Теч на масло от болчето на тройника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Tobi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 316i,323ci e39 520i
- Детайли за колата: Кармъзъ
Теч на масло от болчето на тройника
Здравейте колеги. Преди 2 месеца ми шлайфаха главата,сменяха гарнитури.След около 2-3 седмици осъзнах,че тече масло.Ходих до сервиза казаха ми ,че това не е масло а антифриз,трябвало да сменя тройника.Маслото излизаше от гарнитурата на капака оказа се,че имам половин гарнитура, а останалото е силикон,смених и тройника.След няколко дена забелязах ,че пак има масло,но този път излизаше от долното болче на тройника.Слагах силикон,nut lock,поксипол,но продължава да тече.Някой имал ли е подобен проблем? Има ли решение или трябва да сменям главата става въпрос за е46 316.Незнам дали тези който шлайфаха главата са пробили нещо, или майсторите в сервиза.

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Re: Теч на масло от болчето на тройника
Напиши за кой двигател 316 говорим?!
- Tobi
- кандидат ентусиаст
-
dr.peshev написа:Напиши за кой двигател 316 говорим?!
Не знам точно как се води,става въпрос за 1.9 105 коня

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Tobi написа:Здравейте колеги. Преди 2 месеца ми шлайфаха главата,сменяха гарнитури.След около 2-3 седмици осъзнах,че тече масло.Ходих до сервиза казаха ми ,че това не е масло а антифриз,трябвало да сменя тройника.Маслото излизаше от гарнитурата на капака оказа се,че имам половин гарнитура, а останалото е силикон,смених и тройника.След няколко дена забелязах ,че пак има масло,но този път излизаше от долното болче на тройника.Слагах силикон,nut lock,поксипол,но продължава да тече.Някой имал ли е подобен проблем? Има ли решение или трябва да сменям главата става въпрос за е46 316.Незнам дали тези който шлайфаха главата са пробили нещо, или майсторите в сервиза.![]()
От тройника няма как да тече масло ,отзад на гарнитурата на капака на клапаните има един гумен полукръг
чиято периферия трябва да е отвън на задната плоскост на главата и се пада точно над тройника.
Мястото е трудно и се вижда добре само с малко огледалце без да свали легена на салонния филтър.
Освен това на самите ъгълчета на гумения полугръг на гарнитурата се маже малко силикон преди да
се монтира капака на клапаните.
- Tobi
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговора.Първоначално течеше точно от там ,когато сменихме тройника ,сменихме и гарнитурата мисля че намазхме и там със силикон.След това масло имаше по долният болт на тройника,намазхме с поксипол,след като пробвахме изброените лепила,силикони.В момента има масло по болта и не само там, чак горе върху тройника мисля че, улива понеже е намазано с поксипола,незнам улива ли, или найстина проблема е от другаде. 

Последно избутване Tobi от 15 Окт 2016, 10:55
5 мнения
• Страница 1 от 1