Качествен сервиз за рециклиране на турбокомпресор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Качествен сервиз за рециклиране на турбокомпресор
Здравейте колеги !
Честит празник на всички !
Имаше една добра тема за турбо сервизите и отзивите от тях , но вече не ми я отваря : ''от кои сервизи за турбо сте доволни'' се казваше .
Пускам тази тема , защото турбото ми започна да вие повече от преди , и не смятам да го чакам да ме остави на път. При разтоварване се проявява този звук ( като от линейка макар и не толкова силен
и още един странен звук , който ми е трудно да опиша , пак при разтоварване ).
Моля ви за активно участие , смятам ,че има много хора, които могат да споделят опита си .
Няколко сервиза съм набелязал :
1. Адлер Турбо - Годеч
2. Турбос Хют - официален вносител на Garret
3. Митко турбото
4. Реал турбо
Моля ви за обективни мнения , и ако описвате симптомите преди рециклиране и след него , ще съм ви страшно благодарен !
Благодаря ви ! 

Имаше една добра тема за турбо сервизите и отзивите от тях , но вече не ми я отваря : ''от кои сервизи за турбо сте доволни'' се казваше .
Пускам тази тема , защото турбото ми започна да вие повече от преди , и не смятам да го чакам да ме остави на път. При разтоварване се проявява този звук ( като от линейка макар и не толкова силен

Моля ви за активно участие , смятам ,че има много хора, които могат да споделят опита си .

1. Адлер Турбо - Годеч
3. Митко турбото
4. Реал турбо
Моля ви за обективни мнения , и ако описвате симптомите преди рециклиране и след него , ще съм ви страшно благодарен !

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Re: Качествен сервиз за рециклиране на турбокомпресор
philipz написа:Здравейте колеги !Честит празник на всички !
![]()
Пускам тази тема , защото турбото ми започна да вие повече от преди , и не смятам да го чакам да ме остави на път. При разтоварване се проявява този звук ( като от линейка макар и не толкова силени още един странен звук , който ми е трудно да опиша , пак при разтоварване ).
Моля ви за активно участие , смятам ,че има много хора, които могат да споделят опита си .![]()
![]()
1. Адлер Турбо - Годеч
3. Митко турбото
4. Реал турбо
Моля ви за обективни мнения , и ако описвате симптомите преди рециклиране и след него , ще съм ви страшно благодарен !![]()
Благодаря ви !
viewtopic.php?f=116&t=336032
Пак се филмираш май ама айде

- philipz
- младши ентусиаст
-
Това е въпросния звук : https://www.youtube.com/watch?v=RDT2d8pdLMA , но в далеч по-ниски измерения . Проявява се при същите условия както на клипа - при форсиране на място над 3000 оборота . Този звук е придружен със звука като линейка , като и двата звука под товар не се чуват .
Идеята на темата ми обаче е да събера мненията на хората , които са имали този проблем и са се обърнали към някой от сервизите в София. Дано да успея да ви заинтригувам с темата .
Идеята на темата ми обаче е да събера мненията на хората , които са имали този проблем и са се обърнали към някой от сервизите в София. Дано да успея да ви заинтригувам с темата .

- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
philipz написа:Това е въпросния звук : https://www.youtube.com/watch?v=RDT2d8pdLMA , но в далеч по-ниски измерения . Проявява се при същите условия както на клипа - при форсиране на място над 3000 оборота . Този звук е придружен със звука като линейка , като и двата звука под товар не се чуват .
Е щом не се чуват под товар какво те тревожи? Там в оная тема е обсъждано изчети я даже и анкета има...има и интересни решения.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
philipz написа:Това е въпросния звук : https://www.youtube.com/watch?v=RDT2d8pdLMA , но в далеч по-ниски измерения . Проявява се при същите условия както на клипа - при форсиране на място над 3000 оборота . Този звук е придружен със звука като линейка , като и двата звука под товар не се чуват .
А чете ли мненията под клипа в Youtube? Има доста красноречиви. Като това примерно: "My 530d has the exact same sound between 50.000 and 200.000km, no problems, runs like new ;-)".
А и всеки ден по улицата чувам всякакви лъже-линейки, от които не само БМВ, има и Ситроен, Пежо, Опел, Мерцедес и т.н.
Този филм, в който си влезнал вече не съм сигурен, че ще бъде с хепи енд. Сам ще си вкараш автогол. Не знам кога намираш време да си караш колата от тия притеснения.
Ако правиш по 30-50К километра на година, върви да я рециклираш, но ако правиш 10-15, има голям шанс да я оправя следващия собственик.
Ето кога наистина трябва да се притесняваш:
https://www.youtube.com/watch?v=aei_3OqxCV4
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
philipz написа:Това е въпросния звук : https://www.youtube.com/watch?v=RDT2d8pdLMA
Имах случай, когато карах една чужда 320д и при превключването на скоростите се чуваше въпросния звук. От време на време чувам други коли по улиците да звучат така и продължавам да се чудя от какво се получава.
- philipz
- младши ентусиаст
-
Като вече веднъж съм преживял кошмара на Runaway дизела със старото ми е46 320д , някак си по-взискателен станах . Въобще не е приятна случка . Тъпото е ,че от всичките сервизи има рекламации , поне от това , което питах ,разпитвах , има разбира се и доволни клиенти . Надявам се колегите , които са минали през този път да споделят опит . 

- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Колега ,ако съм те разбрал правилно за звука . Провери си меката връзка на генерацията . Или цялата генерация за дупки спуквания и т.н.
Въпросния звук се получава при права тръба на генерацията. Аз имам скъсана мека връзка и при 2000 оборота прави "боу" или както му викаш линейка
виж в нета stright pipe и ще ме разбереш.
Ако искаш да ти е тиха отиваш и преглеждаш генерацията ,ако всичко е ок. Тогава му мисли за турбо ,но пак се съмнявам ,че е там проблема
Въпросния звук се получава при права тръба на генерацията. Аз имам скъсана мека връзка и при 2000 оборота прави "боу" или както му викаш линейка

Ако искаш да ти е тиха отиваш и преглеждаш генерацията ,ако всичко е ок. Тогава му мисли за турбо ,но пак се съмнявам ,че е там проблема

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
philipz написа:Като вече веднъж съм преживял кошмара на Runaway дизела със старото ми е46 320д , някак си по-взискателен станах . Въобще не е приятна случка . Тъпото е ,че от всичките сервизи има рекламации , поне от това , което питах ,разпитвах , има разбира се и доволни клиенти . Надявам се колегите , които са минали през този път да споделят опит .
Какви симптоми имаше преди да се случи?
Унитех ООД гр. Варна добър и коректен сервиз за турбини.Аз лично съм доволен от тях.
- philipz
- младши ентусиаст
-
NGneer4eto написа:philipz написа:Като вече веднъж съм преживял кошмара на Runaway дизела със старото ми е46 320д , някак си по-взискателен станах . Въобще не е приятна случка . Тъпото е ,че от всичките сервизи има рекламации , поне от това , което питах ,разпитвах , има разбира се и доволни клиенти . Надявам се колегите , които са минали през този път да споделят опит .
Какви симптоми имаше преди да се случи?
Никакви

На колегата благодаря за препоръката . Ще имам предвид Унитех - Варна.

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Един глас за Реал Турбо София. Около 20 000км след намесата им нямам проблеми с автомобила. Да са живи и здрави!

- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
+1 за Унитех, за една година и 35 хил. км каране, нямам оплакване 
При мен симптоми нямаше, освен омасляването на турбо връзките, на излизане от една бензиностанция просто заби муцуна и започна стърже яко над 1800 оборота. След рециклирането и смяна на всички уплътнения и вакуум маркучи, колата стана значително по-тиха в движение (най-вероятно нормално тиха, но за мен беше много тиха).
Относно линейката - всички коли с изтърбушени катализатори го имат както е написал колегата, провери меката връзка за пропуски.

При мен симптоми нямаше, освен омасляването на турбо връзките, на излизане от една бензиностанция просто заби муцуна и започна стърже яко над 1800 оборота. След рециклирането и смяна на всички уплътнения и вакуум маркучи, колата стана значително по-тиха в движение (най-вероятно нормално тиха, но за мен беше много тиха).
Относно линейката - всички коли с изтърбушени катализатори го имат както е написал колегата, провери меката връзка за пропуски.
Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
narkk написа:+1 за Унитех, за една година и 35 хил. км каране, нямам оплакване
Колега колко струва това удоволствие ,колко дни беше колата в бокса и ти ли им носиш охлюва или те правят всичко на място ? Да знам какви пари да приготвя и за там. Моята е много запазена на 210 хил реални км ,но лятото ,като си дойда ще я прегледам на слънчево и топло , ако е за рециклиране ще го го направя.Че на моменти имам чувството ,че не дърпа както трябва ? А може и да си внушавам...
А за линейката всяка втора тук е така без значение от марката .... Трактори със звук на катери и боооукащи .... и като се навържат 4-5 коли и става баси цирка

От колектора до края само тръба с накрайник и звука е убиец

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- narkk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d '02 // 8TA 3.0TDIQ '11
- Мечтае да кара: със служебна нафта
SH3M37A написа:...
Удоволствието излезна 650 лв. Турбината я пратихме по Еконт, направиха я за един ден и я върнаха (предполагам сме улучили момента, за да стане толкова бързо), на третия ден колата беше в движение

Drive Fast, but Friendly and Safe!!!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2