Повдигане на окачването на БМВ Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Повдигане на окачването на БМВ Е39
Понеже колата винаги ми закача при излизане от гаража реших да я повдигна. Позаинтерсувах се за начините на повдигане, като единия беше с промяна на височината в гумите, което би довело до разлики в скоростта, раход и динамика. Реших да премина на друг вариант /оригинален/. За БМВ е39 произведени за Източна Европа се оказа, че немците оригинално са предвидили адаптори за повдигането на колата до 20 мм. номер 14 от схемата с парт номер: 31331091595 за предните макферсони и 33521091859 за задните, като задните са приложими и за е38, а предните е32, е34, е36.
Свалих тампоните на преден и заден макферсон. Измерих всичко необходимо и набързо направих чертежа. След кратко търсене на материал за фланците намерих на сравнително добра цена с рязането и поръчах алуминия.
След като пристигнаха ги дадох на стругар с чертежа и тампоните за да мери по тях и да няма разлики и ето резултата:
В една друга тема за пружините установих, че съм с мтех 2 с 3 розови квадратчета, но возията ми харесва и не ми се иска да сменям други неща и по тази причина прибегнах към това. Сега възниква въпроса необходим ли ще е реглаж на преден и заден мост? Снимки на колата преди и след ще пусна тези дни.
Свалих тампоните на преден и заден макферсон. Измерих всичко необходимо и набързо направих чертежа. След кратко търсене на материал за фланците намерих на сравнително добра цена с рязането и поръчах алуминия.
След като пристигнаха ги дадох на стругар с чертежа и тампоните за да мери по тях и да няма разлики и ето резултата:
В една друга тема за пружините установих, че съм с мтех 2 с 3 розови квадратчета, но возията ми харесва и не ми се иска да сменям други неща и по тази причина прибегнах към това. Сега възниква въпроса необходим ли ще е реглаж на преден и заден мост? Снимки на колата преди и след ще пусна тези дни.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна spower на 01 Мар 2016, 17:20, променена общо 1 път
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Re: Повдигане на окачването на БМВ Е39
Супер ще е и ако покажеш как е било и как е сега.Аз от както имам колата все питам и разпитвам ама никой неможе да каже...всички искат да свалят никой да качва. 

- spower
- старши ентусиаст
-
Тия дни се надявам да ми остане време да се позанимавам и ще пусна снимките, че и рибарския сезон наближава 
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

- spower
- старши ентусиаст
-
Повдигната е задницата с 2,4см ето как изглежда.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Супер е станало колега, ако може да те помоля да кажеш колко ти излезе цялата процедура и как се отрази на стабилността?
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Колега,,,,не ми се обиждай,,,но да повдигаш Е39ка по този начин,,,,,е престъпно,,,някак си! Разбирам всички мотиви и може би улеснения,,,но ми е ужасно!По добре-друга кола 

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
The 5th element написа:Колега,,,,не ми се обиждай,,,но да повдигаш Е39ка по този начин,,,,,е престъпно,,,някак си! Разбирам всички мотиви и може би улеснения,,,но ми е ужасно!По добре-друга кола
Колега,незнам кой ще се обижда ама е грешно според мен да караш на тия дупки ниски автомобили.
Не изглежда много добре но е практично.Така или иначе вече тези коли не са тва което бяха а и няма къде да се карат толкова бързо.
НО на едно комби с по високи гуми и 17 или 18 джанти ще е супер според мен

- The 5th element
- Арабиата
-
Пътищата,гаражи и т.н.,,,наистина са под всякаква критика и качество,,,,почти като всичко останало,,,аз не казвам да е много ниско,а просто,че така нещо ми вади окото,,,но колегата си знае,важното е да му е удобно и върши работа.
[/url
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Що бе не е толкова лошо, все едно е airmatic. Като се натовари ще изглежда екстра.
- spower
- старши ентусиаст
-
Няма промяна в стабилността в завой, ако приемем, че пружините с времето са поомекнали и това, че завода майка е предвидил повдигане на автомобилите за Източна Европа мисля, че не е никакъв проблем. Когато си ушмулих М-ковата броня в бордюр и си изкривих и прага в такъв, а с другата ми кола без проблем минавах на същото място, реших да потърся вариант. Колата е да ми служи. Аз на състезания няма да ходя с 16 годишен кош въпроса е да ми върши работа. Ходя за риба и макар и малко, но все пак се налага да мина по черен път чат пат. Карам и кросов мотор не случайно и сложих и теглич на задната м-броня да си тегля ремаркето с мотора и да си возя семейството. Няма 100г да живея, че чак толкова да си пазя нещата. Като не ме разбирайте погрешно педант съм относно техническо състояние и външни забележки, колата ми е без драскотина полирана и пастирана
И честно казано единствено това, че съм фен открай време на марката не съм я сменил с нещо по проходимо
ПП Гумите са ми 225/45/17 затова визуално изглежда голямо разстоянието м/у гумата и калника, летните джанти с гумите са 225/50/17 и от там очаквам малко височина и ще ви пратя снимка от връх Ком
160 лв ми излязоха повдигачите и 50лв като за свой човек взе майстора да развие магарето и долните болтове на амортисьорите

ПП Гумите са ми 225/45/17 затова визуално изглежда голямо разстоянието м/у гумата и калника, летните джанти с гумите са 225/50/17 и от там очаквам малко височина и ще ви пратя снимка от връх Ком

160 лв ми излязоха повдигачите и 50лв като за свой човек взе майстора да развие магарето и долните болтове на амортисьорите

- The 5th element
- Арабиата
-

[/url
12 мнения
• Страница 1 от 1