530д м57 не пали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: 530д м57 не пали
jorfii написа:Да колеги колата запали след като и долях 15 литра нафта въпроса сега е дали стрелката не показва вярно или нещо помпата в резервоара прави проблем ще видим като напълня резервоара (на заплата) дали ще съвпадне горе долу количеството което събере и наличното по стрелката макар че последния път като зареждах стрелката беше съвсем малко под петнайсет литра и събра 51 литра при вместимост от 65 литра е абсолютно нормално но сега какво се не знам.
Колега, провери дали помпата под задна седалка, в дясно работи- може да е самата помпа, може да няма захранване, може да е буксата. Грешката, за която питаш, обикновено излиза когато не достига гориво, което се подава, за да се направи необходимото високо налягане, но понякога е свързана и с дефектен компонент на Common Rail- а. Но както ти казах вече- трябва да се започне от някъде.

- jorfii
- младши ентусиаст
-
- Кара: e-36 вече и е39
- Мечтае да кара: х6 ама има време
Ще я видя тази помпа но не знам дали ще имам време днес ще пиша какво е станало
- jorfii
- младши ентусиаст
-

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- jorfii
- младши ентусиаст
-
hummer написа:Ето
https://www.youtube.com/watch?v=94sOpT8uuJM
само дето имаш и тръбичка за обратната нафта
Да имам и тръбичка за излишната нафта обаче по другия дебелия маркуч ли нафтата заминава напред към другата помпа в момента колата е разглобена и като дам контакт от там не тръгва нафта помпата работи а за най голяма моя изненада от този маркуч връща нафта от някъде
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
щом помпата ти работи и цедката ти е чиста има вероятност самата помпа да не е била правилно поставена в кошницата или легенчето както му викаш ти и заради това да не може да изсмуче докрай нафтата в дясната половина...
иначе помпата и скобите се виждат оригиналните , явно не е сменяна а само са почистили цедката...
моето легенче съм го чистил два пъти с шприц , изсмукваш всичко до капка !
иначе помпата и скобите се виждат оригиналните , явно не е сменяна а само са почистили цедката...
моето легенче съм го чистил два пъти с шприц , изсмукваш всичко до капка !
- jorfii
- младши ентусиаст
-
От лявата страна(шофьорската) не успях да разглобя рингчето горе не се отвива скъсах почти всички ушета от бой с отверката ама не се отвива буксата има само два пина за това си мисля че там има само поплавък но от маркуча горе изкарва нафта при контакт докато от дясно връща от някъде така ли трябва да е не знам
ето пак снимка на помпата от дясната страна не съм сигурен дали маркучите са свързани правилно в нета намирам инфо за друг модел помпи при които маркуча централния от помпата отива горе към капака демек да изкарва нафтата от там при мен от този маркуч връща нафта от някъде
ето пак снимка на помпата от дясната страна не съм сигурен дали маркучите са свързани правилно в нета намирам инфо за друг модел помпи при които маркуча централния от помпата отива горе към капака демек да изкарва нафтата от там при мен от този маркуч връща нафта от някъде
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
Така са си, тази помпа е само да прехвърля от ляво в дясно, другата под шофьора си дърпа през този дето се набива в кошницата.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2