Audi или BMW - Кой е по-спортен? - AutoBild
Модератор: Общи модератори
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
dinko_sd написа:Преди да взема Е36 бях взел едно А80 за морето само. Колата беше суперподдържана 2.0 бензин, без газ, 115 коня. В сравнение с колата ми сега - 1.8 М43, определено Аудито губи, при това немалко и ти точно в доускоряванията, вупреки преимуществото в кубатура.
А аз съм чувал доста истории за хора карали БМВ и качили се на Ауди с идеята да го карат като БМВ - резултатът - повреда в двигателя
абе нз ма от аудито на бмв-то се повреди мотора,а от бмв-то на аудито гледам връви та кине.Луд БМВ фен съм,но това ни е трето ауди и все са били в различни класове и колите са супер.За пример сегашното ни ауди 100 по комфорт возия и вървеж не отстъпва по нищо на 5-ца със същите тех.характеристики

ТДС - Турбо Див Селянин
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Bavarishe написа:...
Бате ти страдаш от раздвоение на личността

П.С.Майтап,
Естествено,че и ауди имат добри автомобили,НО...

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Stanchev написа:vld написа:...Ми с тях дори не могат да се правят понички
![]()

Те затова, от мъка са си сложили 4 понички отпред на решетката

Еххх мечтиии

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Нека дам своето мнение и аз, не се бях замислял да си купувам БМВ докато не размазах старото ауди в един стилб до билата на бул. българия
, но ето моите наблюдения ,значи аудито беше 1984 80 GTE 1.8i механична инжекциа с тегло на купето 750кг по каталог с ускорение от 0-100 за 9.2 сек.....след опрделен тунинг показа на стенд 143 hp и ускорение - 7.9 сек 0-100( аматиорски имерено.).. наистина от Е30 само 2.0 16 и М (може и да пропускам някои модел, за което моля да бъда извинен:) )ме биеха до 140км/ч /по нагоре аудито издиша/.....определено в сравнение със сегашната 316i 1989 аудито ми летеше........НО
...когато подкарам Бабата (БМВ-то) усещането за АВТОМОБИЛ е много по реално, удоволствието от шофирането е несравняемо , да не говорим като валне дъждец как се псувам ,че не съм взел БМВ още преди 10 години:)....за здравина не мога да направя сравнение защтото нямам наблюдения върху БМВ, но мога да твъдя че аудито е много здрва и издържлива кола ( не знам за по новите модели ).

Всичко под 200 hp е цъкалка.
Bavarishe написа:dinko_sd написа:Преди да взема Е36 бях взел едно А80 за морето само. Колата беше суперподдържана 2.0 бензин, без газ, 115 коня. В сравнение с колата ми сега - 1.8 М43, определено Аудито губи, при това немалко и ти точно в доускоряванията, вупреки преимуществото в кубатура.
А аз съм чувал доста истории за хора карали БМВ и качили се на Ауди с идеята да го карат като БМВ - резултатът - повреда в двигателя
абе нз ма от аудито на бмв-то се повреди мотора,а от бмв-то на аудито гледам връви та кине.Луд БМВ фен съм,но това ни е трето ауди и все са били в различни класове и колите са супер.За пример сегашното ни ауди 100 по комфорт возия и вървеж не отстъпва по нищо на 5-ца със същите тех.характеристики
А на какви километри беше BMW-то като строши мотора?
- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
значи аудито беше 1984 80 GTE 1.8i механична инжекциа
Мда, а първото ни БМВ беше 1985 320 - редови шестак, пълен електронен инжекцион и бордови компютър

Не се заблуждавайте хора, ФВ наляха една купчина пари за да бъдат в момента Ауди конкурентни на БМВ и МБ, понеже там е парата вече. В много държави (САЩ, Англия, Германия) стандарта се вдигна до там че вече можеш да си позволиш премиум кола и марки като Опел, Форд или ФВ губят почва. Ето защо ФВ груп реши да атакува премиум пазара, понеже няма как иначе и наляха много пари в Ауди, понеже това е тяхната марка за атака, както и направиха по достъпни модели на марката Порше, че даже стигнаха и дотам да пускат спекулации с това че едва ли не Порше ще закупят някакъв огромен дял от ФВ

П.С. За да не ме намразят феновете на 4-те кръга искам да кажа че има модели на Ауди които ми харесват и допадат много и това че има инвазия в премиум пазара от тяхна страна ми харесва, понеже ще накара другите 2 марки да се понапънат още малко

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Sve написа:А на какви километри беше BMW-то като строши мотора?
НА 500 000 и Аудйо е на толкова некъде,а майстора вика,че минимум 700 000 има

ТДС - Турбо Див Селянин
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Опа, Порше наистина са притежатели на 20% от акциите на Фолксваген груп и ги купиха когато бяха закъсали за да се опитат да извадят фирмата от блатото. Не ви ли е ясно че Хиената и Туарега са една и съща платформа. А по отношение наливането на пари за да се вдигне нивото на Ауди не виждам какво лошо има ако наистина е успешно. Това с приказки от рода "едно време едните като правеха еди си кво другите не бяха чували за ...." са безпредметни. Въпросът е са ли колите на Ауди в настоящия етап по-спортни и добри от тия на БМВ и според мен отговорът е твърдо НЕЕЕ. Не могат да се сравняват нито като усещане нито като поведение и баланс дори, като дизайн набутаха фасона на колата от Аз робота в моделите от 3 до 8. Просто са патетични мое мнение.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
- mikluho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Vmax, Е46 330 Convertible, E21 315
Re: бмв-ауди
та кой си пада по конфекцията, та чак да я сравняваме с наште си ВМW-та

На ваше място аз бих описал подробно всичките си приключения, като отстраня всичко освен отношенията с хората.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
Източник:писмо от Толстой до Миклухо-Маклай. “Човекът от луната”, С., 1986.
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
vitamincpp - няма еднакво нищо в базите на Кайен и Туарег.
А муцуната на Ауди никога не е била толкова индивидуална колкото е сега.
А муцуната на Ауди никога не е била толкова индивидуална колкото е сега.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...