смяна волан е 46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 d facelift
- Мечтае да кара: BMW X6
- Детайли за колата: BMW 320 d, 150 к.с., 2002г. комби
смяна волан е 46
Здравейте,
понеже НИЩО не разбирам от това как се сменя волан, какво е лентов кабел и прочее искам да попитам следното:
Имам 320Д фейса, което с онзи грозния стандартния четири лъчев волан. Понеже същия доста се позахаби, реших да го сменя или претапицирам. Понеже самия волан не ми харесва, реших, че така и така ще се дават пари за претапициране, поне да го направя с някой друг БМВ волан, който да ми харесва. Купих три лъчев, но не от е 46, а от е 36 - гледам има такива е46 ци с такъв волан, основно със стария фейс - заводско са така - предимно купета. Волана който взех, обаче е със скъсан лентов кабел, каквото и да означава това. Въпроса ми е дали от моя волан ще мога да ползвам въпросния лентов кабел, а да сложа този волан който взех, след като го тапицирам разбира се. И двата волана нямат мултифункция - стандартни само с бегове.
Извинявам се предварително ако питам глупости, но наистина съм лаик в това отношение.
Предварително благодаря
понеже НИЩО не разбирам от това как се сменя волан, какво е лентов кабел и прочее искам да попитам следното:
Имам 320Д фейса, което с онзи грозния стандартния четири лъчев волан. Понеже същия доста се позахаби, реших да го сменя или претапицирам. Понеже самия волан не ми харесва, реших, че така и така ще се дават пари за претапициране, поне да го направя с някой друг БМВ волан, който да ми харесва. Купих три лъчев, но не от е 46, а от е 36 - гледам има такива е46 ци с такъв волан, основно със стария фейс - заводско са така - предимно купета. Волана който взех, обаче е със скъсан лентов кабел, каквото и да означава това. Въпроса ми е дали от моя волан ще мога да ползвам въпросния лентов кабел, а да сложа този волан който взех, след като го тапицирам разбира се. И двата волана нямат мултифункция - стандартни само с бегове.
Извинявам се предварително ако питам глупости, но наистина съм лаик в това отношение.
Предварително благодаря
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: смяна волан е 46
Волан от Е36 не става на Е46! Има разлика в захващането на лентовия кабел на Е36 той седи на волана, а при Е46 седи на кормилния прът.
Трябва ти волан от е46 или Е39 след 03 месец '99 година.
Трябва ти волан от е46 или Е39 след 03 месец '99 година.

- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
Колега ти направо ме шашна....аз лично съм виждал немалко е 46 с този волан
Чакай ще ти пратя линк с изображението на волана:
http://olx.bg/ad/trilachev-volan-za-bmw-ID5T7lq.html
не, че е проблем, ще го продам лесно - за 25лв. съм го взел, но е пълно с е 46 с такива волани или има подводни камъни, както ти казваш
Чакай ще ти пратя линк с изображението на волана:
http://olx.bg/ad/trilachev-volan-za-bmw-ID5T7lq.html
не, че е проблем, ще го продам лесно - за 25лв. съм го взел, но е пълно с е 46 с такива волани или има подводни камъни, както ти казваш
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Волана отпред изглежда същия, но отзад е съвсем различен
Този волан също го слагат и на ранните Е39-ки като там е същия като при Е36.
Щом си решил да сменяш волана направо отдели 100-тина лева и си вземи един мулти волан, освен управлението на музиката от него на твоята кола ще имаш и активен автопилот, което ако пътуваш извънградско чат пат е хубава екстра. Свързването е много лесно.

Този волан също го слагат и на ранните Е39-ки като там е същия като при Е36.
Щом си решил да сменяш волана направо отдели 100-тина лева и си вземи един мулти волан, освен управлението на музиката от него на твоята кола ще имаш и активен автопилот, което ако пътуваш извънградско чат пат е хубава екстра. Свързването е много лесно.

- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
и какво ме съветваш да направя - да го продам или да се пробвам са го натаманявам някак си?
В съштност аз как да разбера от кой вид съм си взел? Той този който ми го продаде не не беше написал е 36 - беше само трилъчев волан за БМВ и понеже съм го виждал на е 46 реших, че ще стане.
Еърбега на мене и сега не ми работи, доколкото разбрах този лентов кабел е за това, друго какво управлява?
Чисто механично ще стане ли или и в диаметъра има проблем
В съштност аз как да разбера от кой вид съм си взел? Той този който ми го продаде не не беше написал е 36 - беше само трилъчев волан за БМВ и понеже съм го виждал на е 46 реших, че ще стане.
Еърбега на мене и сега не ми работи, доколкото разбрах този лентов кабел е за това, друго какво управлява?
Чисто механично ще стане ли или и в диаметъра има проблем
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Продаваш и вземаш правилния за Е46 волан. Сам си писал че нищо не разбираш от смяната, камо ли от преправяне.
Щом волана е "със скъсан лентов кабел" значи е от е36 защото както казах лентовия кабел при е36 е едно цяло с волана, а при е46 лентовия кабел е прикрепен към кормилния прът (отделно от волана)
А защо айрбега не ти работи и сега?
Щом волана е "със скъсан лентов кабел" значи е от е36 защото както казах лентовия кабел при е36 е едно цяло с волана, а при е46 лентовия кабел е прикрепен към кормилния прът (отделно от волана)
А защо айрбега не ти работи и сега?

- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
Не работи, защото то нито един аербег не работи - изписва грешки като залудо, като я закачим.
Преди година и нещо бях в Бургас по времето на едно зверско наводнение и колата се наводни до волана - без да преувеличавам.
Застрахователите поеха там каквото трябва, но както се досещаш компа на еърбеците се прецака и в момента нито един еърбек не бачка.
Естествено аз това нямаше как да го установя като я вземах от сервиза. Ей за това не работи. По принцип споделям мнението ти че 100лв. за мултиволан е ОК, само дето са се самозабравили всички и искат по 250лв. и нагоре...после трябва и да го претапицирам...и става златен. Все пак не са толкова нови тези коли вече.
Добрата новина, е че от преди година съвсем случайно намерих един мой бивш съученик, който бачкаше във Варна карс - демек БМВ вносителя, и сега има свой сервиз и естествено всичко знае за тези коли..като теб предполагам. Само той я пипа - има всички софтеури и т.н.т. Но преди да купя волана, което беше вчера не го питах....а трябваше.
Този лентов кабел какво управлява - само бека ли, или и клаксони мигачи и прочее.
Писах на момчето дето ми продаде волана и каза, че бил от е 36, 92г. - демек ГРЕДА!
Преди година и нещо бях в Бургас по времето на едно зверско наводнение и колата се наводни до волана - без да преувеличавам.
Застрахователите поеха там каквото трябва, но както се досещаш компа на еърбеците се прецака и в момента нито един еърбек не бачка.
Естествено аз това нямаше как да го установя като я вземах от сервиза. Ей за това не работи. По принцип споделям мнението ти че 100лв. за мултиволан е ОК, само дето са се самозабравили всички и искат по 250лв. и нагоре...после трябва и да го претапицирам...и става златен. Все пак не са толкова нови тези коли вече.
Добрата новина, е че от преди година съвсем случайно намерих един мой бивш съученик, който бачкаше във Варна карс - демек БМВ вносителя, и сега има свой сервиз и естествено всичко знае за тези коли..като теб предполагам. Само той я пипа - има всички софтеури и т.н.т. Но преди да купя волана, което беше вчера не го питах....а трябваше.
Този лентов кабел какво управлява - само бека ли, или и клаксони мигачи и прочее.
Писах на момчето дето ми продаде волана и каза, че бил от е 36, 92г. - демек ГРЕДА!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Играл съм ги филма с наводнена кола не е приятен
Все пак щом имаш и доверен човек с автосервиз направете айрбеците да работят, само не се стига до тях, но трябва да работят.
Лентовия кабел е за айрбега и клаксона, и ако има други функции по-волана.

Все пак щом имаш и доверен човек с автосервиз направете айрбеците да работят, само не се стига до тях, но трябва да работят.
Лентовия кабел е за айрбега и клаксона, и ако има други функции по-волана.

- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
Продадох волана...докато го пуснах в продавалника и се закачиха...поне да си взема парите.
Благодаря ти за съветите. А такъв волан като този, за който сега говорим, но ако е свален от е 46 стария фейс става ли на моята?
Излезе ми сега един за 50лв. от 328 англичанка. Тези със "сцепения лъч" не мога да намеря под 220лв. - луда работа, пък недай си боже ако е от М пакет - в небесата отиваме.
Поздрави
Благодаря ти за съветите. А такъв волан като този, за който сега говорим, но ако е свален от е 46 стария фейс става ли на моята?
Излезе ми сега един за 50лв. от 328 англичанка. Тези със "сцепения лъч" не мога да намеря под 220лв. - луда работа, пък недай си боже ако е от М пакет - в небесата отиваме.
Поздрави
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Колега търси малко повече и не бързай от днес за вчера. Тия дни мернах сцепен лъч за 110.
Изпратено от моя GT-N7105
- Bavarcho
- Пантерчо
-
От всяко Е46 става волана. Също така става и от Е39 след 03 месец '99 година.
Пусни си обява в раздел купува може да излезе нещо хубаво на добри пари.
Пусни си обява в раздел купува може да излезе нещо хубаво на добри пари.

- VladiE
- ентусиаст
-
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Няма мултифункция!
Това: Капак за airbag- 30 лв ми звучи като за затвор при една катастрофа!
За 150лв може да се купи читав с мулти и бег от Ebay!
Това: Капак за airbag- 30 лв ми звучи като за затвор при една катастрофа!

За 150лв може да се купи читав с мулти и бег от Ebay!
- VladiE
- ентусиаст
-
Толкова съм успял да го загледам в 0ч. Сетих се за колегата, че търсеше и метнах линка.
- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d 2001 sedan automatic
- Мечтае да кара: Нещо М
Колега и аз съм в подобен филм с воланите. Искам сцепения лъч, понеже съм с ето такъв https://i.ytimg.com/vi/kF-mqV8WJUU/hqdefault.jpg , а колата е излязла от завода със спортен с мултифункция. Е под 200 лева няма и няма лъчев с мулти, да не говорим, че ако намеря, ще трябва да го претапицирам, а струва 80 лева. Сега ще нося моя за претапициране, искат ми 70 лева и ще се примиря с него. За сцепения лъч ми искат с 10 лева повече за претапициране, понеже бил по-труден.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2