Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от CrazyElement » 27 Мар 2016, 23:18

adovet написа:
CrazyElement написа:
adovet написа:
CrazyElement написа:
netmurder написа:Ама като не Ви се вярва за разхода на колегата, съберете пари и му напълнете резервоара :mhihi: :mhihi:

Да няма да откажа ... Аз не се опитвам на никой да кажа , че разхода ми е 5.7 , ама извинявай колегата да ми обяснява, че съм изгорил даже 17 литра е смешно :D , вижда се много ясно стрелката до къде е и хич не е леко страни от първото деление , като зареждах колата беше загряла и снимката пак е на загряла ... това са показанията ... Стига вечее не ми гори колата 5.7/100 , но не гори и повече от 6.3, просто колата е с оптимизиран чип тунинг и като се кара бавно разхода пада , а да не говоря , че има и много повече нанадолнища от софия до хасково обратната посока ... разхода е поне с литър нагоре , че и повече. Аво ако не вярва да дойде до Хасково ще го черпя една Бира :) и хем да ме върне до София , че ще настройвам турбините на колата и няма да имам кола 1 седмица .. да пусни на неговата 120 темпомат и да видим колко ще му даде по този маршрут 100% ще е по-малко от моя. Но пак казвам , от тук нататък ще пиша вече (най-вероятно борд компютъра ми е пиян или развален) Като цяло някой може ли да каже колко най-много отклонение е давал един борд компютър... защото от това което виждам всички казват , ч е в диапазон на 0.5 0.7 ...

На Е46 ми даваше 2 литра отклонение на долу

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Човек старите бмвта изобщо не искам да ги коментираме , имам 3 приятели , които са с Е46 на всичките борда компютъра им дава някакви наистина измислени разходи , то дори и моментния им е развален на 320Д 150 коня на настъпена до долу на 6та на 160 км/ч моментния и беше около 14-15 ... пък дори и да ми гори 2 литра отгоре пак не излиза :) пада се , че за тези 230 км съм трябвал да очукам 17,6 литра , няма просто как да стане това реално щях да имам по-малко нафта от преди да заредя а аз имах повече :) , така че мога да те уверя , че 1001% не ми дава 2 литра отклонение :). Толкова си гори колата стига го мисли , разбери го , че оптимизирана дизелова кола гори малко извънградско... , просто си има мощност поддържа си една сравнително ниска скорост и това е разхода .. Градско ми дава 15/100 студенo време. Ти тази калибрация за какво мислиш , че е ? БМВ 100% са я сложили да можеш да си го променяш спрямо амортизацията на дюзи някакви други сензори и прочие , където биха дигнали разхода, то предполагам , го засича спрямо позиция на педала на газта не спрямо какво ти пръскат дюзите.. Както колегата каза ако всичко ти е изрядко по-колата си дава точен разход , зависи и от горивото което си сложил , често намирам разлики от 0.5 0,6 в разхода по един и същ маршрут само от различна партида нафта. А и с 130 км/ч колата си гори доста повече някъде около 0.7 0.8 качва просто на 535д 120 ти е оптималната скорост за магистрала от там нагоре повече да яде повече ... както примерно на една 525д сигурно до 100 ще гори адски малко после ще почне да дига повече. Имам снимка качена с моментния разход(освен сега и той да се разкалибрирал... ) как карам с 61 км/ч на цариградско и ми гори 4 или дори по-малко от 4. МОментния за съжаление не го снимах на магистралата но на напълно равно стоеше между 4 и 6 малко повече към 6 и от време на време точно на 6 ...

Май не си наясно как си смята борда разхода. Ако не ти е верен средния и моментния няма да ти е точен. А за това колко я мисля твоята кола, мога да те уверя, че ми е аре да не казвам през кое :mhihi: .
ПС: като цяло те упрекваме, защото даваш някакви нереални разходи, които и ти самия не знаеш дали са точни. ИДЕЯТА НА ТЕМАТА Е ДА СЕ ДАВАТ ДОСТОВЕРНИ И СИГУРНИ РАЗХОДИ, а не да си ги мерим на кой по малко е изгоряла, защото като някой ти прочете мнението че колата ти харчи 5 и нещо си със 120, пък и ако види че е и 535д и ще почне да се чуди какво не му е наред на колата и да се филмира.

Ми ок както кажеш аз ще продължа да си ги пиша , защото не мисля , че не са верни а ти ако толкова искаш това да се прекрати като спор напълни ми 2 пъти колата пълно пълно :) и ще стане ясно колко гори аз давам показанията по борд компютър , стрелки на киломтреаж минати километри моментен разход и т.н. + Ако не ми представиш , черно на бяло , че корекцията в меню 20 променя и показанията на моментния разход на таблото , ще съм склонен да не ти вярвам , тъй като не си я проектирал ти тази кола .. нито и аз именно затова аз написах ПРЕДПОЛАГАМ , ти като си 100% сигурен намери ми го черно на бяло така ще се съглася , че и моментния ми разход лъжи и няма да го давам повече като ориентир , нямам нищо напротив другия път като пътувам ще ти направя клип как карам на равно и да видиш моментния разход , ако си мислиш , че лъжа. Казах ти , че колата е с чип тунинг и какви ли не модове и глупости , не можеш да я сравняваш с 535д стокова... много неща са барани по колата и не можеш да изказваш компетентно мнение просто си се заяждаш , защото не искаш да приемиш , че видиш ли кола 100 коня повече от 530д гори колкото нея.. но точно това си е истината за извънградско , градско където се иска постоянно подаване на газ разхода ми за вече 1002 път(по горе беше 1001) казвам ми гори 15/100 ... ако и това ти се вижда малко здраве му кажи ... :)

ПП: колега dimodi , ще трябва да те разочаровам , обаче най-вероятно борд компютъра ти и колонката на която си зареждал се разкалибрирани и този разход е супер не реален , няма как 525Д да гори 6.7 с 140 на магистрала ... , че и малко градско и само 140 км извънградско където предполагам пак си карал с 100+(това беше сарказъм ... напълно реален разход :) ).

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 28 Мар 2016, 0:40

Колега Крейзи така и не разбрах защо не си навит да премериш пълно-пълно? Хем ще се докажеш пред всички тука хем и за тебе ще си знаеш,че всичко ти е точно?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Мар 2016, 0:51

Аз викам форума да ти съберем пари и да ти напълним резервоара. Така и не разбрах защо не го пълниш този резервоар до горе. Относно моментния разход искаш ли да го направя така че с 200 да харчи 5/100 по равен път. Все пак сподели защо не го пълниш резервоара до горе, както виждаш всички останали мнения са въз основа засичане пълно-пълно, единствено ти си изчисляваш по някакви формули, макар че вече и да кажеш че си го напълнил никой няма да ти повярва. Не ми е и ясно защо като някой ти оспори мнението почваш да мислиш, че всеки се заяжда с теб. Това ти твърдение, че колата ти е супер мощна и супер изрядна се поизтърка малко, особено ако човек се загледа в темите пуснати от теб за проблемите на колата ти. Пак ти казвам, че като ти казваме с колегите как се мери среден разход, не е с цел заяждане, а просто ти обясняваме с най добри чувства как се прави. Good Night [SLEEPING SYMBOL][CRESCENT MOON]
[SMILING FACE WITH SMILING EYES] Sweet Dream
[SHOOTING STAR][SHOOTING STAR][SHOOTING STAR][SHOOTING STAR][SHOOTING STAR][SHOOTING STAR][SHOOTING STAR]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 28 Мар 2016, 12:27

Относно стрелката която показва до къде е пълен резервоара, само да споделя опита си... имаше около 3/4 пълен резервоар, след няколко така доста здрави натискания :mhihi: :mhihi: стрелката отиде на средата близо... след това покарах малко колата по-бавно и стрелката се върна близо до 3/4 от резервоара... та толкова за тази стрелка която показва колко гориво имаме в резервоара :D :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 28 Мар 2016, 17:40

И аз това обяснявах преди няколко поста, че стрелката е последното нещо, по което трябва да се съди.

Все тая, да се похваля и аз с разход. Днес към колегата Atsalov -> 9л/100 по магистралата :mhihi: Около 150-160км/ч средна скорост.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 28 Мар 2016, 20:31

Значи имаш две честитки по пощата ако наистина си направил 150 средна ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SDLS » 28 Мар 2016, 21:44

И как стигна до това заключение без да знаеш откъде докъде е карано и като се има предвид, че в България има само 1 камера за средна скорост и тя не е на тази магистрала :bchug: :D

А и темата е за разход на гориво :mrgreen: Със 150 постоянна скорост под 8 не пада, моята не е от пестеливитe :cry: :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 29 Мар 2016, 0:00

adovet написа:Аз викам форума да ти съберем пари и да ти напълним резервоара. Така и не разбрах защо не го пълниш този резервоар до горе. Относно моментния разход искаш ли да го направя така че с 200 да харчи 5/100 по равен път. Все пак сподели защо не го пълниш резервоара до горе, както виждаш всички останали мнения са въз основа засичане пълно-пълно, единствено ти си изчисляваш по някакви формули, макар че вече и да кажеш че си го напълнил никой няма да ти повярва. Не ми е и ясно защо като някой ти оспори мнението почваш да мислиш, че всеки се заяжда с теб. Това ти твърдение, че колата ти е супер мощна и супер изрядна се поизтърка малко, особено ако човек се загледа в темите пуснати от теб за проблемите на колата ти. Пак ти казвам, че като ти казваме с колегите как се мери среден разход, не е с цел заяждане, а просто ти обясняваме с най добри чувства как се прави. Good Night [SLEEPING SYMBOL][CRESCENT MOON]
[SMILING FACE WITH SMILING EYES] Sweet Dream
[SHOOTING STAR][SHOOTING STAR][SHOOTING STAR][SHOOTING STAR][SHOOTING STAR][SHOOTING STAR][SHOOTING STAR]

Защото няма как да го направя на една колонка .. всичко друго е пак догатки колко гори , все ми е тая кой ми вярва кой не ми вярва , аз си знам колко наливам в колата , като не ти се вярва ОК, няма да се обяснявам повече стрелките лъжат ... моментния лъжи , борд компютъра лъжи не знам си какво, и аз да сигурно дето съм сипал тия 16 литра нафта съм изгорял 45 литра въпреки , че в резервоара имах 30 .. ама то може като спрях да пикая на магистрралата някой да ми е напълни нафта без пари .. знам ли. Айде , искам наистина да направиш да ти дава 5/100 с 200 да направиш клип как караш на равно с и моментния ти е 5/100 ако го направиш това ще напълня пълно-пълно и ще кажа колко ми е разхода... Много добре ти е ясно , че този комп на е60 не лъжи с 3 литра разхода ... макс отклонение да е 1 литър и то дори и така да е разхода ми е пак нисък ... но това е друга бира и все пак се чудя ... как аджеба след като се върнах в Хасково карах 40 км докато изгоря останилите литри ( по стрелка ) ... абе като цяло ми е много интересно минавам си аз едни големи километри пък имам нафта в колата ... няма друго обяснение освен някой да ми налива вечер .. докато спя. Просто това ти казвам замисли се ако разликата е брутална както ти го изкарваш един вид трябва ми гори колата 8 на 100 , няма да ми излизат сметките аз това не мога да разбера.. Стрелката на е60 си показва доста точно и много добре си реагира на всичко, почти винаги отивам с 1 деление до София , което ще рече 16 литра за 230 км , или кажи го речи 7/100 просто този път карах по-бавно и попътен вятър :) айде с добро , пак ти казах както на теб ти е през *** така и на мен ми е през **** кой ми вярва и кой не , този форум е за споделяне на мнение аз съм написал как съм го засичал , който иска да вярва , който иска да не вярва нали така?

SDSL тя и моята със 150 ще даде 7-8/100 . Просто до 120 гори малко от там нагоре си хапва, дори почти не ми дава разлика между 90 и 120 разликата е 0.6 0.7. Но след 120 на всеки 10 км/ч си качва с 0.6 някъде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 29 Мар 2016, 0:18

Колеги,
В името на добрия тон и колегиалността ни, дали може да приключите спора ? Изказахте много - накрая ще се и скарате - недейте моля ви! :bchug: :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 29 Мар 2016, 0:46

B.Stoimenov написа:Колеги,
В името на добрия тон и колегиалността ни, дали може да приключите спора ? Изказахте много - накрая ще се и скарате - недейте моля ви! :bchug: :bowdown:

Аз не се заяждам с никой колега както виждаш ;) , казвам какъв ми е разхода по борд компютър , който иска да вярва :) никой не го карам насила но някои колеги искат аз да пълня пълно пълно и тогава да качвам разходи , тъй като си мислят, че си нямам друга работа освен да идвам тука във форума и да се хваля колко малко ми харчела колата ... Както казах не ги карам да ми вярват написал съм по какви данни ги дава колата , никой не карам да вярва , има доста мнение на други колеги, които дават също разходи без да са мерили пълно пълно , но конкретно с моя се заяждат :). И то без никакви аргументи освен пълно-пълно където съм съгласен , че е най-точно но нямам намерение да го правя това занятие скоро мен ме устройва как ми гори колата и на никой нищо не искам да доказвам. Въпреки това все още си чакам аводет да ми намери черно на бяло от бмв написано , че като се промени процентите в меню 20 променя и моментния разход(показанията на стрелката на таблото) , да направи клип как кара с 200 по равен път и колата му гори 5/100 и на на последно да ми каже дали е нормлано градско колата да ми гори 15/100 а извънградско с 180-200+ 11/100 ?

Потребител
Аватар
Кара: m550d

Мнение от radostin_ivanov » 30 Мар 2016, 20:05

Всички разбраха колко гори твоята 35-ца.40 човека ти казват как най-точно се засича,ти си знаеш твоята.И за да не съм оф,моята под 8.4 извън не мога да я сваля :kuku:
E 61 535d,Alfa 156 3.0 24v

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LMB

Мнение от xacahb » 31 Мар 2016, 0:17

Е60 535д с ремап, без ДПФ - 440км 62л - 14,1л/100км - Градско в Пловдив + ходене до Бачково и обратно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SDLS » 31 Мар 2016, 0:34

Благодаря ви момчета... успокоихте много хора, включително и мен, че нашите коли не са единствените, които не горят 5/100 извънградско :clap: :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 31 Мар 2016, 17:49

SDLS написа:Благодаря ви момчета... успокоихте много хора, включително и мен, че нашите коли не са единствените, които не горят 5/100 извънградско :clap: :bchug:

Ми и тя моята гори 15/100 градско ... на коелгата гори 14.1 ама имал леко извънградско. Абе приятел казвам ти толкова ми гори колата ... е колегата от Пловдив да я засече с 120 до софия и обратно и ще види , че гори по същия начин ... Конректно засичане София-Пловдив .. защото Пловдив-София винаги е много по-голям разхода поне с литър има наклон голям. Ама не аз пак те питам да не мислиш , че това ми е работата и нямам какво друго да правя и си седя тука във форума да ви лъжа :D. И пак ти казвам от ремап до ремап разлика балкан ... , примерно моята съвсем леко изкъдява нафта .. като се мачка виждал съм 535д с чип които на пълна газ мятат отзад нафта като локомотиви са... Имам и по-голям кулер , абе изобщо виж не знам защо и аз се впрягам ама се изнервям когато някой се опитва да ме изкара лъжеч.. има снимков материал има и моментен не съм пълнил до горе, нито и колегите от къде знаете дали техните пък не дават по-висок разход ?! Да не мислиш , че седя тука да си хваля колата , ако трябва да съм честен дори в момента е в сервиз със свалени турбини и изпратени за поредното рециклиране , защото първото майсторите естествено не са си свършили рабоата или менте части .. изобщо нямам някакъв комплекс на малък *** , че да стоя тука и да си хваля колата , ако ме разбираш. Споделям си разхода и до там, вие просто се заяждате с мене и интересното е , че няма модератори тука да разчистят спама , както ти казах писал съм разхода по какво е мерен .. , който иска да си вярва. Просто ей това ме нерви на българското мислене , а то е именно "АМА КАК ТАКА , това не може да е така" в чужди форуми хората , които не вярват няма да тръгнат да спамят и да се заяждат с човека, там хората са достатъчно културни, аз лично не съм очаквал такова отношение във форум за е60(все пак се приема , че не сме/сте селяни) ...

Все пак в заключение ще напиша , нека да се спре този спор , който не му се вярва да не ми чете мненията(може да ме блокира и няма да ги вижда). Някой админ да изтрие всичкия спам , който се нанесе и КРАЙ.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 01 Апр 2016, 7:46

Колега Crazy, като ти чета постовете, оставам с впечатлението, че не е като да не инвестираш средства в колата. Не ме разбирай погрешно, далеч съм от това да ти правя сметка на възможностите, но ми се струва, че не би трябвало да имаш проблем да напълниш резервоара 2-3 пъти и то при тия цени на нафтата сега. И започвам да се чудя, защо не го правиш, за да спреш спора. Да не би да те е страх от реалния разход на колата!? :)

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61