Повдигане на задницата на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Повдигане на задницата на Е46
Vinchenzo написа:
Смених ги. Задницата се вдигна с около 10мм. Не е кой знае каква разлика, незнам пружините да не са омекнали, но задницата е яко твърда.
Екстра си е. Така трябва да изглежда.
И 10мм са си бая, не е нищо. Или ти искаш да я направиш като Москвич с огънати допълнително ресори и на светофар задния да ти вижда диференциала.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
JTD написа:Vinchenzo написа:
Смених ги. Задницата се вдигна с около 10мм. Не е кой знае каква разлика, незнам пружините да не са омекнали, но задницата е яко твърда.
Екстра си е. Така трябва да изглежда.
И 10мм са си бая, не е нищо. Или ти искаш да я направиш като Москвич с огънати допълнително ресори и на светофар задния да ти вижда диференциала.
Да и бях забравил суббуфера в багажника и 40л нафта в резервоара, мисля, че имат влияние. :-)

- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Ето го автомобилът. Искам да го вдигна и разстоянието да е като на предните гуми. Та никой ли не знае за подложки, тези от 1.5см ми малеят.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
Здравейте , момци ! Днес и аз ще се включа в темата, защото съм потърпевш от гаражната естакада . Колата ми е уж с ниско окачване и жули у ръбо
. Реших да подложа и аз нещо, че с малко не достига да мине и бутах плочки под гумите
. Това купих за 17 лв с доставката от Пловдив http://www.dbk-dimitrov.com/d-%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B8 . Тук са и двата вида - старият и новият 
Операцията е проста и може да се направи и без много удобства. Болта на амортисьора се развива и се натиска надолу носача. Слага се тампона и пак се натиска носача на удобно място и се завива болта. С транспортна лента пак става стига да ви се утура с рязането. Сега най-хубавото е, че колата не жули у бетона. Забравих да снимам колата преди. Ако искате помощ съм насреща. Поздрави и успех 

Последна промяна csx на 29 Яну 2015, 6:19, променена общо 2 пъти
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Това би ли променило поведението на автомобила? Ако тази гума започне да се предава, какви биха били последствията? Къде точно се монтира?
Sent from my Samsung Galaxy S5
- csx
- кандидат ентусиаст
-
xaxo написа:Това би ли променило поведението на автомобила? Ако тази гума започне да се предава, какви биха били последствията? Къде точно се монтира?
На носача се слага- отдолу . С една идея по-меко и няма последствия , защото си е баш за омекнали пружини.
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
И аз да се похваля днес си монтирах повдигащите тампони на задните пружини.Също като колегата по - горе ги закупих още миналата година от същия производител ''ДИМИТРОВ'' ,но все студено и не ми се занимаваше,но днес настъпи деня,и резултата е смайващ 
Монтажа е доста лесен ,само внимавайте с биалетките които държат стаб.щанга че успяхме да я счупим едната без да искаме и се наложи да я сменя(те са доста тънки между другото и са алуминиеви).Инъче всичко за 40 мин работа ако не беше счупената биалетка,с нея за 2 часа с ходенето до магазина за нова - 20 кинта. А повдигащите тампони около 16 лв излезнаха с куриера.Преди монтаж разтоянието от пода до калника бе около 62см (малко е замъглена тази снимка),а след монтажа стана около 66,5 - 67 см, т.е около 5 см се е повдигнала ,но с течение на времето ще намалее с около 1 см можеби,когато пружината си направи място в гумения тампон.Действайте колеги ,не се замисляйте изобщо ако ви дразни ниската задница това е решение,резултата е перфектен!!!

Монтажа е доста лесен ,само внимавайте с биалетките които държат стаб.щанга че успяхме да я счупим едната без да искаме и се наложи да я сменя(те са доста тънки между другото и са алуминиеви).Инъче всичко за 40 мин работа ако не беше счупената биалетка,с нея за 2 часа с ходенето до магазина за нова - 20 кинта. А повдигащите тампони около 16 лв излезнаха с куриера.Преди монтаж разтоянието от пода до калника бе около 62см (малко е замъглена тази снимка),а след монтажа стана около 66,5 - 67 см, т.е около 5 см се е повдигнала ,но с течение на времето ще намалее с около 1 см можеби,когато пружината си направи място в гумения тампон.Действайте колеги ,не се замисляйте изобщо ако ви дразни ниската задница това е решение,резултата е перфектен!!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- draganovip
- Потребител
-
Колеги, може ли и аз с един въпрос? Този въпросния тампон (който ще поставям под пружината) , трябва ли да има отвор отдолу от към носа4а, и ако да колко трябва да е? Попаднали са ми едни опелски с диаметър 125мм. и висо4ина 30мм но нямат отвор отдоло а не ми се разглавя на празно да установя 4е не стават.Предварително благодаря , и се извинявам за 4-то(неам друго) 

- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Колеги виждам разни клипове из нета където поставят дебелата подложка над прожината. А тук ако правилно ви разбирам казвате че трябва да е под прожината ( над носача).
http://youtu.be/8aVfc6DyGYY
Sent from my iPhone using Tapatalk
http://youtu.be/8aVfc6DyGYY
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Никакво движение по темата. ???
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Аз преди две седмици смених моите пружини заради счупвания и по-дебелата подложка беше отгоре. Също така диаметрите на отворите в пружината са различни. По-малкият отвор със съответната дебела подложка е отгоре, а по-големият с тънката гума е отдолу. Не знам тези за повдигане подложки за къде са предназначени, но е добре да се гледа диаметъра на отвора, за който са предназначени. Той ще си каже най-добре.
- Pesho Apostolov
- Потребител
-
- Кара: Е46 320d 99
- Мечтае да кара: Ново БМВ
- Детайли за колата: Сребристо седанче с ремап
Здравейте,
Колата е Е46 320д 136к.с., окачването е стандартно. Целта е да се повдигне леко колата с 1см за да мога да влизам в гаража. От темата става ясно, че тези тампони http://www.dbk-dimitrov.com/d-тампони-за-пружини-o-017b?filter_name=&page=8 вършат работа за задницата. В описанието обаче ги дават, че стават и за предницата - дали е така?
Колата е Е46 320д 136к.с., окачването е стандартно. Целта е да се повдигне леко колата с 1см за да мога да влизам в гаража. От темата става ясно, че тези тампони http://www.dbk-dimitrov.com/d-тампони-за-пружини-o-017b?filter_name=&page=8 вършат работа за задницата. В описанието обаче ги дават, че стават и за предницата - дали е така?
- csx
- кандидат ентусиаст
-
Pesho Apostolov написа:Здравейте,
Не съм пробвал и не знам за отпред колега.
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- realprofesora
- Потребител
-
- Кара: е46
- Мечтае да кара: е47
- Детайли за колата: 150кс
Хело колегите,
Преди 25 години подлагах подобни тампони изрязани от ГТЛ(Гъвкава транспортна лента) на жигули и лади. Подлагах под пружините и хората се кефеха на добра задница. Сега гледам и едни от най-реномираните марки автомобили имат нужда от подобни интервенции. Да не говоря, че специално е46 имат задни пружини Боклук с главна буква-чупят се масово.
Но един въпрос ме мъчи най-много- Как така при някои колеги, след повдигането на колата с тампони подложени под пружините, колата става "по-твърда"??? Ами след като пружината си е една и съща, ако ще да я повдигаш не с 2-3 см ами с един метър, тя си остава със същата твърдост. Все едно да седнеш на пружината на земята и после да я качиш на масата отгоре и пак да седнеш отгоре й и да кажеш " Мали майко стана по-твърда".
Който разбрал разбрал, който не е да се "кефи" на ""По-твърда задница"".
Преди 25 години подлагах подобни тампони изрязани от ГТЛ(Гъвкава транспортна лента) на жигули и лади. Подлагах под пружините и хората се кефеха на добра задница. Сега гледам и едни от най-реномираните марки автомобили имат нужда от подобни интервенции. Да не говоря, че специално е46 имат задни пружини Боклук с главна буква-чупят се масово.
Но един въпрос ме мъчи най-много- Как така при някои колеги, след повдигането на колата с тампони подложени под пружините, колата става "по-твърда"??? Ами след като пружината си е една и съща, ако ще да я повдигаш не с 2-3 см ами с един метър, тя си остава със същата твърдост. Все едно да седнеш на пружината на земята и после да я качиш на масата отгоре и пак да седнеш отгоре й и да кажеш " Мали майко стана по-твърда".
Който разбрал разбрал, който не е да се "кефи" на ""По-твърда задница"".
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
realprofesora написа:
Представяш ли си ако седнат за трети път на пружината и я качат примерно на черешата...

Tires are evil - destroy them all ...
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4