проблеми с автомата и диференциала(може би)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 730Ld E66

проблеми с автомата и диференциала(може би)

Мнение от energie_666 » 18 Мар 2016, 16:30

Здравейте колеги,карам бмв 530д е39 2002г,автомат.
1.От известно време се появи един проблем-когато натисна колата(говоря за кикдаун) и тръгна рязко,се чува едно претропване отзад,смених висящия лагер и пак го прави тоя номер,не винаги но взе да става по-често,ходих до доста майстори(явно толкова и разбират де-единият казва карах я нищо и няма,другия казва висящ лагер)ама проблема си е все още налице.
2.относно автомата,като рязко тръгна от място някой път(тоест педала до дупка) и автомата минава от Д на Н,това не го прави когато съм на Спорт.Мисля,че един път забелязах,когато вземах колата си от мивка,че трудно лоста мина на Д,и от там като паркирам или тругвам се чува едно чаткане отдолу.Друго,когато смени някой път на по-горна предавка се усеща едно леко лашкане(но не винаги),иначе скоростите се сменят всички,на Д,и на типтроник и на спортен режим.Въпроса ми е кутията ли е отишла или маслото е за смяна(защото ми казаха да не го сменям последния път в сервиза)или нещо друго по нея.
Моля ако някой е преминал през това да даде съвети,и също някой от по-компетентните хора тук в форума да ме светнат малко,че ми писна да давам пари за ремонти,и проблемите да си стоят.
благодаря :)

Назад към E39