таблото е за смяна, също така термостата с датчика който струва 104лв и някаква клапа на колекторите която струва 450лв!!! Кажете ми тези цени разумни ли са според вас и дали си струва да го правя там... и ако може да ми кажете нещо по конкретно за тази клапа на колекторите ще съм много благодарен! :help:

Бягай на друго място на диагностика преди да си наринал тия пари. :yes:
За таблото може да се възстанови да не го сменяш.
Пиши едно ЛС и ще ти свърша работа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 d facelift
Мечтае да кара: BMW X6
Детайли за колата: BMW 320 d, 150 к.с., 2002г. комби

Мнение от Miro Borisov » 24 Апр 2016, 0:04

b_velev написа:На мен ми е заминал датчика за нивото на маслото и си изключих софтуерно жълтата лампа, за да не ме дразни. Не знам дали софта позволява да се направи това и с червената (защото е доста по опасно).

Колега я ми обясни точно как се изключва тая жълта лампа софтуерно?
Момчетата, които опитаха при мен и са го правили на Е39 не намериха такава опция на скенера - явно не знаят кое да чекнат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 24 Апр 2016, 10:19

Miro Borisov написа:
b_velev написа:На мен ми е заминал датчика за нивото на маслото и си изключих софтуерно жълтата лампа, за да не ме дразни. Не знам дали софта позволява да се направи това и с червената (защото е доста по опасно).

Колега я ми обясни точно как се изключва тая жълта лампа софтуерно?
Момчетата, които опитаха при мен и са го правили на Е39 не намериха такава опция на скенера - явно не знаят кое да чекнат.

На мен колегата Oci ми го изключи. Питай най-добре него.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от didZ » 03 Май 2016, 13:02

И на мен не ми свети червената лампа при подаване на контакт. Интересното е, че когато един ден ми изхвърли маслото през една дупка на капака на клапаните светна! И не спря да свети докато не долях.. И сега пак не свети.. Явно работи в два режима - нямам идея.. Би ми било интересно да разбера :)
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 04 Май 2016, 23:22

Мислех да пускам тема, но мисля, че мога да питам в тази. При мен преди палене светва червената лампа и на контакт се променя в жълта. След запалване изгасва(както трябва да бъде). Възможно ли е лампата е манипулирана софтуерно да угасва след палене на мотора, независимо от нивото на маслото? Питам, защото преди месец започнаха да ми тракат повдигачите, заради ниско ниво на маслото(под минимума), а жълтата лампа не светна. Някой знае ли при какво ниво на маслото се активира този датчик - примерно на минимума или половин литър под минимума?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 19 Юни 2016, 18:40

Айде и аз да питам :oops: Като дам контакт червената лампа за маслото не светва изобщо,а като пусна теста на таблото си светят и жълтата и червената.Това от кой датчик се получава?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Предишна

Назад към E46