Audi или BMW - Кой е по-спортен? - AutoBild

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 07 Дек 2006, 12:11

Не знам коя кола колко е спортна ама като видя БМВ и гледам ей така :twisted: Това кръгло Алди не може да ме грабне и това си е ;) Пък и задното си е задно :twisted: Щом мъртвата 5-тица М20 зима завоите с вратите (и тук таме някой бордюр) :mhihi: не ми ги хвали тия Алдита. И като искате да си ги хвалите си има форум на Алди. Там си ги хвалете колкото си искате :D Тука хората знаят кой е спортиста :twisted: Лукс и агресия - това е БМВ :twisted: Айде палете Алдитата и да ви няма :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 07 Дек 2006, 12:14

:mhihi: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_dreamer » 07 Дек 2006, 18:23

zAcK написа:Не знам коя кола колко е спортна ама като видя БМВ и гледам ей така :twisted: Това кръгло Алди не може да ме грабне и това си е ;) Пък и задното си е задно :twisted: Щом мъртвата 5-тица М20 зима завоите с вратите (и тук таме някой бордюр) :mhihi: не ми ги хвали тия Алдита. И като искате да си ги хвалите си има форум на Алди. Там си ги хвалете колкото си искате :D Тука хората знаят кой е спортиста :twisted: Лукс и агресия - това е БМВ :twisted: Айде палете Алдитата и да ви няма :mhihi: :mhihi:
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:аа неим се сърди рано или късно те ще станат едни от най големите БМВ фенове те и за тва пишат тука да им обърнем внимание ама нее тва начина момчета
:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 07 Дек 2006, 20:20

К'во стана с теста, че ви е много дълга темата и ме мързи да чета. Щото имам една теория за Ауто Билд и искам да видя дали се е оказала вярна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 07 Дек 2006, 20:57

The_Ancient написа:К'во стана с теста, че ви е много дълга темата и ме мързи да чета. Щото имам една теория за Ауто Билд и искам да видя дали се е оказала вярна.

На 13ти излиза списанието (май)

Предлагам модераторите да заключат темата до тогава.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3XX » 07 Дек 2006, 21:10

ian190 написа:renault е най-спортно
хахахахахаха :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lol: :help: рено е най-сериозния мъртвец на пътя
Всичко под 200 hp е цъкалка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 07 Дек 2006, 21:17

3XX написа:
хахахахахаха :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :lol: :help: рено е най-сериозния мъртвец на пътя

Aбе имат някой доста добри попадения да не ги изреждам, пък и спортните им успехи са страшно многооо (Ф1 (- найстина сериозни постижения имат там), Рали, Льо Ман и т.н)

Това за мъртвеца на пътя не трябваше да го споменаваш, някакси не е колегиално, пък като ти гледам профила караш автомобил дето набира за към 12-13сек от 0-100км/ч

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 07 Дек 2006, 22:29

Niikoo_1 написа:
3XX написа:

Aбе имат някой доста добри попадения да не ги изреждам, пък и спортните им успехи са страшно многооо (Ф1 (- найстина сериозни постижения имат там), Рали, Льо Ман и т.н)

Това за мъртвеца на пътя не трябваше да го споменаваш, някакси не е колегиално, пък като ти гледам профила караш автомобил дето набира за към 12-13сек от 0-100км/ч

Ето пак те избива комплекс за ускорение до 100, оставаше и за 400-те метра да го нахраниш човека, ма по добре кола за 12 до 100 от колкото кенеф за 7 :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 07 Дек 2006, 22:43

Nikoo_1 за теб само скоростта ли има значение в една кола ?
Возил съм се в Chevy Corvette(И то всеки уикенд),но чувството,което изпитвам не мога да сравня с изпитаното в БМВ...
Корвета просто ми остана като спомен за зимен вятър - голям,бърз,но студен.
Бмв-то е като топлия вятър през лятото - той духа слабо и бавно(понякога и доста силно,все пак говоря за 316),но доставя максимално удоволствие в жегата.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Дек 2006, 11:53

Niikoo_1 написа:
3XX написа:

Я си прочети внимателно поста и го осмисли тва за секундите сам си го написал ;)

Niikoo_1 написа:Ще ти дам пример.

Е46 М3 344коня е по спортен от Е55 АМГ 476коня, въпреки, че МБ-то е по-бързо като ускорение във всеки един аспект, 0-100км/ч, 1/4миля, километър от място, еластичност и т.н
С две думи това, колко е спортен един автомобил не се определя само от мощността под капака и данните за ускорение и максимална скорост на хартия. Именно тук е грешката на много хора, който си мисля, че спортен е = ускорение, мощност и макс.скорост.

С други думи един лотус елис с 1.8 мотор дето е има няма 120коня е по-спортен от БМВ 540и да речем.

Спортния автомобил трябва да може да спира и завива на ниво, да предоставя добра връзка м/у шофьора и пътя, волана трябва да дава информация и добра обратна връзка, масата трябва да е колкото се може по-ниска и т.н, управлението трябва да е директно, окачването стегнато и т.н

Като ориентир могат да послужат и времена на дадена писта на конкретни автомобил.
Още един пример 911 GT3 e по-спортно от 911 Турбо - въпреки, че последното е по-мощно и доста по-бързо, но GT3 е доста по-брутално, управлението е по-директно и прецизно, колата е по-лека, окачването е по-твърдо и като цяло може да се кара доста по-прецизно от Турбото.

И въпреки всичко БМВ - е доста по- спортен автомобилот ауди.
Както и да ги гледаш както и да ги въртиш те тва сие от "Искаро по длибоко нема"

Ем сам си го написал и пак опонираш е те тва не го разбирам ти си скрит фен на БМВ :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 08 Дек 2006, 12:33

vld написа:Както и да ги гледаш както и да ги въртиш те тва сие от "Искаро по длибоко нема"

Ем сам си го написал и пак опонираш е те тва не го разбирам ти си скрит фен на БМВ :lol:

Той май има предвид, че Рено с модели като Рено 5 Гордини, Клио Уилямс, Клио В6 (с централно разположен двигател) ;) .... са всичко друго, но не и "мъртъвци" :mhihi:
А боя във Ф1 като маче у дирек е последния пирон в кофчега... :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 08 Дек 2006, 12:40

398 кончета харчи около398 милилитра на/100км
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Дек 2006, 13:42

BAYRON написа:398 кончета харчи около398 милилитра на/100км

:mhihi:
За кое това :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от G-force » 08 Дек 2006, 15:23

Niikoo_1 написа:Ще ти дам пример.

Е46 М3 344коня е по спортен от Е55 АМГ 476коня, въпреки, че МБ-то е по-бързо като ускорение във всеки един аспект, 0-100км/ч, 1/4миля, километър от място, еластичност и т.н
С две думи това, колко е спортен един автомобил не се определя само от мощността под капака и данните за ускорение и максимална скорост на хартия. Именно тук е грешката на много хора, който си мисля, че спортен е = ускорение, мощност и макс.скорост.

Според мен пък няма ТОЧНА дефиниция за спорт. Особенно пък за сериините автомобили ;) в крайна сметка е далеч по-вероятно човек да си прави дръпки с тези коли ( е не виждам кой ще даде тея пари за мергела и да се дърпа после с него де :mhihi: ) на права отколкото в завой, а така или иначе стигне ли се до нещо, което изисква бързо завиване, малко хора могат да издърпат всичко от колата си, докато при ускорението не е така. Което не оспорва, че баварците са по-добре разпределени като тегло и т.н. просто мисля че за кола на ПЪТЯ нещата не се подреждат по-начина по които каза. :)
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Дек 2006, 15:54

G-force написа:Според мен пък няма ТОЧНА дефиниция за спорт. Особенно пък за сериините автомобили ;)

:mhihi: :mhihi: Да бе, няма :mhihi:
А 3.0 литра дизел 286 коня на новото купе 3 серия на БМВ и злобното му излъчване за какво ти говорят ако не за спорт :mhihi: Пък и с това "гадно" задно :mhihi: Нема да споменаваме бендзина :mhihi: :mhihi: Никъф спорт нема в тия БМВ-та ей :mhihi: :mhihi: Никъф :mhihi: Що ли ги караме :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум