Помощ! 330 бензин, автомат, Държи Ниски Обороти, като загрее
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- mackrandev
- кандидат ентусиаст
-
Помощ! 330 бензин, автомат, Държи Ниски Обороти, като загрее
Здравейте.
Имаме проблем с колата, Е46, 330 бензин, автоматик, (има и газ)
Колата върви прекрасно на бензин и газ, не прекъсва, но като загрее и държи нормалната си температура, като натисна
спирачка на Директна и чакам (примерно на светофар), оборотите падат до 400-500 по стрелка, Без да ги мени и да "играят", но се
усеща едно леко и неприятно претрисане в купето от тези ниски обороти. При неутрална и паркинг на загрял мотор са
малко по-високи и не претриса купето, но при натиснат педал на спирачка на директна скорост оборотите са ниски.
Има ли някой който е запознат и може да помогне, защото това страшно много ни притеснява и дразни. Ако някой знае и
помогне, ще се радвам много.
Благодаря ви!
Имаме проблем с колата, Е46, 330 бензин, автоматик, (има и газ)
Колата върви прекрасно на бензин и газ, не прекъсва, но като загрее и държи нормалната си температура, като натисна
спирачка на Директна и чакам (примерно на светофар), оборотите падат до 400-500 по стрелка, Без да ги мени и да "играят", но се
усеща едно леко и неприятно претрисане в купето от тези ниски обороти. При неутрална и паркинг на загрял мотор са
малко по-високи и не претриса купето, но при натиснат педал на спирачка на директна скорост оборотите са ниски.
Има ли някой който е запознат и може да помогне, защото това страшно много ни притеснява и дразни. Ако някой знае и
помогне, ще се радвам много.
Благодаря ви!
- mackrandev
- кандидат ентусиаст
-
Re: Помощ! 330 бензин, автомат, Държи Ниски Обороти, като за
Искам да допълна, че и при студен мотор, до като загрее държи по-ниски обороти, около 600-700, но след като стигне стрелката 12ч. падат на 400-500 и претриса в купето. Оборотите са стабилни, но ниски.
Проблема изчезна за около 2-3 часа, след смяна на филтъра и маркуча на картерните газове (който маркуч, беше лепен от предишния собственик), но след това отново се появи. С нов филтър и маркуч, след смяната им 2 часа по-късно при нормална работа на мотора и прекрасни обороти, проблема отново се появи.
Проблема изчезна за около 2-3 часа, след смяна на филтъра и маркуча на картерните газове (който маркуч, беше лепен от предишния собственик), но след това отново се появи. С нов филтър и маркуч, след смяната им 2 часа по-късно при нормална работа на мотора и прекрасни обороти, проблема отново се появи.

- mackrandev
- кандидат ентусиаст
-
Защо така никой не може да помогне и даде съвет...
Проблема се беше оправил, и пак се появи. Сменени са свещи, горивен филтър, филтър на картерни газове + всички маркучи.
Колата след като се покара около 30-40 мин, и оборотите на Директна при натисната спирачка падат на 500 и леко претриса в купето, без да мени обороти. На диагностика показва непрекъснато грешка в Дебитомер, но ако е грешката в него, защо понякога колата си работи перфектно 30-40 мин. и на Директна при натисната спирачка държи 700-800 оборота, а след това, падат на 500?
Възможно ли е да е от него? Или от кое друго. От скоростна кутия? Снощи и днес сутринта колата работише прекрасно, даже на Директна като спра на светофар и отпусна педала, много по-леко тръгва сама, от колкото когато падне на 500, все 1 нещо съвсем леко е спира.
Има ли някой който може да помогне?
Проблема се беше оправил, и пак се появи. Сменени са свещи, горивен филтър, филтър на картерни газове + всички маркучи.
Колата след като се покара около 30-40 мин, и оборотите на Директна при натисната спирачка падат на 500 и леко претриса в купето, без да мени обороти. На диагностика показва непрекъснато грешка в Дебитомер, но ако е грешката в него, защо понякога колата си работи перфектно 30-40 мин. и на Директна при натисната спирачка държи 700-800 оборота, а след това, падат на 500?
Възможно ли е да е от него? Или от кое друго. От скоростна кутия? Снощи и днес сутринта колата работише прекрасно, даже на Директна като спра на светофар и отпусна педала, много по-леко тръгва сама, от колкото когато падне на 500, все 1 нещо съвсем леко е спира.
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
И при мен е така, въпреки че аз нямам газ. Не знам дали е нормално, но винаги си е било така.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
mackrandev написа:Защо така никой не може да помогне и даде съвет...
Колега, след като имаш непрекъснато грешка на дебитомера и имаш доверие на диагностика, не виждам какво повече да те посъветва някой, освен да го смениш. Ако след това, двигателя не се оправи, може да се търсят и други причини- обикновено даден проблем се дължи на няколко причини. Но при неработещ дебитомер, да се търсят най-напред и други причини е безсмислено.
- mackrandev
- кандидат ентусиаст
-
Ще сменям дебитомера да, на диагностика показва грешка и че е изгорял.
Просто ми е интересно как понякога колата работи прекрасно и си държи 800 оборота и на натоварване при директна и задна, а днес примерно, на Директна падат на 400-500, колата не гасне, но е неприятно претрисането, (Ако е изгорял дебитомера, трябва винаги да работи така, а не чат-пат за 30-40 мин да е перфектна и после с ниски об. на скорост.)
Дано да е от дебитомера.
Просто ми е интересно как понякога колата работи прекрасно и си държи 800 оборота и на натоварване при директна и задна, а днес примерно, на Директна падат на 400-500, колата не гасне, но е неприятно претрисането, (Ако е изгорял дебитомера, трябва винаги да работи така, а не чат-пат за 30-40 мин да е перфектна и после с ниски об. на скорост.)
Дано да е от дебитомера.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
mackrandev написа:Ще сменям дебитомера да, на диагностика показва грешка и че е изгорял.
Дано да е от дебитомера.
Колега, не е задължително един датчик да изгори като електрическа крушка- когато започне да дефектира, може в даден моменти да работи коректно, в друг- не. Може да формира сигнал, който е с някакви гранични стойности за разпознаваемост от DME. Когато е работел некоректно се записва грешката, когато работи коректно не се изтрива.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Отделно, че може датчикът да е повреден, но може и кабелът към този датчик да прави проблем.
Най добре ще е, ако можеш да си намериш дебитомер за проба - например от колега, или на място в някоя морга.
Най добре ще е, ако можеш да си намериш дебитомер за проба - например от колега, или на място в някоя морга.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- mackrandev
- кандидат ентусиаст
-
dreadx написа:Отделно, че може датчикът да е повреден, но може и кабелът към този датчик да прави проблем.
Кой датчик? Ще взимам нов дебитомер,дано да е от него, макар че и при откачен и закачен дебитомер и откачен,разлика няма и сякаш колата не върви добре,леко мудма е. Дано е от този скапан дебитомер.
- mackrandev
- кандидат ентусиаст
-
Смених дебитомер, грешката изчезна, но НЕ усещам никаква разлика в колата. Оборотите пак на Директна си претрисат до 400-500 и се наложи и поисках да ги вдигнат от компа на бензина, и сега са около 600-650 на директна, а на паркинг - около 780-800.
Днес както карах по магистралата и светна лампата на чека... Не знам, никой не може да каже от какво става така с оборотите, но колата определено си има някакъв малак проблем, може и да е голям, понякога си работи на по-високи обороти, друг път на по-ниски, нищо че ги вдигнахме от бензиновия комп. с40-50 оборота. Натискам спирачка върви леко, пак натискам спирачка тръгва рязко, според зависи на какви обороти съм спрял.
Дано да има някой наистина, който прочете този проблем и разбира, не е проблем България е малка, за да ми помогнете да отстраня този проблем, защото супер много ме дразни и притеснява.
Благодаря ви.
Днес както карах по магистралата и светна лампата на чека... Не знам, никой не може да каже от какво става така с оборотите, но колата определено си има някакъв малак проблем, може и да е голям, понякога си работи на по-високи обороти, друг път на по-ниски, нищо че ги вдигнахме от бензиновия комп. с40-50 оборота. Натискам спирачка върви леко, пак натискам спирачка тръгва рязко, според зависи на какви обороти съм спрял.
Дано да има някой наистина, който прочете този проблем и разбира, не е проблем България е малка, за да ми помогнете да отстраня този проблем, защото супер много ме дразни и притеснява.
Благодаря ви.
- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
Проверите торк конвертор колеги.. Торк конвертор върши раота като съединител. Играене на оборотите по скоро при автоматици е от там. Може да се рециклира 

- cool_ice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 4,4
- Мечтае да кара: Всичко що е М
Също може да си провериш стъпковия мотор, от него също играят оборотите, на старото ми БМВ стигнах до БМВ сервиз и пак не можаха да ми кажат че е от него.Смених го с друг и всичкоси дойде на място.
12 мнения
• Страница 1 от 1