нямам перка за охлаждане
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
нямам перка за охлаждане
Колеги днес мисля ,че прекалих с ровенето по колата и почва да ме хваща яд .......
Купих си преди 1 седмица 320Д 2003 г....... Днес открих ,че нямам перка отпред на радиатора ? Нормално ли е това ,че на мен ми се струва ,че яко съм се набутал с тази кола ....
Отделно датчика за дъжд или е добавян допълнително или са сменяли огледалото и като го отворих днес изпопадаха разни чаркалаци от него.....
Огледалото не се затъмнява автоматично , външните огледалата не се затоплят ? в ляво имам огромна фуга между фара и предния капак .... добавяна е антена допълнително... явно затова не ми работи алармата ..... страх ме е да се поровя още ,че кой знае какво още ще намеря .... осен ,че и купето е почнало да се цепи от бомбетата
Та задължително ли трябва да имам перка отпред за охлаждане ??? Тъп въпрос ,но колата си загрява нормално , не прегрява , климатроника не охлажда ,когато го смъкна на 22 градуса от 30 примерно ,както при е 36 и трябва да го дам на 16 за да задуха по хладно. И това е от място не в движение . В движение охлажда бавно не е веднага да задуха студено .....
Купих си преди 1 седмица 320Д 2003 г....... Днес открих ,че нямам перка отпред на радиатора ? Нормално ли е това ,че на мен ми се струва ,че яко съм се набутал с тази кола ....
Отделно датчика за дъжд или е добавян допълнително или са сменяли огледалото и като го отворих днес изпопадаха разни чаркалаци от него.....
Огледалото не се затъмнява автоматично , външните огледалата не се затоплят ? в ляво имам огромна фуга между фара и предния капак .... добавяна е антена допълнително... явно затова не ми работи алармата ..... страх ме е да се поровя още ,че кой знае какво още ще намеря .... осен ,че и купето е почнало да се цепи от бомбетата

Та задължително ли трябва да имам перка отпред за охлаждане ??? Тъп въпрос ,но колата си загрява нормално , не прегрява , климатроника не охлажда ,когато го смъкна на 22 градуса от 30 примерно ,както при е 36 и трябва да го дам на 16 за да задуха по хладно. И това е от място не в движение . В движение охлажда бавно не е веднага да задуха студено .....

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: нямам перка за охлаждане
SH3M37A написа:Колеги днес мисля ,че прекалих с ровенето по колата и почва да ме хваща яд .......
Огледалото не се затъмнява автоматично , външните огледалата не се затоплят ? в ляво имам огромна фуга между фара и предния капак .... добавяна е антена допълнително... явно затова не ми работи алармата ..... страх ме е да се поровя още ,че кой знае какво още ще намеря .... осен ,че и купето е почнало да се цепи от бомбетата![]()
![]()
колата автомат ли е или ръчка? Ако е с ръчна скоростна кутия няма перка отпред, има само една ел. перка с модулно управление монтирана в една кутия с ламели между мотора и радиатора.
Извинявай за мнението ама май много се филмираш с тази кола, не знам какво си очаквал като купуваш кола на 13 години няма как всичко да и е като на нова.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
Филмирам се понеже я купих от Руснак ...... А в Ирландия мушингии с коли е много рядко нещо . И хората си имат доверие един на друг . Което не е лошо ,но има хора ,които злоупотребяват . И ако автомобила има някакви проблеми собственика си ги казва за да знаеш какво те очаква.
Колите са нищо пара тук и всяка година можеш да си ги сменяш без проблем . Но на мен идеята не ми е да ги сменям всяка година или на 6 месеца.
Както и да е . Ръчка е колата ,но не трябва ли да има и голяма перка отпред ? Приятел с същия мотор ръчка има перка отпред до колкото си спомням когато сменяхме филтри едно друго по мотора ?
Колите са нищо пара тук и всяка година можеш да си ги сменяш без проблем . Но на мен идеята не ми е да ги сменям всяка година или на 6 месеца.
Както и да е . Ръчка е колата ,но не трябва ли да има и голяма перка отпред ? Приятел с същия мотор ръчка има перка отпред до колкото си спомням когато сменяхме филтри едно друго по мотора ?

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Не - нямаш перка отпред както го е написал колегата @oci - само автоматиците имат. Не се филмирай. Относно другите неща: да имаш аларма - не е задължително колата да е с такава, да си с хроматично огледало - също, отопление на външни огледала - също. Направи си сверка по VIN за да знаеш с какво е излязла от завода тази кола. Това което пишеш за климатроника - карай я да я закачат на станция и там ще си покаже фреон ли липсва или друг проблем има. Това за бомбетата и фугите... надявам се си го видял преди покупката и това да се е отразило на цената за която си я купил. Да не е имало по-сериозен удар отпред та се е отразило и на бомбетата?
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
nikola59 написа:Не - нямаш перка отпред както го е написал колегата @oci - само автоматиците имат. Не се филмирай. Относно другите неща: да имаш аларма - не е задължително колата да е с такава, да си с хроматично огледало - също, отопление на външни огледала - също. Направи си сверка по VIN за да знаеш с какво е излязла от завода тази кола. Това което пишеш за климатроника - карай я да я закачат на станция и там ще си покаже фреон ли липсва или друг проблем има. Това за бомбетата и фугите... надявам се си го видял преди покупката и това да се е отразило на цената за която си я купил. Да не е имало по-сериозен удар отпред та се е отразило и на бомбетата?
Бомбетата днес ги видях след ,като приятел ми каза за тях да ги проверя .... Удар все още не мога да установя дали има , като смъкна предната броня ще видя. Няма нищо счупено смазано пребоядисвано. Гредата където фара се захваща е малко назад. А фугата между фара и капака си вкарвам свободно два три пръста .....
Огледалото е сменяно според мен понеже кабелите са рязани и лепени с изолир бан.Кожуха на огледалото където се скрива сензора за дъжд е кожух от кола без сензор.
Огледалата ще ги отворя тези дни да видя дали имат кабели понеже имам бушон сложен на тях ?
По вин имам аларма но уви не мога да я подкарам все още .
За фреона вече го замерих в нормите е .

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
5 мнения
• Страница 1 от 1