Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Апр 2016, 8:35

Аз пак да кажа, като гледах стрелката на моята кола ми гореше литър надолу от реалния разход. И въобще стрелката не е точна, тя е приблизителна иначе нямаше да е разграфена през 15 л а щеше да има на всеки литър чертичка. Най точно се засича пълен пълен, там няма субективния фактор. Това е като да мериш на ръка кило ябълки и вместо да ги сложиш на везната, да ги премериш на око. Може и да познаеш ама няма да е всеки път :wave:
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 01 Апр 2016, 9:59

535D Е61, зарежда само пълен-пълен и си записвам километража и горивото в FuelLoger - справката е следната: best Consumption - 10.05, Average - 11.83, Worst - 15.94 Това е за последните 15000 км, извънградско имам не повече от 3000 км.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lazomilev » 01 Апр 2016, 10:29

Giorceto написа:535D Е61, зарежда само пълен-пълен и си записвам километража и горивото в FuelLoger - справката е следната: best Consumption - 10.05, Average - 11.83, Worst - 15.94 Това е за последните 15000 км, извънградско имам не повече от 3000 км.

Напълно нормален разход, моят е много подобен за 15000 км, само че аз си записвам в http://www.carspending.com/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 01 Апр 2016, 10:36

Аз ползвам Carango и ето го моя среден за последните 31к км. Изображение

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 02 Апр 2016, 12:03

lazomilev написа:
Giorceto написа:535D Е61, зарежда само пълен-пълен и си записвам километража и горивото в FuelLoger - справката е следната: best Consumption - 10.05, Average - 11.83, Worst - 15.94 Това е за последните 15000 км, извънградско имам не повече от 3000 км.

Напълно нормален разход, моят е много подобен за 15000 км, само че аз си записвам в http://www.carspending.com/

То и моят среден по борд компютъра е 10,5/100 за последните не знам колко бяха 10 000 км някъде. Не съм до колата в сервиза е иначе ще го снимам. Хубу айде стига спам. Ще го фулирам резервоара ще отида да покарам извънградско 150 км и ще го фулирам пак да се приключат всякакви спорове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 02 Апр 2016, 12:06

CrazyElement написа:
lazomilev написа:

То и моят среден по борд компютъра е 10,5/100 за последните не знам колко бяха 10 000 км някъде. Не съм до колата в сервиза е иначе ще го снимам. Хубу айде стига спам. Ще го фулирам резервоара ще отида да покарам извънградско 150 км и ще го фулирам пак да се приключат всякакви спорове.

не 150, а до като ти светне лампата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 02 Апр 2016, 13:29

Иначе моя съм го докарвал за 70-80 км до смешните 2.8/100 ама това е просто абсурден разход и въобще не е меродавен. Най добре както каза колегата поне 50-60 л да изразходиш и да видиш какво ще ти покаже.

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 03 Апр 2016, 13:38

Ivo_Borisov написа:Иначе моя съм го докарвал за 70-80 км до смешните 2.8/100 ама това е просто абсурден разход и въобще не е меродавен. Най добре както каза колегата поне 50-60 л да изразходиш и да видиш какво ще ти покаже.

Абе приятел Е39 дава мега измисления разход , аз съм виждал 525д е39 как дава 3/100 магистрално каране с 120... Теста ще е с 150 км , не ми пука , няма друго решение няма да зареждам на друга колонка в софия, а ако ида до София и обратно и заредя пак в Хасково , ще има и градско, а градското си бърка доста борда. Това е , което мога да предложа :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 03 Апр 2016, 15:45

CrazyElement написа:
Ivo_Borisov написа:Иначе моя съм го докарвал за 70-80 км до смешните 2.8/100 ама това е просто абсурден разход и въобще не е меродавен. Най добре както каза колегата поне 50-60 л да изразходиш и да видиш какво ще ти покаже.

Абе приятел Е39 дава мега измисления разход , аз съм виждал 525д е39 как дава 3/100 магистрално каране с 120... Теста ще е с 150 км , не ми пука , няма друго решение няма да зареждам на друга колонка в софия, а ако ида до София и обратно и заредя пак в Хасково , ще има и градско, а градското си бърка доста борда. Това е , което мога да предложа :bchug:

По добре не се занимавай с глупости

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 03 Апр 2016, 17:33

adovet написа:
CrazyElement написа:

По добре не се занимавай с глупости

Е що бе нали така било единственият вариант да се измери правилно ? Сега какво излиза , че и той не е надежден така ли ? Ако пълно-пълно показва , точно какъв е проблема 150 км... среден разход 7 , ще трябва да заредя 10 литра това не е малко. Да сега ако давало отклонение заради пененето на дизела ... е човек , ако искаш най-точно да го измерим , измукваме всяка една капка от системата на колата ... наливаме точно 10 литра и карам докато угасне колата? Просто излиза в момента , че и твоят метод пълно-пълно си лъже :) въпроса е и той с колко ... абе все тая ще си го направя аз моя експеримент да видим колко ще ми думни за 150 км...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 03 Апр 2016, 17:40

Човек колкото и да ти обясняваме ти си знаеш твоето. Мери струвай каквото искаш ама стига си спамил в темата. Кой каквото и да ти каже ти си знаеш твоето

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 03 Апр 2016, 21:19

adovet написа:Човек колкото и да ти обясняваме ти си знаеш твоето. Мери струвай каквото искаш ама стига си спамил в темата. Кой каквото и да ти каже ти си знаеш твоето

Ами не знам кой спами , ами май баш ти си започна , целия спам , защото аз освен да си поствах разхода друго не правих , докато ти не се почуства длъжен да ми обясняваш как се мерил разход. То затова пишех навсякъде според борд компютър ама на теб не ти се вярваше просто. Така че искрено се надявам повече да не спамиш темата и ако може някой да изтрие всички спам нанесен от нас двамата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 03 Апр 2016, 21:29

CrazyElement написа:
adovet написа:Човек колкото и да ти обясняваме ти си знаеш твоето. Мери струвай каквото искаш ама стига си спамил в темата. Кой каквото и да ти каже ти си знаеш твоето

Ами не знам кой спами , ами май баш ти си започна , целия спам , защото аз освен да си поствах разхода друго не правих , докато ти не се почуства длъжен да ми обясняваш как се мерил разход. То затова пишех навсякъде според борд компютър ама на теб не ти се вярваше просто. Така че искрено се надявам повече да не спамиш темата и ако може някой да изтрие всички спам нанесен от нас двамата.

Не аз, а и много други колеги ти казаха как се мери разход, но ти си знаеш едно и това е. Аз и останалите колеги даваме данни въз основа на неколкократни зареждания и даваме реални ДАННИ. До като ти си правиш пак изчисления, пак стрелки, пак бордове и т. н. Викаш градското много бъркало борда, е хубаво де на мен и на другите защо не се бърка. То тоя борд е направен освен за извънградско и за градско, и не ме карай да ти показвам къде го пише това. Просто спри да пишеш в тази тема. Като имаш реални данни напиши ги, но тея засичания със стрелката на резервоара, ги правехме когато бяхме на 18 и вземахме на тате колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 03 Апр 2016, 22:38

adovet написа:
CrazyElement написа:

Не аз, а и много други колеги ти казаха как се мери разход, но ти си знаеш едно и това е. Аз и останалите колеги даваме данни въз основа на неколкократни зареждания и даваме реални ДАННИ. До като ти си правиш пак изчисления, пак стрелки, пак бордове и т. н. Викаш градското много бъркало борда, е хубаво де на мен и на другите защо не се бърка. То тоя борд е направен освен за извънградско и за градско, и не ме карай да ти показвам къде го пише това. Просто спри да пишеш в тази тема. Като имаш реални данни напиши ги, но тея засичания със стрелката на резервоара, ги правехме когато бяхме на 18 и вземахме на тате колата.

Става ли да не ми казваш какво да правя? Ти и другите колеги , моля ти се събуди се? Има 100 страници тука ще ми кажеш , че всеки си е засичал колата пълно-пълно! Не ми се меси повече ще си пиша каквото си искам давам си реалния разход по-борд компютър , на който не му харесва да не го гледа и коментира(визирам теб тук!). На тебе и на другите не ти се бърка разхода градско , защото не караш 350+ коня кола , като я смачкам 10 пъти ти как мислиш , колко искаш да ми стане разхода 6/100 ли? ми 15 си става и като прибавя чакането на място да загрее/изстине и се получава нормален градски разход в зимни условия, това исках да кажа , не че бърка нещо борда ами просто , че колата в зимни условия и градско като се настъпва си гори и то доста. Пак ти казвам , не те карам да ми четеш мненията , давам си разхода по борд компютър на колата с този сетъп, изобщо не можеш да коментираш нищо , кое е вярно , кое е измислено , защото друга такава кола като моята няма(не защото колата ми е УНИКАЛНА, ами защото моя мапер е правил само две 535д и другата е файс лифтова и там ако ти кажа какви са разходните показатели , ще кажеш и при него борда е разцентрован). Виждам , че имаш пари не ги щадиш отиди да ти направи моя човек един ремап и си виж разхода тогава по твоя калибриран компютър и най-накрая ще ти стане ясно , че когато , човек разбира какво прави нещата си стават , не като някой тунинг фирми , които чиповете им са изцяло COPY / PASTE!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 03 Апр 2016, 22:56

Хахайайааааа е с това мнение просто изби рибата от ново. А се спри малко вече АБСОЛЮТНО всички знаем че твоята кола е уникална 350++ и че харчи 5/100. Ако искаш да си хвалиш колата просто си отвори нова тема в раздел, извън темата. Сигурен съм че ще се получи тема поне 5-6 страници и ще бъде голям хумор и забава. Не е нужно във всяка тема да обясняваш колко е уникална колата ти, това е СПАМ който вярвай ми никой не го интересува.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61