Проблем с пушенето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с пушенето
Та така,четох доста по форума за такъв проблем,но не намерих проблем като моя.Колата е бмв е46 136 к.с 99 год.Значи колата изпушва при първо палене,бял пушек и то здраво изпушва като облак,после обаче като загрее и като я покарам известно време няма проблеми пали от раз,после като я оставя за известно време, примерно минат няколко часа да поизстине,пак същия проблем.Забелязал съм, че като е по-студено времето по-лесно пали,а като е по-топло,по-трудно и изпушва повече...Та ходих при майстори и един казва свещи,сменявам свещи,пак същото,друг умната дюза,проблем имаше с нея че не даваше никви стойности като се премери,смених нея, пак същия проблем.Сега отивам при друг,той казва че най-вероятно е разтегната верига и трябва да се смени..Разрових се по форума разгледах,но ако е разтегната верига ще има чукане и т.н а при мен такова нещо няма,всичко си е ок няма тропане лопане...Та въпроса ми е дали неможе да е от някъде другаде проблема,нещо от акумулатора или от стартера,защото акумулатора ми е слаб попринцип а със стартера имах проблеми и не искаше да запали,няква втулка или шалтер смениха тогава,но го оправиха,дали пък не е от самия стартер,но дори и тези работи да е..Оставя въпроса с пушенето.Ако има някой с мнения и съвети да сподели.. 

- kristian_e46
- Потребител
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: e60 330d
Re: Проблем с пушенето
Здравей колега аз съм със същата кола и имам същия проблем отдавна първо изпушваше само като я запаля и то бая сега обаче пуши и забива като и даван газ и то бая черен дим та засега се оказа че помпата ми е проблемна и съм взел една добавка да пробвам ако се окаже че става ще пиша но за сега се надявам да съм помогнал. А и колега направи си диагностика на живи данни
Sent from my iPhone using Tapatalk
- D.K.BMW
- Потребител
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: m3 e46
Колега и аз карам 320д 99година винаги при първото палене пуши бяло , според мен причина е конденз докато загрее тръпите и мотора. Мисля си и за нещо друго понеже ми гуми малко антифриз и си мисля че може да е пукнат топлообменника на АГР-а , от там да слиза антифриз към колекторите и да го изпарява при първото палене , ако е имал колега със случай с пукнат топлообменник нека каже какви са симптомите. Също някои ако може да поясни симптомите за разтегната верига , защото мотора ми работи малко по-шумно от други чува се един почукаващ звук от към шофьорската страна , проблеми с палене , вървеж и пушене няма ако има някои запознат да даде едно мнение ще е добре.
Забравих да добавя че пушека смърди и на масло,и зимата губеше антифриз,защото 2 пъти ми се налагаше да доливам а пък нямам течове и т.н..Та тва с антифриза може и да е глава колега...А иначе правих диагностика нищо не излиза,а пък не ми се иска да сменям и да правя нещо без да съм сигурен от какво е проблема,всеки казва различни работи и вече не знам какво да правя и към кой сервиз/майстор да се обърна дето са имали такъв проблем с кола.Глави,дюзи,вериги и щуротии иди разбери от кво,всеки гледа да те набута да го правиш и да си дадеш кинтите 

- donpatrona
- кандидат ентусиаст
-
Моята беше така ... излезе турбо. 3мм аксиален луфт. За щастие изхвърляше маслото в топлата част на турбото. Свали гумения въздуховод дето е между турбото и дебитомера да се оголи студената част от турбото и гледай за луфт и омасляване. Лесно се разбира. Хващаш оста с пръсти и виж дали се движи на вътре-навън и нагоре-надолу. Проверете го това, щото ако е турбо и хвърли масло в студената част може да направиш runaway diesel а това чупи мотора 100% ако не я загасиш на време, а гасенето с масло в цилинтрите е трудно. Губенето на антифриз може да е от 1000 прични и главата е последната.
- kristian_e46
- Потребител
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: e60 330d
Ако може да добавя аз счупих и рециклирах напълно турбото и смених и двата клапана и пак пуши много като и подам газ и моята губи антифриз но е около 50мл защото като долея пак толкова изчезват и после не мръдва което е странно но не го бутам сега ми казват че помпата имала нужда от центровка или ремонт нещо такова
6 мнения
• Страница 1 от 1