Дребни проблеми по е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Дребни проблеми по е46

Мнение от cmdkick » 22 Мар 2016, 19:14

Здравейте,

Имам няколко дребни проблема с колата: BMW e46 320D Touring 2004
1. Копчетата на дистанционното не работят.
1.1 Централното през ключалката и копчето до аварийните работят перфектно.
1.2 Колегата oci ми отваря ключа веднъж, замери батерията, погледна спойките - пробвахме нови батерии - нови платки - без резултат.
1.3 Пробвал съм да го обуча хиляди пъти, и други са пробвали - не е от това.
1.4 Взех колата преди малко по-малко от година, в началото работеше когато си иска, от няколко месеца не е сработвало изобщо. :)
1.5 Смених си "усилвателя", който е в багажника отляво под страничното стъкло - няма промяна - верно, купих го 2-ра употреба.
1.6 Доколкото знам имало и някакъв усилвател който е в самия заден споилер - може ли да е от него - естествено оставям това на вас :)
2. Свети ми Еърбега.
2.1 Като взех колата - еърбега в шофъорската врата беше гръмнал и му бяха сложили трансформаторче или както там му се вика - с 2 думи го бяха побългарили да не свети, обаче той светеше :)
2.2 Купих си еърбег и букса - щото я бяха срязали глупаците - свързах всичко (доколкото мога като любител), после с обикновена програма (Делфи или нещо такова) изчистих грешката и беше добре около 2-3 седмици - след това пак светна и всеки път когато я трия с програмата на следващото палене светва след няколко секунди. Доколкото помня даваше нещо като: "Ниско/Високо напрежение/съпротивление Еърбег шофъорска врата".
3. Пръскачката на задното стъкло не работи.
3.1 Веднъж пробвах с една лампичка 12в - един натискаше лостчето а аз гледах дали ще светне (тоест идва ток до буксата) и не светна - пак казвам че съм любител и дори аматъор :)
4. Подгряването на страничния заден прозорец не работи - товa реално ми е най-малкия проблем - особено лятото :)

Всяко смислено мнение ще бъде оценено, също ако някой колега иска да я погледне на живо - плащам или черпя.

Благодаря предварително!
Цветан
Последна промяна cmdkick на 22 Мар 2016, 20:28, променена общо 1 път
Tires are evil - destroy them all ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 1.9 tdi;BMW e46 320da 12.2002

Re: Дребни проблеми по е46

Мнение от danzel-jtd » 22 Мар 2016, 22:54

Скъсан маркуч на задната пръскалка
В двата края на багажника има по един сноп кабели,мисля че във десния имаш прекъснати жици и затова не ти работят и реотанчетата,както и че ключа неотключва (там ти е жицата за антената.)
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 22 Мар 2016, 23:00

danzel-jtd написа:Скъсан маркуч на задната пръскалка
В двата края на багажника има по един сноп кабели,мисля че във десния имаш прекъснати жици и затова не ти работят и реотанчетата,както и че ключа неотключва (там ти е жицата за антената.)

Мерси!

Ако е маркуч - няма ли да пръска, но не където трябва - то изобщо не се чува помпичката да работи.

Ще си прегледам кабелите и от двете страни - въпреки че подгрева на задния прозорец работи - този на задния страничен не.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 23 Мар 2016, 0:16

За еърбега бих те посъветвал някой да ти направи диагностика със специализирана програма за БМВ. Преди време и аз се опитвах да изчистя грешка с Carsoft (даваше я пак на шофьорската врата), но не можеше да се изчисти, точно както при тебе. В последствие закачихме колата на INPA, и се оказа, че грешката е в пиропатрона на минусовия кабел на акумулатора. Така че и софтуера има значение. След това не съм имал никакви проблеми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 24 Мар 2016, 1:48

cmdkick написа:

Мерси!

Ако е маркуч - няма ли да пръска, но не където трябва - то изобщо не се чува помпичката да работи.

Ще си прегледам кабелите и от двете страни - въпреки че подгрева на задния прозорец работи - този на задния страничен не.

На задните странични прозорци няма подгрев, това са антени.

За пръскалката на задния прозорец: нали мериш с лампичката на помпичката в казанчето, което е отзад ? Което ме навявя на мисълта, че ако не знаеш, че отзад има отделно казанче с помпичка, може просто да няма вода в него. Та ако мериш там и има ток, е напълно възможно да си за смяна на моторче (дори и да го чуваш). Ако като му махнеш маркуча, който ходи към пръскалката, и пръска вода. То провери си маруча и дюзата в какво състояние са. За което ще трябва да свалиш задния спойлер, който ако си с навигация внимавай как го сваляш, защото има нещо като голям лентов кабел за GPS-а приемника (който седи там).

Успех ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 24 Мар 2016, 19:43

Kris написа:
cmdkick написа:

Мерси!

На задните странични прозорци няма подгрев, това са антени.

За пръскалката на задния прозорец: нали мериш с лампичката на помпичката в казанчето, което е отзад ? Което ме навявя на мисълта, че ако не знаеш, че отзад има отделно казанче с помпичка, може просто да няма вода в него. Та ако мериш там и има ток, е напълно възможно да си за смяна на моторче (дори и да го чуваш). Ако като му махнеш маркуча, който ходи към пръскалката, и пръска вода. То провери си маруча и дюзата в какво състояние са. За което ще трябва да свалиш задния спойлер, който ако си с навигация внимавай как го сваляш, защото има нещо като голям лентов кабел за GPS-а приемника (който седи там).

Успех ;)

Това че страничните не подгряват не го знаех - мерси!

Знам че имам отделно казанче и помпичка за задното :banghead: и на буксата която отива към помпичката не идва ток...

Свалял съм задния споилер и го имам тоя лентов кабел - но нямам навигация :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 25 Мар 2016, 0:22

Той "лентовия кабел" май беше за ГПС антената и за третия стоп, но вече не помня (беше доста отдавна, като разглобявах).

А иначе за помпичката, поне си разбрал, че няма ток. Сега започваш 'По жицата' и така докато не стигнеш до ток-а.

Ето ти и един жокер:

BMW E46 REAR WASHER_WIPER.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E46