Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от B.Stoimenov » 18 Апр 2016, 9:22

Кажи кога си пътувал, с колко хора, какви гуми и как са ти термостатите ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 18 Апр 2016, 9:41

maikooo написа:Ето и моя първи разход, Е61 530dА 218 к.с.
Изображение
Само магистрала без изцепки. Колонката показа същото. Не е ли много, или просто на мен ми се иска да е по-малко.

По-принцип е много ако си поддържал 140 на автопилот - виж термостати, налягане гуми и т.н., но най-вече термостатите там при фал си 1.5 -2 л нагоре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 18 Апр 2016, 9:55

Гуми 245/35R19, термостатите на магистралата не се сетих да ги погледна, но градско всичко е наред, загрява бързо и под 90 градуса не слиза. Карал съм с 140 км/ч на автопилот и имам две спирания. Определено нещо не е наред, градско първите 150 км. борда показва 14/100 :shock: ДПФ ме съмнява, макар по стойности всичко да му е наред...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 18 Апр 2016, 23:55

е градско 14/100 си е нормално, особено докато не си свикнал с колата и с 19ки джанти.. даже си добре :D

магистрала ако си пътувал посока София(изкачване) си е напълно нормален разход предвид горепосочените неща :)

DPF-а няма какво да те съмнява, заминал си е :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 19 Апр 2016, 9:02

Моето градско е по-меко, така да го кажа, е46 330д повече от 8,5 не ми е давало и затова сега ми се струва много, но може и да си прав, времето(и диагностиката) ще покаже. На ДПФ-а по комп му остават 20000 км, та и тук може да излезеш прав, че е пътник :yes: Благодаря за мнението :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 19 Апр 2016, 10:00

За първи път от както имам колата минавам цял резервоар само на магистрала. Карах докато на оставащ пробег не ми изкара прави черти. :mhihi:

темпомат 150км/ч за около 500км
темпомат 190км/ч за около 350км

резервоар 68л = 850км

18"-ки 245/40, 4-ри човека, багажник до горе.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от eko2282 » 19 Апр 2016, 10:05

След смяна на масло и филтъра на скоростна кутия, има голяма разлика на разхода от предишна и състояние. Беше 14 на градско сега някъде 12 на 100! Колата е 530д 218 :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 19 Апр 2016, 11:32

maikooo написа:Гуми 245/35R19, термостатите на магистралата не се сетих да ги погледна, но градско всичко е наред, загрява бързо и под 90 градуса не слиза. Карал съм с 140 км/ч на автопилот и имам две спирания. Определено нещо не е наред, градско първите 150 км. борда показва 14/100 :shock: ДПФ ме съмнява, макар по стойности всичко да му е наред...

За 19ки 8 разход не е зле, както и около 13-14 градско - гъзарията с джантите няма цена :D

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Апр 2016, 11:34

Taruno написа:
maikooo написа:Гуми 245/35R19, термостатите на магистралата не се сетих да ги погледна, но градско всичко е наред, загрява бързо и под 90 градуса не слиза. Карал съм с 140 км/ч на автопилот и имам две спирания. Определено нещо не е наред, градско първите 150 км. борда показва 14/100 :shock: ДПФ ме съмнява, макар по стойности всичко да му е наред...

За 19ки 8 разход не е зле, както и около 13-14 градско - гъзарията с джантите няма цена :D

... и возията също :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 21 Апр 2016, 16:13

Вчера пътувах София - Пловдив - София
В пловдив съм направил около 30 км градско.
На отиване имах силен попътен вятър - разхода беше 5.8 на влизане в пловдив
И в двете посоки бях на темпомат 140
На връщане разхода се качи доста (имаше съответно доста насрещен вятър) . Средния разход за целия трип на влизане в София беше 7 литра на 100.
Гумите са летни 245/45/17 рънфлат.
На колонка разхода беше същия.
Бях сам в колата - 100 килиграна съм (фиданка хахах) и 4зимни гуми в колата :)
Без климатик пътувах
Доволен съм от разхода :) след смяната на 3тия термостат имам подобрение в разхода и грацко и извън. Вятъра няма как да преценя колко е повлиял, но без него смятам че средния ше е една идея по-добър

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 21 Апр 2016, 17:59

B.Stoimenov написа:Вчера пътувах София - Пловдив - София
На връщане разхода се качи доста (имаше съответно доста насрещен вятър) . Средния разход за целия трип на влизане в София беше 7 литра на 100.
Без климатик пътувах
Доволен съм от разхода :) след смяната на 3тия термостат имам подобрение в разхода и грацко и извън. Вятъра няма как да преценя колко е повлиял, но без него смятам че средния ше е една идея по-добър

Повлияел е МНОГО, когато е бил насрещен и не толкова попътен.

тези дни ходих Пловдив - София- Пловдив, три пъти единия без вятър и два със адски силен западен.

Със насрещен вятър разхода до София 6.8 за целия маршрут 6, а обикновено със 140 ми е 5.5 това е 0,5 нагоре, но в това има включен и попътен втър, когато според разходомера харчеше 4,9 със 140.

Втория път нулев вятър и многократно постигнатия разход от 5.5 - толкова пъти съм го пътувал, че или е 5,4 или 5,5 или 5,6

Третия беше сега в Сряда и на отиване беше толквоа силен, че моментния на равно беше 7.5!!!!, и за ташак на връщане нямаше попътен та средния отиде на 6.4 :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 21 Апр 2016, 18:40

Да да :) това имах предвид - повлиял е но колко точно незнам :) според мен при съшите условия без вятъра ще постигна разход около 6,5 за двете посоки :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 22 Апр 2016, 14:29

B.Stoimenov написа:Вчера пътувах София - Пловдив - София
Без климатик пътувах

И сега бих искал колегата Аводет да ми се извини , за това дето спореше с мене 10 страници , че било невъзможно да ми даде колата 5.8 , като му обяснявах хиляда и 100 пъти попътен вятър + нанадолнищата , които са посока Пловдив а и аз карах с 120 на темпомат , но все пак ходих и доста по надолу след Пловдив още 80 км магистрала имах!!
Да не е пълен спама
2ма човека+ климатик 125-140 темпомат различно я пусках , посока Хасково-София на влизане на цариградско преди първия светофар падна на 6.8.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 22 Апр 2016, 14:50

С твоите разходи стана известен тука, така че повече не смятам да ги дискутираме. на всички им стана ясно че твоята кола с уникалния сетъп харчи по малко от 530, 525 520 и т.н все дизели :mhihi:
Ако нулираш разхода като качиш тунела и хванеш попътен вятър и опънеш едно платно е тогава вече ще избиеш рибата.
На колегата колата е 530 и я засича към Пловдив и после обратно, само дето колегата е пълнил няколко пъти резервоара и знае че му е верен борда. Ти така и не събра пари да си напълниш резервоара и пак си продължаваш с твоите си твърдения. Не виждаш ли че всеки в тази тема пише според борда и колонката. Моята съм я докарвал до Пловдив и до 5,5 и какво от това. Не можеш ли да разбереш че читава 535д не може да харчи по малко от читава 530д. И не си мисли че нашите коли не са ремапнати и т.н.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 22 Апр 2016, 19:10

adovet написа:С твоите разходи стана известен тука, така че повече не смятам да ги дискутираме. на всички им стана ясно че твоята кола с уникалния сетъп харчи по малко от 530, 525 520 и т.н все дизели :mhihi:
Ако нулираш разхода като качиш тунела и хванеш попътен вятър и опънеш едно платно е тогава вече ще избиеш рибата.
На колегата колата е 530 и я засича към Пловдив и после обратно, само дето колегата е пълнил няколко пъти резервоара и знае че му е верен борда. Ти така и не събра пари да си напълниш резервоара и пак си продължаваш с твоите си твърдения. Не виждаш ли че всеки в тази тема пише според борда и колонката. Моята съм я докарвал до Пловдив и до 5,5 и какво от това. Не можеш ли да разбереш че читава 535д не може да харчи по малко от читава 530д. И не си мисли че нашите коли не са ремапнати и т.н.

ХАхаха голям хате има от тебе наистина искам да се запозная с тебе , определно ще дойда на някоя от сбирките ;). Стига айде пак да не влизаме в 100 страници дебати и недей плс коментира , пари събиране и прочие , че е малко смешно , сеедно аз да ти кажа , що ти не си събрал пари за 535д :) а си взел 530(недей почва да обясняваш сега :)). 120 5.8 , колегата с 530 140 и дава 5.8 сам си направи сметката дали не е възможно , реално мотора е един и същ разликата , че аз имам още една турбина , като си караш спокойно разхода си е напълно нормален , гледам и четеш темата за РЕМАПА , така като гледам имаш много пари , отиди до горна да ти чипира твоята количка и ще видиш колко ще ти гори :) , от ремап до ремап разлика огромна приятелю аз това се опитвах да ти обясня , но ти явно не разбираш :). Всички стойности на компютъра са ми адаптирани спрямо стойностите , които подава колата след чип тунинга , не ми е нужно да пълня до горе за да разбера колко ми гори колата :). Ама ти пак си четеш между редовете аз с 140 на темпомат никога няма да ми даде 5.8 колата до ПЛД, така че моля те успокой се ЧИТАВА 530Д не харчи повече от моята 535Д !!! Просто разликата е минимална и макс разликата с 530 е 1 литър това е истината :) Айде сега недей спами повече , намери моя мапер във Фацебук като си с ремапната 530 отиди да ти налее най-накрая един читав софтуер и сподели мнение.
П.П. Аз това се опитвам да ти обясня от 100 страници спам , ама ти просто отказваш да разбереш, когато колата се ремапне разхода ПАДА, ако караш нормално.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61