Автоматик - N при спускане
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Re: Автоматик - N при спускане
hamann25 написа:Според мен не трябва да се изключва от скорост. Един приятел за няма и една година си прецака кутията от тези включване и изключване. Това са глупости автоматика за това е автоматик. Който иска да включва и изключва да си купи кола с ръчна скоростна кутия.
Мисля, че това са догадки, че се е скапала кутията от постоянно включване и изключване. Лично съм питал в 1-2 специализирани за автоматични скоростни кутии сервиза и ми казаха, че няма проблем. На светофар не изключвам на N. При спускане обикновено също не изключвам, но съм го правил някой път като ме е дразнил ефекта на спирачката. Иначе и аз съм установил, че при спускане на D колата почти не харчи гориво, така че не се постига голямо пестене на такова. Вече всеки си решава какво да прави с колата си. Темата е спорна, както това дали да се сменя маслото в скоростната кутия или не.
Последна промяна rafa224 на 01 Фев 2016, 10:55, променена общо 1 път
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Това дали да се сменя масло на скоростите не е тема за обсъждане - това е същото като да не вярваш в гравитацията
Щом производителите на кутията казват, че трябва значи трябва. Такова нещо като вечно масло няма в темата за торка съм пуснал една интересна статия за правилната поддръжка на кутиите ни и какво как и защо се случва в тях.

Taruno написа:Това дали да се сменя масло на скоростите не е тема за обсъждане - това е същото като да не вярваш в гравитациятаЩом производителите на кутията казват, че трябва значи трябва. Такова нещо като вечно масло няма в темата за торка съм пуснал една интересна статия за правилната поддръжка на кутиите ни и какво как и защо се случва в тях.
Колега Таруно, къде е тази твоя тема за правилната поддръжка на скоростната кутия.?
- rafa224
- старши ентусиаст
-
А между другото като изказваме мнение за това дали преминаването на N е вредно се замислих за старт-стоп системите. Колата на светофар изгасва т.е изключват се и скоростите...
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
rafa224 написа:А между другото като изказваме мнение за това дали преминаването на N е вредно се замислих за старт-стоп системите. Колата на светофар изгасва т.е изключват се и скоростите...
И каква връзка има това колега, при единия случай като спускаш на N не се охлажда маслото в скоростите( докато колата е в движение !! ), което е пагубно за кутията, а в другия случай колата е на място и не се движи, все едно си е загасил на D...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
netmurder написа:rafa224 написа:А между другото като изказваме мнение за това дали преминаването на N е вредно се замислих за старт-стоп системите. Колата на светофар изгасва т.е изключват се и скоростите...
И каква връзка има това колега, при единия случай като спускаш на N не се охлажда маслото в скоростите( докато колата е в движение !! ), което е пагубно за кутията, а в другия случай колата е на място и не се движи, все едно си е загасил на D...
Връзката е, че при гасене на колата се изключва от скорост на светофара и при палене пак се включва. Нали тук се твърдеше, че е вредно постоянно включване и изключване. За охлаждането не ми се влиза в спор. Не виждам как ще се охлажда или загрява колата(маслото) при изключване от скорост за 30 секунди на светофар.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
rafa224 написа:netmurder написа:rafa224 написа:А между другото като изказваме мнение за това дали преминаването на N е вредно се замислих за старт-стоп системите. Колата на светофар изгасва т.е изключват се и скоростите...
Връзката е, че при гасене на колата се изключва от скорост на светофара и при палене пак се включва. Нали тук се твърдеше, че е вредно постоянно включване и изключване. За охлаждането не ми се влиза в спор. Не виждам как ще се охлажда или загрява колата(маслото) при изключване от скорост за 30 секунди на светофар.
Аз не говора за включване и изключване, а за спускане, което е съвсем различно !!!
- rafa224
- старши ентусиаст
-
netmurder написа:rafa224 написа:netmurder написа:rafa224 написа:А между другото като изказваме мнение за това дали преминаването на N е вредно се замислих за старт-стоп системите. Колата на светофар изгасва т.е изключват се и скоростите...
Аз не говора за включване и изключване, а за спускане, което е съвсем различно !!!
Ок колега но тук обсъждахме два варианта. Единия е за преминаване на N при престой, най-вече на светофари и другия е при спускане. Затова аз визирах спирането на светофар. Четох за предимства и недостатъци на старт-стоп системата и просто направих аналог.
- Braikoff
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: ... E30, 324D, M21
E36, 318i, M43
E60, 530D, M57
[/quote]... все едно си е загасил на D...[/quote]
Има ли значение положението на скоростният лост при гасене на автоматик?
Има ли значение положението на скоростният лост при гасене на автоматик?
SONY - make.believe
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Да за предпочитане на Паркин, иначе предаваш повече вибрации към купето други съображения намя 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
При мен като изгася и автоматично минава на паркинг, никога не слагам P и после да гася.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
При мен изобщо не ми дава да изгася на нещо различно от Р. 

- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
badsharki написа:При мен изобщо не ми дава да изгася на нещо различно от Р.
Предполагам не си с джойстик

- netmurder
- старши ентусиаст
-
На мен пък ми даваше да я загася независимо от позицията на лоста, само че за да извадя ключа трябваше да я преместя на P
- Braikoff
- Потребител
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: ... E30, 324D, M21
E36, 318i, M43
E60, 530D, M57
netmurder написа:На мен пък ми даваше да я загася независимо от позицията на лоста, само че за да извадя ключа трябваше да я преместя на P
И при мен е така.
SONY - make.believe