Проблем с ел. седалки е53
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Проблем с ел. седалки е53
Здравейте , колеги!
Съвсем случайно установих , че седалките имат функция "кантар". Не знам как се нарича едновременното движение на предния край нагоре а задния надолу и обратно.
Проблема е, че тази функция не работи на шофьорската седалка.
Някой може ли даде съвет от къде да започна да търся?
Кои номера и къде са бушоните за седалките?
Всякакви идеи и съвети ще са ми от полза.
Съвсем случайно установих , че седалките имат функция "кантар". Не знам как се нарича едновременното движение на предния край нагоре а задния надолу и обратно.
Проблема е, че тази функция не работи на шофьорската седалка.
Някой може ли даде съвет от къде да започна да търся?
Кои номера и къде са бушоните за седалките?
Всякакви идеи и съвети ще са ми от полза.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
Re: Проблем с ел. седалки е53
Бушоните за седалките по спомен са в жабката, а там си пише кой за какво е.
И пак по спомен (понеже ми гореше бушон, заради подглавника) бушона е цялата седалка, а не няколко бушона на зони за всяка седалка.
И пак по спомен (понеже ми гореше бушон, заради подглавника) бушона е цялата седалка, а не няколко бушона на зони за всяка седалка.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

- klintan66
- старши ентусиаст
-
И аз мисля да пробвам с друг контролен блок .
Като го сменя за пробата , трябва ли да се инициализира или директно трябва да тръгне?
Някой знае ли за техник, който да разгледа проблема?
Сега забелязах и друго с бутона нагоре-надолу - седалката се движи надолу но едновременно и назад т.е по диагонал , както и нагоре едновременно напред
Като го сменя за пробата , трябва ли да се инициализира или директно трябва да тръгне?
Някой знае ли за техник, който да разгледа проблема?
Сега забелязах и друго с бутона нагоре-надолу - седалката се движи надолу но едновременно и назад т.е по диагонал , както и нагоре едновременно напред
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
klintan66 написа:Сега забелязах и друго с бутона нагоре-надолу - седалката се движи надолу но едновременно и назад т.е по диагонал , както и нагоре едновременно напред
Така си е.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
Kris написа:klintan66 написа:Сега забелязах и друго с бутона нагоре-надолу - седалката се движи надолу но едновременно и назад т.е по диагонал , както и нагоре едновременно напред
Така си е.
Ок !
Но само задния край нагоре надолу , има ли го това движение или е комбинирано с това напред назад.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Комбинирано е с другото, назад и надолу и обратно.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
С риск да се изложа ...
При мен на пасажерската седалка е различно. Там задния край се вдига а предния пада и обратно без да се мести седалката напред и назад
а на моята седалка не може
т.е функциите на двете ми седалки са различни и аз реших че има проблем.
Последно - шофьорската за да я сваля или вдигна се мести и напред и назад - ок
НО въпроса ми е ако искам едновременно предния и край да се вдига а задния да пада - моята не може така , така ли е по принцип или ?
При мен на пасажерската седалка е различно. Там задния край се вдига а предния пада и обратно без да се мести седалката напред и назад
а на моята седалка не може
т.е функциите на двете ми седалки са различни и аз реших че има проблем.
Последно - шофьорската за да я сваля или вдигна се мести и напред и назад - ок
НО въпроса ми е ако искам едновременно предния и край да се вдига а задния да пада - моята не може така , така ли е по принцип или ?
Да така е , мести се напред , назад,нагоре , надолу и надигане отпред и от зад има. И двете предни седалки са така.
9 мнения
• Страница 1 от 1