Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
aз моята пичове я докарах до 5.5 от морето навръщане с 130 автопилот....направо не можах да повярвам.... колата е 520д 2006г.
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
За 520d не е толкова невъзможно и труднопостижимо 
Sent from my iPhone using Tapatalk

- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
blackyhn написа:Колега fitter, и мойта даде толкова на същия маршрут и с подобен вид каране.![]()
Зачудих се обаче защо качи разхода на магистралата после в пороя и открих това:
http://physics.stackexchange.com/questi ... ts-raining
Лек път, колеги!
Много добра статия си намерил, браво! Определено е така , при силен дъжд и моята качва разхода , дори и се усеща как колата не върви толкова леко, както като не вали порой.
Да не е пълен спама , градско каране по борд компютър с загряване сутрин около 1 мин +- , 15.0/100 , според скритото меню разхода варира между 12 и 12.6 , това говоря за сега като паднаха температурите и в повечето време колата не е загряла , но пак не мога да разбера , защо този среден разход се качва толкова драстично само от едно чакане на място, според мен формулата му за стоене на място не е правилно , колата реално консумира мисля , че 800 мл на час , реално за тези 3 дни да съм стоял на място не повече от 30 мин(чакам да охладят турбините също след по агресивно каране) , та това е има няма 400 мл , да приемем , че е било дори цял час , пак трябва да качи разхода с макс 1 литър а то е с почти цели 3 литра отгоре ... Не знам и аз вече на кое да вярвам , но грубо сметната спрямо това , което минавам като разстояние с дадено количество нафта ми излиза винаги малко повече от скритото меню(реално като се прибавят мл от стоенето на място, което реално не се смятат в скритото меню).
- blackyhn
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530D 218hp
- Мечтае да кара: Параход
CrazyElement, и аз забелязах, че когато стои на едно място рязко се качва разхода. И тогава осъзнах, че формулата е по-проста отколкото съм си мислел. Просто когато ресетнеш разходомера се изчиства и разстоянието което участва във формулата. В този случай отношението нафта/разстояние рязко се покачва
Може и да се бъркам но аз така си обясних нещата.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
На място моята загряла и на D харчи 1,4/час, а на P 1,1/час. Това може да си го проверите от скритото меню
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- CrazyElement
- ентусиаст
-
blackyhn написа:CrazyElement, и аз забелязах, че когато стои на едно място рязко се качва разхода. И тогава осъзнах, че формулата е по-проста отколкото съм си мислел. Просто когато ресетнеш разходомера се изчиства и разстоянието което участва във формулата. В този случай отношението нафта/разстояние рязко се покачваМоже и да се бъркам но аз така си обясних нещата.
Е да то това е ясно, че се ресетва и разстоянието, което сме минали. Но пак формулата куца, защото реално да мина примерно 100 км , и да съм ресетнал компютъра разхода в студено време ще ми е около 14.5 - 15.0 , но реално по-скритото ще е спрямо последното ми каране да кажем между 11 и 12 зависи кога съм го гледал , и реално колата ми е изгорили около 13 но не е и 15, просто дори и да се продължи да се кара разхода трудно започва да пада , продължава това стоене на място да си го държи висок... а все пак говорим за л/100км. Мисълта ми е , че реално колата е изгорили макс 800 мл за всичкото време , където е стояла на място а разхода ми е в небесата с около 2 литра отгоре.. Просто има нещо объркано в това на място , или просто колата не гори 800 мл ами 2 литра ..
ПП; Аводет ще го проверя на 535д колко е ако е повече от 1.1 тогава горе долу се доближава до реалните стойности.
adovet написа:На място моята загряла и на D харчи 1,4/час, а на P 1,1/час. Това може да си го проверите от скритото меню
535 LCI на D 1,2л/ч , на Р 0.8л/ч при загрял двигател 87 градуса
CrazyElement написа:blackyhn написа:CrazyElement, и аз забелязах, че когато стои на едно място рязко се качва разхода. И тогава осъзнах, че формулата е по-проста отколкото съм си мислел. Просто когато ресетнеш разходомера се изчиства и разстоянието което участва във формулата. В този случай отношението нафта/разстояние рязко се покачваМоже и да се бъркам но аз така си обясних нещата.
Е да то това е ясно, че се ресетва и разстоянието, което сме минали. Но пак формулата куца, защото реално да мина примерно 100 км , и да съм ресетнал компютъра разхода в студено време ще ми е около 14.5 - 15.0 , но реално по-скритото ще е спрямо последното ми каране да кажем между 11 и 12 зависи кога съм го гледал , и реално колата ми е изгорили около 13 но не е и 15, просто дори и да се продължи да се кара разхода трудно започва да пада , продължава това стоене на място да си го държи висок... а все пак говорим за л/100км. Мисълта ми е , че реално колата е изгорили макс 800 мл за всичкото време , където е стояла на място а разхода ми е в небесата с около 2 литра отгоре.. Просто има нещо объркано в това на място , или просто колата не гори 800 мл ами 2 литра ..
ПП; Аводет ще го проверя на 535д колко е ако е повече от 1.1 тогава горе долу се доближава до реалните стойности.
Май ти не смяташ правилно а не колата.
Пример:
30 км градско при разход 15/100 си изгорил 4.5л гориво
от 4.5л извади примерно 1л за празен ход (средно, защото е била студена) и ще рече че без празния ход разхода ти е 11.6
- adovet
- старши ентусиаст
-

- blackyhn
- младши ентусиаст
-
Eвала, колега! Снимай го моля и на връщане. Че в едната посока май е предимно спускане ...
- adovet
- старши ентусиаст
-
blackyhn написа:Eвала, колега! Снимай го моля и на връщане. Че в едната посока май е предимно спускане ...
Абсолютно, ама пък и на магистралата под 160 не съм паднал
- blackyhn
- младши ентусиаст
-
Супер супер! Все така да е
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- CrazyElement
- ентусиаст
-
andy написа:CrazyElement написа:blackyhn написа:CrazyElement, и аз забелязах, че когато стои на едно място рязко се качва разхода. И тогава осъзнах, че формулата е по-проста отколкото съм си мислел. Просто когато ресетнеш разходомера се изчиства и разстоянието което участва във формулата. В този случай отношението нафта/разстояние рязко се покачваМоже и да се бъркам но аз така си обясних нещата.
Май ти не смяташ правилно а не колата.
Пример:
30 км градско при разход 15/100 си изгорил 4.5л гориво
от 4.5л извади примерно 1л за празен ход (средно, защото е била студена) и ще рече че без празния ход разхода ти е 11.6
Реално така се получава , да мерси , за инфото. Така ако сметна формулата излиза точно , но пак е много субективно това с празния ход(да ясно е че колата гори) но щеше да е много по-добре ако си имаше 2 менюта едно което изчислява разхода без празен ход(както е в скрито меню, но той не се ресетва за жалост) и едно с празен ход или направо за целия ресет колко ти е изгорила колата на празен ход, тъй като обаче на запад не ги интерсува колко им гори колата в същност са го направили така.
По принцип няма кола, която да дели разхода (в движение и на място) и да го записва. Все пак идеята на това е да знаеш колко е изгорила колата като литри приравнено към 100км и от там да смята правилно колко километра ти остават да изминеш с остатъчното количество гориво. 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Колко точен е моментният разход?