Запотени фарове

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Запотени фарове

Мнение от ares2 » 16 Мар 2016, 17:10

има някаква логика ако са зле обърнати одушниците или са запушени да не може да съхне от кондезна топло студено и като се сънере повече влага вече става сложно, би следвало също когато фара работи това да съхне и ако има отворите както са си замислени да е ок
опитвал съм с отворена капачка на Е36 но ако е дъжновно става мазало във фара.. явно е доста тънка работата с отворите
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 18 Мар 2016, 14:36

Отдушниците е трудно да се запушат. Просто няма с какво освен ако нямате боклуци под капака.

Проблемът при мен беше абсолютно същия като на снимката, само че с левия фар.
И го диагностицирах, като изсуших стъклото и го натопих да плува като лодка във ваната.
Оказа се че фарът пропуска откъм мигача, но камерата зад стъклото е така направена, че ако веднъж се напълни там с вода, няма дрениране. Чакате лампите да я изпарят, което пък от своя страна води до мощен конденз по стъклата.
Та, чудих се, чудих как да го оправя, след като 2 пъти го свалях и ми писна. И накрая му пробих хем вентилационни отвори за парите, хем дренажни отвори. От тогава насам виждам малко конденз от време на време, но бързо изчезва и не ми дреме особено.
Иначе преди състоянието беше - направо аквариум.

Важно е дренажните отвори да са повечко и така разположени, че каквато и вода да има, да може да се изтече от камерата между стъклото и черната пластмаса. Ако ги пробиете зад черната пластмаса - файда няма да има.
Иначе спокойно - вода наобратно няма как да се качи във фара, елементарна гравитация.

Дано да съм помогнал.

Изображение

Карам в Англия и тук има доста повече дъжд, но както казах, този подход върши работа. Ако пробивате отвори в горната част, много бавно и внимателно! Че иначе ще си пробиете и стъклото, което е нежелателно.

Линк към изображението в по-голям р-р.
http://i.imgur.com/unkfTQm.jpg

Ако пробивате вентилационни отвори в горната част на пластмасата, пробийте ги така, че предния капак на колата да ги скрива като се затвори. Не че са толкова видими.
Това което съм посочил на снимката като разположение е просто ориентировъчно.
:smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Детайли за колата: Най-лъскавата скъпа таратайка....

Мнение от stenlipk » 18 Мар 2016, 17:01

много полезно за хора с потещи фарове като нас...10х

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 18 Мар 2016, 17:49

Всъщност сега като се замислих по обстойно, тогава хич не ми беше до стнимки.
Пробих дупки в най-ниските крайни точки, така че водата да минава в "задната" камера и от там се дренира през отвори в пластмасата отдолу.
Абе всеки с малко акъл може да го направи.
Там разни торбички със силика гел не играят, когато течът е отпред, защото просто няма къде да се сложат. Абе много тъпо направени фарове. На тойотата ми ако че е по-дърта, такива драми не е имало, хем и светят не по-лошо.
Няма и счупени пластмаси, няма силикони... ама БМВ...
:smoke:

Потребител
Аватар
Кара: е91
Мечтае да кара: M5 X3M

Мнение от адриан » 23 Мар 2016, 22:11

20160320_105934.jpg
20160320_105956.jpg
Ето какво направих аз: Разглобих фара, отделих двете части и го напълних с вода да видя дали пропуска от някъде и на едната снимка съм отбелязал от къде пропускаше и след това със синьо съм отбелязал къде го намазах със силикон, намазах го целия от единия край до другия. Вече два дена няма потене, сега ще видя и след дъжда как ще е, а и го подсуших хубаво преди да го сглобя. Успех, колеги :) :driving: ( ако го направя и с другия фар ще кача снимки и със силикона как е, че забравих да го снимам.)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Мнение от dak » 24 Мар 2016, 18:09

При мен и след дъжда и авто мивка няма вече потене ! Пак ви казавам , по време на поставянето при мен единия маншон на отдушника опираше и се прегъваше , фара оставаше без вентиация и за това се е потил . Нищо никъде не сум дупчил !

Колегите с потящи се фарове да силиконизират добре стъклото на фара и да махнат маншоните на отдушниците за да са сигурни че при поставянето няма да опре и да се прегъне някои маншон. Ако всичко е на ред с фара няма как да се поти !

С тези допълнителни дупки както няма прах по пътищата ни , фаровете за нула време ще се напълнят с прахолях и ще са за в коша :D

Предишна

Назад към E39