С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ball3r11
- Потребител
-
- Кара: BMW X6
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Здравейте, колеги. Тези дни се очаква да си взема Е91 163кс! Мисля да заложа на масло Bardahl 5w30 , но се чудя преди това дали да не си сипя някакви добавки прочистване, смазване и тн. Колата е от С.Италия и пише, че е сменено на 209хил, а сега е на 212хил, но не мисля да разчитам! Също искам да направя и смяна на маслото на авт. ск. Кутия! Мисля да заложа на ZF! Може ки да сложи добавка и в ск.кутия, и ако може каква?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
adovet написа:BMW_1914 написа:Колеги, някой ползва ли или да има информация за новото масло Shell 5 w 30 , което се предлага в официалните сервизи на БМВ ?
Имам оферта за смяна в официален сервиз и предлагат смяна на маслото с оригинално BMW Shell 5 w 30 и оригинален маслен филтър БМВ.
Колега каква е офертата?
ПС: вече в оторизиран дилър и да искаш не могат да ти сипят кастрол(БМВ)
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
http://www.rusecar.com/
Оферта за Е 60 специално предложение.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
BMW_1914 написа:adovet написа:BMW_1914 написа:Колеги, някой ползва ли или да има информация за новото масло Shell 5 w 30 , което се предлага в официалните сервизи на БМВ ?
Имам оферта за смяна в официален сервиз и предлагат смяна на маслото с оригинално BMW Shell 5 w 30 и оригинален маслен филтър БМВ.
Колега каква е офертата?
ПС: вече в оторизиран дилър и да искаш не могат да ти сипят кастрол(БМВ)
http://www.rusecar.com/
Оферта за Е 60 специално предложение.
Тази оферта си е доста добро предложение
За колегите от Русе и региона не е за изпускане. Офертата е супер.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Дару Кар също имат пролетна оферта за смяна на масло, но е различна за всеки автомобил. Конкретно за е60/е61 530d е 212 лв. масло+филтър

maikooo написа:Дару Кар също имат пролетна оферта за смяна на масло, но е различна за всеки автомобил. Конкретно за е60/е61 530d е 212 лв. масло+филтър
Бре, че цената не е лоша 8л. масло + маслен филтър...
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
LCI събира 6.7 литра, може само за тях да е тази цена.
Иначе аз днес сложих от новото масло BMW/Shell 5W-30. Предишното, което са правеше от Castrol, ми изгаряше по около литър на 5-6000 км, което ми се видя твърде много и затова след него сложих Castrol Edge и за 15 000 км долях само 200 гр. Интересно ми е с това на Shell как ще е? Надявам се да не съм разочарован, защото е и по-скъпо от Edge.
Иначе аз днес сложих от новото масло BMW/Shell 5W-30. Предишното, което са правеше от Castrol, ми изгаряше по около литър на 5-6000 км, което ми се видя твърде много и затова след него сложих Castrol Edge и за 15 000 км долях само 200 гр. Интересно ми е с това на Shell как ще е? Надявам се да не съм разочарован, защото е и по-скъпо от Edge.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Anthony_J написа:LCI събира 6.7 литра, може само за тях да е тази цена.
Следи го и кажи как ще се развие , че и аз се чудя много за него

- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Аз лично ще си карам с Castrol Edge за по сигурно.
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
CrazyElement написа:Anthony_J написа:LCI събира 6.7 литра, може само за тях да е тази цена.
Следи го и кажи как ще се развие , че и аз се чудя много за него
Аз също много се чудех, остава ми малко до смяна на маслото и четох тук - там и много го хвалят Shell a, и реших да го пробвам и купих Shell, пък ще видим.
Не мисля обаче,че БМВ ще се изложат с масло с лоши показатели

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Аз не бих се доверил на Шел. Взех си за доливане Castrol Edge и когато дойде време за смяна мисля пак да сложа от същото.
A specification is an interface between an oil's physical and chemical properties and the car manufacturer's requirements. Nor car manufacturers nor lubricant producers are listing all the relevant properties in their data sheets. Car manufacturers combine a set of expected properties and test results in a specification while oil companies have their products tested for those requirements and show the earned specification or approval on the product as proof that their product is fit to be used where that particular spec is demanded. So specifications are codes, which we use to match oils with cars. By choosing an oil based on a specification we make sure that we choose the right oil for our car.
Така че гледаме и съпоставяме кодовете и сменяме на време , другото не е важно.
Така че гледаме и съпоставяме кодовете и сменяме на време , другото не е важно.

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
За да е максимално точна информацията - пролетната оферта на Дару кар за смяна на масло е различна за различните модификации, за 530д 218 к.с. е на цена 212 лв. и включва 8,25 л. наливно масло BMW/Shell 5w-30, маслен филтър и труд по смяната

Разлика между масла BMW/Castrol и BMW/Shell закупени от оторизиран дилър аз не успявам да усетя никаква

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
maikooo написа:Anthony_J написа:LCI събира 6.7 литра, може само за тях да е тази цена.
За да е максимално точна информацията - пролетната оферта на Дару кар за смяна на масло е различна за различните модификации, за 530д 218 к.с. е на цена 212 лв. и включва 8,25 л. наливно масло BMW/Shell 5w-30, маслен филтър и труд по смяната![]()
Разлика между масла BMW/Castrol и BMW/Shell закупени от оторизиран дилър аз не успявам да усетя никаква
И каква е цената за смяна, при развиване на една пробка и източване? Както и при развиване на един болт на филтъра?
Интересно ми е, защото до сега никога не са ми вземали пари за смяна. Винаги ми го сменят на цена на маслото обявена от дилър на дребно на щанд. Но си ползвам сервиз, който не е представител на марката и предлага определено масло рекламирано в тая тема.