BM24 vs. BM54
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Сашо ///Майна
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
BM24 vs. BM54
Здравейте колеги!
Търсих информация относно тези два модула, но уви не открих нищо. Тъй като не съм запознат особено много с тези модули реших да попитам тук каква е разликата между двата и съответно кой е по-добър?
Благодаря предварително!
Търсих информация относно тези два модула, но уви не открих нищо. Тъй като не съм запознат особено много с тези модули реших да попитам тук каква е разликата между двата и съответно кой е по-добър?
Благодаря предварително!
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Re: BM24 vs. BM54
Колега, чисто еволюционно БМ54 е по-добър, но казват,че по-често дава дефекти. Разлика кой знае каква няма да усетиш/чуеш. Има малко повече опции. Иначе за ремонт е сигурно по-скъп. Като им сравниш цените 2ра ръка, БМ24 е към 300лв, докато 54 е около 500лв.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
300-500 ама нов ли?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Сашо ///Майна
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
В раздела продава автоелектроника има BM54 втора ръка за 300лв, а BM24 за 150лв. ico530d май нещо се бъркаш с цените. 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
bmw sastezatel написа:В раздела продава автоелектроника има BM54 втора ръка за 300лв, а BM24 за 150лв. ico530d май нещо се бъркаш с цените.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
За какво се отнасят тези повече екстри.
Имали някаква разлика заради която да сменя 24ката с 54ка.
До колкото разбрах от търговци,този бм54 е скъп само защото се слага и на по-новите х5ци.
Имали някаква разлика заради която да сменя 24ката с 54ка.
До колкото разбрах от търговци,този бм54 е скъп само защото се слага и на по-новите х5ци.
Доколкото знам,безпроблемно може да си пуснеш стерео звук ит цифров тунер на бм54...не е малко.Ма и не е кой знае какво.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аукс, блутут, текст на песните от мр3 на по новите модели, по качествен звук макар че това едва ли може да се усети и още други подобни.

Тия първите три не ме вълнуват понеже йотура си ми изписва песните и поради него се обезмисля аукса и блутута,а и най вече торбата с дисковете.Сега,само за цифровият приемник ме е яд,че не става плуг емд плей с бм24.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
според мен БМ24 е много по-сполучлив и като изработка и като дължина на живота и дори като материали.
БМ54 е по модерен и може да има екстри, но платката е трислойна и е супер гаден за ремонт,
ако го намокриш или ако е имало системно влага в колата изгнива толкова брутално, че после няма ремонт повече..
стъпалата му не се охлаждат достатъчно добре и горят прекалено лесно. бъгват се памети със софта и основния процесор откача. започват да се сменят станции, пищи и тн. всичко това с еоправя и в последните години се занимавам с ремонти, но статистиката е тъжна. ремонта е скъп защото някои елементи не подлежат на повторно прекодиране, а в БГ дори не се продават подобни.. поръчват се и тн.
крайните стъпала също не са лесни за демонтаж.
все пак цената му на пазара е супер надута и много хора се опитват да избиват пари от него а той е просто едно не толкова сполучливо радио за кола от по ново поколение с много проблеми..
от известно време работя за ъпгреит на БМ24 софт и хард за да има почти всички екстри и да може да се ползва в по нови коли, но ще обясня в друга тема.
Борисов, ти с това ДСП честно казано не може да усетиш нищо от БМ54. той дава сигнал от предна лява и предна дясна линия на ДСП усилвателя и край. Нито пък му се товарят стъпалата ( което е гаранция за живот)
аз лично ползвам професионелен радио модул от бмв Х3 с навигация и е прекрасен заместник на всякакви БМ истории
БМ54 е по модерен и може да има екстри, но платката е трислойна и е супер гаден за ремонт,
ако го намокриш или ако е имало системно влага в колата изгнива толкова брутално, че после няма ремонт повече..
стъпалата му не се охлаждат достатъчно добре и горят прекалено лесно. бъгват се памети със софта и основния процесор откача. започват да се сменят станции, пищи и тн. всичко това с еоправя и в последните години се занимавам с ремонти, но статистиката е тъжна. ремонта е скъп защото някои елементи не подлежат на повторно прекодиране, а в БГ дори не се продават подобни.. поръчват се и тн.
крайните стъпала също не са лесни за демонтаж.
все пак цената му на пазара е супер надута и много хора се опитват да избиват пари от него а той е просто едно не толкова сполучливо радио за кола от по ново поколение с много проблеми..
от известно време работя за ъпгреит на БМ24 софт и хард за да има почти всички екстри и да може да се ползва в по нови коли, но ще обясня в друга тема.
Борисов, ти с това ДСП честно казано не може да усетиш нищо от БМ54. той дава сигнал от предна лява и предна дясна линия на ДСП усилвателя и край. Нито пък му се товарят стъпалата ( което е гаранция за живот)
аз лично ползвам професионелен радио модул от бмв Х3 с навигация и е прекрасен заместник на всякакви БМ истории
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ти си добре с това радио, ама ги няма много много иначе и аз бих си взел същото за моята кола 

13 мнения
• Страница 1 от 1