Сутрин не може да запали е46 N42 b18 316i 2002 година
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Сутрин не може да запали е46 N42 b18 316i 2002 година
Здравейте колеги,
От 4 Дена съм собственик на БМВ 316 Е46 с газов инжекцион и вече почнаха проблемите.
Сутрин не може да запали когато е студена.
Само върти и нищо. Когато върти колата все едно че е без двигател. ( така се чува )
След 30-40 мин въртене започва да се мъчи и запалва. След 2-3 мин работа се оправя до следващата сутрин.
Закачихме я на компютър и нищо не показва. Никакви грешки няма. Чека не свети.
Сложихме нови свещи, пробвахме и бобините също не е от тях.
Валвтроника не дава никакви грешки, като се закачи на компютър.
Моля помогнете от какво може да се окаже проблема.
От 4 Дена съм собственик на БМВ 316 Е46 с газов инжекцион и вече почнаха проблемите.
Сутрин не може да запали когато е студена.
Само върти и нищо. Когато върти колата все едно че е без двигател. ( така се чува )
След 30-40 мин въртене започва да се мъчи и запалва. След 2-3 мин работа се оправя до следващата сутрин.
Закачихме я на компютър и нищо не показва. Никакви грешки няма. Чека не свети.
Сложихме нови свещи, пробвахме и бобините също не е от тях.
Валвтроника не дава никакви грешки, като се закачи на компютър.
Моля помогнете от какво може да се окаже проблема.
- niko8926
- Потребител
-
- Кара: е46 318и
Re: Сутрин не може да запали е46 N42 b18 316i 2002 година
Колега били дефинирал "все едно няма двигател" да не е само стартера да върти и проблема да е в бендикса 

Точно че стартера не се чува.
Само върти и се чува едно "зъткане ".
Всяка сутрин колата 1во запалва за 2-3 секунди после изгасва и от там се почва това зъткане но никаква реакция на двигателя.
От сервиза ми казаха че шумът при завъртане на ключа бил все едно че се пробваш да запалиш когато нямало двигател.
Всяка сутрин колата 1во запалва за 2-3 секунди после изгасва и от там се почва това зъткане но никаква реакция на двигателя.
От сервиза ми казаха че шумът при завъртане на ключа бил все едно че се пробваш да запалиш когато нямало двигател.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
voss написа:Точно че стартера не се чува.
Колега, може би бендикса не зацепва, но това би трябвало да го познаят в сервиза- трябва да се свали стартера и ремонтира.
- Gonke
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 and E30
Проблема е в настройката на газовото ,преди да почнеш да сменяш бендикси , бутала , двигатели и т.н. Просто иди да ти настроят газовата с газоанализатор 

Мерси колега!
Ще проверим дали е от бендикса.
Ще проверим дали е от бендикса.
Те газовото уж го настройваха
И то пак уж при един от най добрите в Бургас. Нещо сменяха по дюзите.
Вчера майстора се обади и каза че колата се влошила
След като успеят с 300 зора да я запалят не можела и да се изфорсира. ( на бензин и газ )
Стигала до 5000 оборота и после гаснела. А пак уж нямаше грешки по двигателя.
Ох не знам какво да правя, а с такъв мерак я купих
И то пак уж при един от най добрите в Бургас. Нещо сменяха по дюзите.
Вчера майстора се обади и каза че колата се влошила

Стигала до 5000 оборота и после гаснела. А пак уж нямаше грешки по двигателя.
Ох не знам какво да правя, а с такъв мерак я купих

- Gonke
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 and E30
Имах същия проблем с същия двигател , паля го сутрин гърми през филтъра , гърми през ауспуха , не може да върви , миришеше на бензин и нямаше нито една грешка на двигателя ! Триех адаптацийте и веднага се оправяше и така до следващите 5-10 км на газ, ставаше същото и така ... Смених всички датчици , филтри , глупости и пак не стана . Накрая си закарах колата на газаджия , оказа се че една от четирите дюзи е 0,2 мм по голяма и от там всичко.Направиха настройка на ново и от тогава да чукна на дърво нямам проблеми 

Утре май ще я карам на газаджия
И мен ме съмнява че проблема ще е от газовото.
Днес ми казаха че имало някакъв клапан, който като се прецака пълни цилиндрите с газ и затова сутрин не можело да пали.
Ще го сменя да видя дали ще се оправи.
И мен ме съмнява че проблема ще е от газовото.
Днес ми казаха че имало някакъв клапан, който като се прецака пълни цилиндрите с газ и затова сутрин не можело да пали.
Ще го сменя да видя дали ще се оправи.
За да елеминираш проблема - - спри газта (докато работи колата) от крановете на бутилката. Колата ще прехвърли на бензин - покарай я няколко дена така на бензин и виж дали ще имаш проблем. Ако е така - проблема е газовата инсталация.
Вероятно изпуска пре някоя от газовите дюзи или през маркуча за вакума от колекора към изпарителя (мотора е валветроник и повечето варианти е да не се взема вакуум, но знае ли човек майстора). Провери тези неща. Мотроника няма проблем с паленето сутрин и кофти корекциите за разлика от други еку-та.
Вероятно изпуска пре някоя от газовите дюзи или през маркуча за вакума от колекора към изпарителя (мотора е валветроник и повечето варианти е да не се взема вакуум, но знае ли човек майстора). Провери тези неща. Мотроника няма проблем с паленето сутрин и кофти корекциите за разлика от други еку-та.
10 мнения
• Страница 1 от 1