Проблем с Е60 пада ми акумулатора!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Re: Проблем с Е60 пада ми акумулатора!

Мнение от CrazyElement » 24 Фев 2016, 17:34

shkata написа:Ако имаш телефон може и 60 мин да ти заспива.

Имам слот за телефон такъв стар за блутут мисля , че е в подлакътника иначе и блутут имам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 15 Мар 2016, 9:07

Интересна информация за IBS сензора:
http://www.bimmerscan.com/bmw-intellige ... ensor-ibs/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 16 Мар 2016, 11:11

Днес и аз смених минусовия кабел, като нощес направих пълно зареждане на акумулатора, тъй като беше доста слаб, а е на по-малко от 2 години.
Да видим сега как ще е.

Аватар
Кара: BMW E60 525i
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от bib0555 » 16 Мар 2016, 18:43

Колеги,здравейте.Прочетох всички теми свързани с акумулатори,ток,IBS,релета...Случката е следната преди 3 дни,отивам към колата да я отключа,обаче ток няма.Премерих акумулатора 3.4 волта :bang: Заредих го,след 3 часа пак беше докаран до 3 волта :ranting: Изключих IBS сензора,премерих след 3 часа 11.6 (акумулатора не е първа младост).Явно проблема е от този сензор,та въпроса ми е има ли някаква разлика между сензора за фейслифт и тези от преди фейса(колата ми е преди фейса 2004 година).Дали фейсовите не са толко проблемни и стават ли за преди фейсовите,за да се ориентирам към такъв и смяната изисква ли кодиране.Между другото преди да ми се срине батерията,докато си карах изведнъж модула за климатика започна да духа на макс от самосебе си и се изгасиха всички лампички на него.Не знам дали има някаква вързка,но все пак да сподела.Благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода

Мнение от shkata » 16 Мар 2016, 21:02

Колега не се ангажирай с мнението ми , но за мен няма логика проблема да ти е в IBS-a.
Зареждаш акумулатора не си казал какъв е но примерно 100Ah. После се разрежда пак почти на 100% за 3 часа.Това означава че е отдавал 20-25А нонстоп.Това не виждам как ще стане от IBS. Защо не отидеш някъде където се занимават с тоци да видите как зарежда , как заспива.

Най логично ми се вижда да ти се е окъсило нещо , нищо чудно и нещо свързано с вентилатора на климатика .След това си я заключил, и примерно за една нщо ти е съборило акумулатора до долу. След това си го свалил и си го "заредил" набързо, показало ти е 11-12 волта но акумулатора си е бил почти празен.След това си го оставил и утечката пак го е бутнала за 3 часа тъй като си е бил почти паднал.След това си го свалил да го зареждаш но си го зареждал цяла нощ, той е бил доста по зареден и на другия ден за 3 часа е паднал само до 11.6 волта.

Аватар
Кара: BMW E60 525i
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от bib0555 » 18 Мар 2016, 20:39

Ами колега не е точно така,защото два дни откакто е откачен сензора и без да се кара колата,стойностите на акумулатора са:първия ден 11.92,втория 11,89.Пали без проблеми и не виждам някаква разлика при каране с откачен сензор.Единственото нещо е ,че ми излиза някакво предупреждение на екрана.Приложил съм снимка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shkata » 19 Мар 2016, 7:10

Ти си знаеш най- добре колега. Аз просто се опитах да потърся някаква логика. Както сега с акумулатора... Общоприето е че 12.6V - 12.8V акумулатор е около 100% зареден а 11.8V -0% зареден.Ти обаче си палиш перфектно с такъв акумулатор и аз почвам да се чудя - уреда ли ти не е наред или го мериш както е свързан под товар и не си изчакал няколко минути да намалее консумацията на колата за да получиш по реални стойности.

Потребител
Аватар

Мнение от Markus » 20 Мар 2016, 11:14

Колеги и аз да се оплача от моята Е60-тка :D Значи колата е от първите 530д. Акумулатора е нов, алтернатора също колата когато не я карам 1,2 дена и на другия ден въобще не иска да чуе да запали... Проверена е дали зарежда алтернатора правилно всичко е на ред. Имам допълнително слагана аларма за да мине на автокаско... но е от преди 1 година сложена, когато я загася и заключа колата само се чуват някакви странни звуци от нея то ръмжене някакво от долу то тракане все едно от таблото нещо от километража лекичко такова... много специфично Акумулатора е хубав и скъп не е някой боклук... Но въпроса ми е някой да ме посъветва нещо моля ... ходих при какви ли не майстори само режат жици и нищо не правят... помагайте моля ви се защото вече дигнах ръце къде да отида? Какво мога да направя и тн. Благодаря Ви Предварително :) :wave:
When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shkata » 20 Мар 2016, 22:46

Markus написа:Колеги и аз да се оплача от моята Е60-тка :D Значи колата е от първите 530д. Акумулатора е нов, алтернатора също колата когато не я карам 1,2 дена и на другия ден въобще не иска да чуе да запали... Проверена е дали зарежда алтернатора правилно всичко е на ред. Имам допълнително слагана аларма за да мине на автокаско... но е от преди 1 година сложена, когато я загася и заключа колата само се чуват някакви странни звуци от нея то ръмжене някакво от долу то тракане все едно от таблото нещо от километража лекичко такова... много специфично Акумулатора е хубав и скъп не е някой боклук... Но въпроса ми е някой да ме посъветва нещо моля ... ходих при какви ли не майстори само режат жици и нищо не правят... помагайте моля ви се защото вече дигнах ръце къде да отида? Какво мога да направя и тн. Благодаря Ви Предварително :) :wave:

Има 3 сценария -
1. акумулатора ти е кофти
Имай в предвид че акумулатор каран 1 година в друга кола може да е като но,в но в Е60 каран на къси разстояния като нищо е на края на живота си. Може и някакъв дефект да има. Ако нямаш хубав акумулатор , правилно кодиран и караш на късо ще имаш проблем.

2.не ти зарежда добре - купуваш си едно волтметърче за запалката (или гледаш от скритото меню , но е доста досадно да го правиш постоянно) , слагаш го и си гледаш как ти зарежда нонстоп.Реле регулатора ти може да зарежда на моменти и на моменти да не зарежда.Това ще го видиш с волтметърчето докато караш по дълго време. Виж и дали се променя напрежението ако форсираш .Видиш ли да падне под 13 или да качи над 15.5 докато работи колата - имаш проблем със зареждането.

3. имаш утечка
Като начало може да започнеш с това да видиш как заспива. Намери от някой познат едни амперклещи за DC ток, сложи ги на минусовата клема , с една отверка направи ключалката на багажника да си мисли че е затворен, заключи колата и виж как започва да спада консумацията с времето. Заспиването трябва да изглежда така :
viewtopic.php?f=116&t=284926&start=90#p4167032
Имай в предвид че целия процес може да отнеме до 60 мин.

Не отхвърляй никой от вариантите с лека ръка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 20 Мар 2016, 23:22

Явно месец март е кофти за всички наши акумулатори... И моя е на няма и година и преди 3 дни не запали от първия път, след като досега палеше без никакви проблеми. На другият ден не запали от никой път... :no: IBS сензорът, като заводски дефектна част, разбира се си е отишъл.. Извадих му буксите, заредих акумулатора и засега 4 дни е без него, без проблем. В чуждите форуми си карат без него с години, явно като дефектира и в един момент става нещо с акумулатора.. тези дни ще проверя колко ток дърпа колата без да е запалена, да не би нещо да черпи, без да е питало :mrgreen: :driving: Като гледам на старо са под 100лв.. най-интересното е, че преди да го махна ми държеше 13.8-14.2V в менюто, а сега не пада под 14.1 :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от Markus » 21 Мар 2016, 8:54

Днес ще я следя как заспива, махнах допълнителната аларма ще видя и как заспива тая хубавица и дали въобще заспива хаха. Акумулатора е Варта силвър дайнамик 110 Ампера на 2 месеца обучаваха го уж не знам си какво не-знам само каква трябва да е нормалната консумация и другото което е тея въпросни ъпдейти нямам представа дали са правени въобще... Дали може и от тях да е после ще споделя резултати от проверката :D :mhihi:
When you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 22 Мар 2016, 7:17

Markus написа:Днес ще я следя как заспива, махнах допълнителната аларма ще видя и как заспива тая хубавица и дали въобще заспива хаха. Акумулатора е Варта силвър дайнамик 110 Ампера на 2 месеца обучаваха го уж не знам си какво не-знам само каква трябва да е нормалната консумация и другото което е тея въпросни ъпдейти нямам представа дали са правени въобще... Дали може и от тях да е после ще споделя резултати от проверката :D :mhihi:

На предишната кола (Е39) бях сложил Varta, с която карах колата 6 години без да го поглеждам, с този акумулатор и я продадох. Бях много доволен и като купих Е61-цата исках пак да сложа Varta, но ми казаха, че вече не са, което са били тази марка. Имали много гаранционни оплаквания. Не знам дали наистина е така, казвам го само като насока.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 22 Мар 2016, 9:16

badsharki написа:
Markus написа:Днес ще я следя как заспива, махнах допълнителната аларма ще видя и как заспива тая хубавица и дали въобще заспива хаха. Акумулатора е Варта силвър дайнамик 110 Ампера на 2 месеца обучаваха го уж не знам си какво не-знам само каква трябва да е нормалната консумация и другото което е тея въпросни ъпдейти нямам представа дали са правени въобще... Дали може и от тях да е после ще споделя резултати от проверката :D :mhihi:

На предишната кола (Е39) бях сложил Varta, с която карах колата 6 години без да го поглеждам, с този акумулатор и я продадох. Бях много доволен и като купих Е61-цата исках пак да сложа Varta, но ми казаха, че вече не са, което са били тази марка. Имали много гаранционни оплаквания. Не знам дали наистина е така, казвам го само като насока.

Колега проблема е в колите ни, а не в акумулатора. Всички BMW та са бъкани с електроника и почти винаги имат сходни проблеми. Всички, които продават акумулатори също го знаят. Бъзикат се с това, че трябва да си носим резервен с нас.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 24 Мар 2016, 7:47

rafa224 написа:
badsharki написа:
Markus написа:...

Колега проблема е в колите ни, а не в акумулатора. Всички BMW та са бъкани с електроника и почти винаги имат сходни проблеми. Всички, които продават акумулатори също го знаят. Бъзикат се с това, че трябва да си носим резервен с нас.

Съгласен съм. При Ф10 е още по-голяма драмата с акумулатора. :)

Потребител
Аватар

Мнение от Markus » 25 Мар 2016, 8:02

Колеги, как мога да разбера някой бушон дали е изгорял ? Че не съм много запознат. Благодаря предварително :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61