Свети чека на 4-ти и 6-ти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Свети чека на 4-ти и 6-ти

Мнение от pa4o3 » 09 Мар 2016, 0:16

Момчета здравейте. Проблема ми е следния и се надявам да дадете някое компетентно мнение. Свети чека на 4-ти и 6-ти цилиндър на 320-ката. Сутрин при палене около една-две минути тресе мотора след което всичко се оправя и няма проблем през целия ден колкото и пъти да я гасиш и палиш. Правим диагностика и дава 4-ти и 6-ти .. прегледахме ги и няма проблем.. Колата е с газов инжекцион и ме интересува дали заради газта не излиза тази грешка..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Свети чека на 4-ти и 6-ти

Мнение от oci » 09 Мар 2016, 9:32

pa4o3 написа:Момчета здравейте. Проблема ми е следния и се надявам да дадете някое компетентно мнение. Свети чека на 4-ти и 6-ти цилиндър на 320-ката. Сутрин при палене около една-две минути тресе мотора след което всичко се оправя и няма проблем през целия ден колкото и пъти да я гасиш и палиш. Правим диагностика и дава 4-ти и 6-ти .. прегледахме ги и няма проблем.. Колата е с газов инжекцион и ме интересува дали заради газта не излиза тази грешка..

Много е вероятно проблема да ти е от ГИ и затова да ти гаси цилиндри.
Най-лесно да го установиш е като обърнеш колата сама на бензин и я покара така един ден ако на следващата сутрин няма проблеми на бензин значи на 100 процента виновника е ГИ.

Потребител
Аватар

Мнение от pa4o3 » 09 Мар 2016, 13:35

Благодаря ти човече. Мен ме посъвтваха същото но реших да попитам и тук.

Потребител
Аватар

Мнение от pa4o3 » 09 Мар 2016, 23:18

Само още едно питане ако може. Глупаво е но се надявам да ме разберете. Какво ли не пробвам и не успявам да занула малкия пробег.. Може ли малко помощ като за малоумен :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 10 Мар 2016, 1:10

pa4o3 написа:Само още едно питане ако може. Глупаво е но се надявам да ме разберете. Какво ли не пробвам и не успявам да занула малкия пробег.. Може ли малко помощ като за малоумен :(

ако с натискане на левия бутон на таблото не става, най-вероятно лостчето което натиска бутона е счупено.

Потребител
Аватар

Мнение от pa4o3 » 10 Мар 2016, 1:33

oci написа:ако с натискане на левия бутон на таблото не става, най-вероятно лостчето което натиска бутона е счупено.

Дам точно така счупено е.. пробвах на е39-тката и стана веднага... нищо ще си засичам така колко ми харчи на 100 :) Благодаря отново момче жив и здрав да си :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 10 Мар 2016, 12:10

pa4o3 написа:
oci написа:ако с натискане на левия бутон на таблото не става, най-вероятно лостчето което натиска бутона е счупено.

Дам точно така счупено е.. пробвах на е39-тката и стана веднага... нищо ще си засичам така колко ми харчи на 100 :) Благодаря отново момче жив и здрав да си :)

Ако си от София или имаш път пиши ми едно ЛС и ще ти подаря едно бутонче.

Потребител
Аватар

Мнение от pa4o3 » 10 Мар 2016, 16:58

От Елин Пелин съм :) на 15 мин. от Сифия. Стига да не забравя като идвам на там ще ти пиша :) Много ти благодаря за което :)

Потребител
Аватар

Мнение от pa4o3 » 11 Мар 2016, 0:28

Поредно питане от моя страна. Казаха ми че ако махна акомулатора от колата примерно ако падне за да го заредя имало възможност да избягат настроиките на газовия инжекцион. Възможно ли е... Аз лично не виждам логиката

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 11 Мар 2016, 9:25

pa4o3 написа:Момчета здравейте. Проблема ми е следния и се надявам да дадете някое компетентно мнение. Свети чека на 4-ти и 6-ти цилиндър на 320-ката. Сутрин при палене около една-две минути тресе мотора след което всичко се оправя и няма проблем през целия ден колкото и пъти да я гасиш и палиш. Правим диагностика и дава 4-ти и 6-ти .. прегледахме ги и няма проблем.. Колата е с газов инжекцион и ме интересува дали заради газта не излиза тази грешка..

След като двигателя тресе само на студено и вероятно тогава се записват грешките, а през целият ден всичко е наред, най-вероятно проблема не е в газовият инжекцион. Ако сте сигурни, че проблема е в 4-ти и 6-ти, което се удостоверява освен с четене на грешки и с проверка на работата на цилиндрите, като вероятни причини са запалване, горивоподаване и компресия, които трябва да се проверят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330XI

Мнение от slav4o974 » 11 Мар 2016, 10:24

Няма да си забрави настройките газовия инжекцион, ако откачиш акумулатора! Гарантирам!

Потребител
Аватар

Мнение от pa4o3 » 11 Мар 2016, 11:41

zvetiko написа:След като двигателя тресе само на студено и вероятно тогава се записват грешките, а през целият ден всичко е наред, най-вероятно проблема не е в газовият инжекцион. Ако сте сигурни, че проблема е в 4-ти и 6-ти, което се удостоверява освен с четене на грешки и с проверка на работата на цилиндрите, като вероятни причини са запалване, горивоподаване и компресия, които трябва да се проверят.

Палиш сутринт за 1 минутка почва да тресе след което я гася и пала веднага и вече няма проблеми... не вярвам за 1 минута да е загряла за да спре да тресе...

P.S. ТАзи сутрин нямаше проблем с тресене :)

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 12 Мар 2016, 12:29

Аз залагам или от газта или, че дърпа въздух след дебитомера, заминал клапан картерни, скъсан маркуч някъде или гофрето от дебитомера до дросела. Прегледай ги, нещо малко е не се шашкай и моята беше така ама само на 6-ти. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от pa4o3 » 13 Мар 2016, 15:07

Nedko Anev написа:Аз залагам или от газта или, че дърпа въздух след дебитомера, заминал клапан картерни, скъсан маркуч някъде или гофрето от дебитомера до дросела. Прегледай ги, нещо малко е не се шашкай и моята беше така ама само на 6-ти. :yes:

Благодаря ти. Ще ги погледнем :)

Назад към E46