Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Re: Демпферна шайба - проверявайте
Някой има ли представа колко гаранция дават в бмв за смяна с оригинал?
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Kalinski написа:Някой има ли представа колко гаранция дават в бмв за смяна с оригинал?
На всяка фактура най отдолу си е написано: " Вложените оригинални BMW резервни части са с 2 години гаранция без ограничение в пробега, считано от датата на фактурата."
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
Питам понеже не мога да си намеря фактурата. 2012г септември във Варна карс смених кортеко със оригинална 492лв + 50-60лв труд. В последния месец започнаха отново вибрацийте. Днес реших да се наведа под капака и гледам шайбата има 3см цепнатина иначе като нова. Изрично им казах тогава - сигурни ли сте , че няма проблем с вал и тнт. понеже кортекото е на има няма 25 000 км. и те ми казаха не от шайбата е. Викам окей сменяйте. За тия няма и 4г. съм минал не повече от 45 000 км. което за мен е крайно малко и оригиналната им шайба има цепнатина. Старата още стой в мазето. Има ли някаква малка вероятност тия пичове нещо да са ме метнали и да са сложили нещо неоригинално или second hand ? (питам понеже съм го виждал с очите си това нещо в други оторизивани сервизи на друга марка автомобили). Ако някой може да постне снимки на оригинална да сравня бих бил благодарен. Макар , че и така да е станало иди доказвай. Но поне да ми отпадне съмнението , че има по-сериозен проблем.nikola59 написа:Kalinski написа:Някой има ли представа колко гаранция дават в бмв за смяна с оригинал?
На всяка фактура най отдолу си е написано: " Вложените оригинални BMW резервни части са с 2 години гаранция без ограничение в пробега, считано от датата на фактурата."
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
ПП: оказа се, че е сцепена изцяло не само 3см както си мислех. Мъча се да видя щамба бмв или нещо от сорта но уви. Току що говорих с отдел сервизна част във Варна карс и ми казаха ,че няма вариант да е сложена друга и тъй като са минали 2г. и въпреки малкото изминати км. единственото което могат да направят е да ми предложат нова и да си платя като поп ОТНОВО

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Колеги имам 136 коня 2ка дизел и шайбата е тръгнала вече.Нацепена е и скърца има и малко луфт,играе.Махнах ремъка на компресора на климатика за да облекчи малко напрежението и спря да скърца,така докато намеря шайба .Искам да попитам при отделяне на съединителя има едно притрисане.Възможно ли да е от нея?И вчера ми се случи,подадох газ,отпуснах,после рязко настъпих пак газта и се зачуди какво става,се едно прехвърли нещо.Та,тези претрисания и това нещо,последното което описах,възможно ли е да е от шайбата всичко това ?
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Cvetun написа:Колеги имам 136 коня 2ка дизел и шайбата е тръгнала вече.Нацепена е и скърца има и малко луфт,играе.Махнах ремъка на компресора на климатика за да облекчи малко напрежението и спря да скърца,така докато намеря шайба .Искам да попитам при отделяне на съединителя има едно притрисане.Възможно ли да е от нея?И вчера ми се случи,подадох газ,отпуснах,после рязко настъпих пак газта и се зачуди какво става,се едно прехвърли нещо.Та,тези претрисания и това нещо,последното което описах,възможно ли е да е от шайбата всичко това ?
Притрисането е по-скоро от съединителя.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега ако това в сегашната ти шайба(на снимките),и колата ти е 150кс.,аз си мисля че не са ти сложили правилната шайба.Според мен и според снимката ми прилича да са ти сложили от 136кс.
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- nishto1li4no
- Потребител
-
- Кара: 320 d
Дайте съвет за марките. Коя е най-добрата и какво мислите за дайку ли е майку ли е нз ама ми я хвалят....
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Ако ще караш колата- кортеко или bmw,
ако ще я продаваш и дайко става!
ако ще я продаваш и дайко става!

- zlatev_atanas
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d Touring
- Детайли за колата: BMW E46 320d Touring 150ks 2002
Аз съм със СВАГ и засега няма проблеми 15000км
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Да ви кажа,има един също добър вариант,които лично аз направих.Потърсих шайба втора ръка и имах доста предложения.Намерих в перфектно състояние шайба,оригинална на бмв, за 100лв. ми я даде човека и като цяло варират от 80-100лв. Така че,ако не ви се дават 300лв за що годе читава шайба-китаиче,това за мен също е доста изгоден вариант,оригинална,втора ръка,има ги в перфектно състояние 

Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Съгласен съм че, втора ръка се намират оригинални шайби на доста приемливи цени. Но, няма гаранция че, след 2-3000км. тая шайба няма да се сцепи...и пак да се налага да е сменяш, вече с евентуално с нова и реално може да излезе доста по-скъпо...Разбира се това не е задължително да стане. 

Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- inj.stoichev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i и 520i
- Мечтае да кара: BMWE46 M3GTR S62(351HP) или BMW(E38)750iL(326Hp)
- Детайли за колата: BMW e46 M43TUB19 118hp Март 1999г. черен металик
BMW e39 M54B22 170hp Окт. 2000г. Титан силвър
някой може ли да даде на линк схемата от реалоем на която е изобразена като елемент тази прослувута шайбичка....