Бензин вместо дизел
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- tattooedriver
- Потребител
-
Бензин вместо дизел
Колеги здравейте карам е46 320 д .. От снощи нещо стана с колата .. Пали трудно и само с газ и работи неравномерно меши обороти не се форсира и пуши бяло иначе не трака не тропа турбината се включва съмнява ме да не са объркали на бензиностанцията да са сипали бензин и аз не обърнах внимание понеже бързах..заредил съм 11 литра горе доло .. Това с колата се случи след като заредих пребрах се всичко нормално но после запали много трудно..
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Re: Бензин вместо дизел
Колко нафта си имал в резервоара преди да заредиш
ако са ти сипали бензин не е на добре

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Като за начало - сипи колкото можеш нафта !
Преди това обаче откачи някой маркучи виж дали наистина е бензин !
Заедно с нафтата сипи и някава добавка тип cetane booster !
Преди това обаче откачи някой маркучи виж дали наистина е бензин !
Заедно с нафтата сипи и някава добавка тип cetane booster !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Най вероятно са ти сипали бензин, не е учудващо случвало се е на много хора, тъпо е да.. сипвай догоре нафта и дано имаш късмет колата да е ок, ние сме една от малкото безумни държави в която има професия 'колокнаджия' това е малоумно, хора сипвайте си сами. Никога не бих дал на колонкаджия да ми налее гориво 

На една служебна кола един колонкаджия доля догоре бензин , а то пише на резервоара ДИЗЕЛ , но се усетихме на място и се оправихме . От тогава винаги гледам кой пистолет хваща като ми зареждат личната кола .
- jordan_vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д 204к.с.
- Мечтае да кара: E92 335д
- Детайли за колата: Чипосан фърколет!
Аз зареждам на бензиностанция където има само дизелова колонка

Долива се от най- силната нафта и добавка за дизел в такава ситуация, но в много случаи може да замине нафтовата помпа. При 10 литра бензин трябва да се долива "до горе" нафта. В топло време никак не е добре, защото бензинът разрежда парафините, а като се долее нафта бензинът се разрежда и служи като добавка, която избистря нафтата. А бе "греда" си е. По- добре е да се махне цялото гориво от резервоара.
По принцип се изтегля всичкото количество гориво и се сипва друго, в което няма съмнение.
По принцип се изтегля всичкото количество гориво и се сипва друго, в което няма съмнение.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Приятел купи 320d от Варна и тръгна за Шумен, като зареди 30л бензин, а в колата нямаше и 2л гориво. Стигна си до Шумен, като даже я угаси на ОМВ преди Шумен и пак запали....трудно, ама запали. На другия ден пак запали и чак тогава се усети, че е сипал бензин. Източиха го, сипаха нафта и вече 2г колата си върви перфектно.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
8 мнения
• Страница 1 от 1