Автоматик - N при спускане

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Re: Автоматик - N при спускане

Мнение от rafa224 » 05 Окт 2015, 12:06

hamann25 написа:Според мен не трябва да се изключва от скорост. Един приятел за няма и една година си прецака кутията от тези включване и изключване. Това са глупости автоматика за това е автоматик. Който иска да включва и изключва да си купи кола с ръчна скоростна кутия.

Мисля, че това са догадки, че се е скапала кутията от постоянно включване и изключване. Лично съм питал в 1-2 специализирани за автоматични скоростни кутии сервиза и ми казаха, че няма проблем. На светофар не изключвам на N. При спускане обикновено също не изключвам, но съм го правил някой път като ме е дразнил ефекта на спирачката. Иначе и аз съм установил, че при спускане на D колата почти не харчи гориво, така че не се постига голямо пестене на такова. Вече всеки си решава какво да прави с колата си. Темата е спорна, както това дали да се сменя маслото в скоростната кутия или не.
Последна промяна rafa224 на 01 Фев 2016, 10:55, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 05 Окт 2015, 12:15

Това дали да се сменя масло на скоростите не е тема за обсъждане - това е същото като да не вярваш в гравитацията :D Щом производителите на кутията казват, че трябва значи трябва. Такова нещо като вечно масло няма в темата за торка съм пуснал една интересна статия за правилната поддръжка на кутиите ни и какво как и защо се случва в тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525d E60

Мнение от Randy » 31 Яну 2016, 21:25

Taruno написа:Това дали да се сменя масло на скоростите не е тема за обсъждане - това е същото като да не вярваш в гравитацията :D Щом производителите на кутията казват, че трябва значи трябва. Такова нещо като вечно масло няма в темата за торка съм пуснал една интересна статия за правилната поддръжка на кутиите ни и какво как и защо се случва в тях.

Колега Таруно, къде е тази твоя тема за правилната поддръжка на скоростната кутия.?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 01 Фев 2016, 11:40

А между другото като изказваме мнение за това дали преминаването на N е вредно се замислих за старт-стоп системите. Колата на светофар изгасва т.е изключват се и скоростите...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 01 Фев 2016, 12:14

rafa224 написа:А между другото като изказваме мнение за това дали преминаването на N е вредно се замислих за старт-стоп системите. Колата на светофар изгасва т.е изключват се и скоростите...

И каква връзка има това колега, при единия случай като спускаш на N не се охлажда маслото в скоростите( докато колата е в движение !! ), което е пагубно за кутията, а в другия случай колата е на място и не се движи, все едно си е загасил на D...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 01 Фев 2016, 13:20

netmurder написа:
rafa224 написа:А между другото като изказваме мнение за това дали преминаването на N е вредно се замислих за старт-стоп системите. Колата на светофар изгасва т.е изключват се и скоростите...

И каква връзка има това колега, при единия случай като спускаш на N не се охлажда маслото в скоростите( докато колата е в движение !! ), което е пагубно за кутията, а в другия случай колата е на място и не се движи, все едно си е загасил на D...

Връзката е, че при гасене на колата се изключва от скорост на светофара и при палене пак се включва. Нали тук се твърдеше, че е вредно постоянно включване и изключване. За охлаждането не ми се влиза в спор. Не виждам как ще се охлажда или загрява колата(маслото) при изключване от скорост за 30 секунди на светофар.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 01 Фев 2016, 13:40

rafa224 написа:
netmurder написа:

Връзката е, че при гасене на колата се изключва от скорост на светофара и при палене пак се включва. Нали тук се твърдеше, че е вредно постоянно включване и изключване. За охлаждането не ми се влиза в спор. Не виждам как ще се охлажда или загрява колата(маслото) при изключване от скорост за 30 секунди на светофар.

Аз не говора за включване и изключване, а за спускане, което е съвсем различно !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rafa224 » 01 Фев 2016, 14:15

netmurder написа:
rafa224 написа:
netmurder написа:

Аз не говора за включване и изключване, а за спускане, което е съвсем различно !!!

Ок колега но тук обсъждахме два варианта. Единия е за преминаване на N при престой, най-вече на светофари и другия е при спускане. Затова аз визирах спирането на светофар. Четох за предимства и недостатъци на старт-стоп системата и просто направих аналог.

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: ... E30, 324D, M21
E36, 318i, M43
E60, 530D, M57

Мнение от Braikoff » 13 Фев 2016, 23:10

[/quote]... все едно си е загасил на D...[/quote]
Има ли значение положението на скоростният лост при гасене на автоматик?
SONY - make.believe

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 13 Фев 2016, 23:41

Да за предпочитане на Паркин, иначе предаваш повече вибрации към купето други съображения намя :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 14 Фев 2016, 0:17

При мен като изгася и автоматично минава на паркинг, никога не слагам P и после да гася.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 14 Фев 2016, 9:43

При мен изобщо не ми дава да изгася на нещо различно от Р. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 14 Фев 2016, 11:18

badsharki написа:При мен изобщо не ми дава да изгася на нещо различно от Р. :)

Предполагам не си с джойстик ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 14 Фев 2016, 11:43

На мен пък ми даваше да я загася независимо от позицията на лоста, само че за да извадя ключа трябваше да я преместя на P

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: ... E30, 324D, M21
E36, 318i, M43
E60, 530D, M57

Мнение от Braikoff » 14 Фев 2016, 11:54

netmurder написа:На мен пък ми даваше да я загася независимо от позицията на лоста, само че за да извадя ключа трябваше да я преместя на P

И при мен е така.
SONY - make.believe

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61