Проблем с Е60 пада ми акумулатора!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
Re: Проблем с Е60 пада ми акумулатора!
Така,да споделя какво стана накрая:
Колата си я взех на 10-ти вечерта и исках поне две нощи
да стои за да видя дали всичко е наред.Сега колата си пали
сутрин и вече е без утечки.Проблема се оказа някакво реле
в модула.След смяна на релето сега показанията на
мултицета са 0.04А. и колата вече не се буди.До установяване
на проблема обаче колата беше почти разкостена от към
модули.Нямаше модул който да не беше откачен.
Доста неприятен проблем е утечката,най вече защото е
трудно да се установява от къде е,а тя може да е от доста неща.
И още по тегаво е че коства време докато се намери.При мен
това време беше три дни.Изключително важно е човека който
го прави да е грамотен а не експериментатор който има мултицет.
Еми това е,надявам се драмата с утечките да е била до тук.
Благодаря на всички съпричасни за решението и идеите по проблема.
Колата си я взех на 10-ти вечерта и исках поне две нощи
да стои за да видя дали всичко е наред.Сега колата си пали
сутрин и вече е без утечки.Проблема се оказа някакво реле
в модула.След смяна на релето сега показанията на
мултицета са 0.04А. и колата вече не се буди.До установяване
на проблема обаче колата беше почти разкостена от към
модули.Нямаше модул който да не беше откачен.
Доста неприятен проблем е утечката,най вече защото е
трудно да се установява от къде е,а тя може да е от доста неща.
И още по тегаво е че коства време докато се намери.При мен
това време беше три дни.Изключително важно е човека който
го прави да е грамотен а не експериментатор който има мултицет.
Еми това е,надявам се драмата с утечките да е била до тук.
Благодаря на всички съпричасни за решението и идеите по проблема.
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Колеги помагайте. Днес забелязах,че колата не ми показва колко зарежда на i-drive както обикновенно. Напрежението стои на 10.2V и не мърда. Закачих излезе ми грешка 4477 ,което е нещо свързано с IBS ,но не знам дали е фатално или може да се оправи. Държа да отбележа,че замерихме колата зарежда си нормално 14.5V+/-. Също така държа да отбележа,че ми е го е правила веднъж това,но след откачане и закачане на клемите се оправи. Някакви предложения дали ще трябва да слагам нов IBS?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Тази грешка излиза когато е откачен IBS.Виж от кога е,да не е от тебе когато си го откачал.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
- BorislavB
- ентусиаст
-
Ами никой не е пипал там. Колата си показваше,че зарежда и на другия ден забелязвам,че не показва. Откачахме закачахме трихме грешки и нищо. Пак казвам колата си зарежда,но на i-drive ми пише 10.2V. Възможно ли е да се е намокрило нещо и да е дало на късо и да е заминало нещо тъй,като препръскваше на два пъти лек дъжд?
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Ако не е от IBS сензора, другия чест проблем при тези автомобили е реле-регулатора на генератора.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Atsalov написа:Ако не е от IBS сензора, другия чест проблем при тези автомобили е реле-регулатора на генератора.
Е той нали мерил уж волтажа, а ми е и чудно как в скритото меню ще показва едно и съвсем друго на мултицет
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- BorislavB
- ентусиаст
-
неговоря за скритото меню колега утре ще погледна и там (тъкмо гледам как се влиза в него). на i-drive имам нещо като второ меню мисля,че се казва dynavin (някакъв софтуер) от предишния собственик. там показва също и други работи. моя грешка е,че не погледнах в скритото меню утре ще погледна както казах,но щом зарежда като го мерихме с мултицета не знам... има ли възможност някой бушон да е заминал?
- adovet
- старши ентусиаст
-
BorislavB написа:неговоря за скритото меню колега утре ще погледна и там (тъкмо гледам как се влиза в него). на i-drive имам нещо като второ меню мисля,че се казва dynavin (някакъв софтуер) от предишния собственик. там показва също и други работи. моя грешка е,че не погледнах в скритото меню утре ще погледна както казах,но щом зарежда като го мерихме с мултицета не знам... има ли възможност някой бушон да е заминал?
Виж го колко е в скритото меню. Предполагам че ще си е колкото на мултицет
- BorislavB
- ентусиаст
-
а,ако се окаже,че всичко си е наред тогава как мога да оправя проблема,че това си е доста удобно меню гледам си всичко там...
- adovet
- старши ентусиаст
-
BorislavB написа:а,ако се окаже,че всичко си е наред тогава как мога да оправя проблема,че това си е доста удобно меню гледам си всичко там...
Ами зависи какво е. Аз лично до сега не съм виждал такова нещо
- BorislavB
- ентусиаст
-
Така снощи откачихме колата да седи цяла вечер. Отново започна да вали и аз сложих малко хартия и парцали около акумулатора. Оказа се,че капе съвсем леко от една тапичка,която се пада точно на плюсовата клема.Намазахме я със силикон за да я уплътним по-добре. Закачихме клемите и воаля проблема го нямаше,което ме навежда на мисълта,че нещо се е било намокрило. Поизсушихме със сешоар доколкото е възможно.
п.п. пробвах да вляза в скритото меню,но без успех. първо пробвах на място без да е запалена колата,а след това и на запален двигател - пак без успех.
влизам в менюто по следния начин. задържам докато изпише 01.00 после отивам до 19 въвеждам си кода (който е 23(проверен 100пъти)) после ми изкача отново 01.00 отивам до 09 където трябва да е за акумулатора,но като стигна до там и не пипам нищо се показва часовника и трябва всичко отначало. пробвах и със задържане когато съм на 09.00 пак не става. пробвах на меню 02.00 (което е за тест на таблото доколкото разбрах - става). не знам къде бъркам. иначе на i-drive ми показва вече,че зарежда 14.5 +/-
п.п. пробвах да вляза в скритото меню,но без успех. първо пробвах на място без да е запалена колата,а след това и на запален двигател - пак без успех.
влизам в менюто по следния начин. задържам докато изпише 01.00 после отивам до 19 въвеждам си кода (който е 23(проверен 100пъти)) после ми изкача отново 01.00 отивам до 09 където трябва да е за акумулатора,но като стигна до там и не пипам нищо се показва часовника и трябва всичко отначало. пробвах и със задържане когато съм на 09.00 пак не става. пробвах на меню 02.00 (което е за тест на таблото доколкото разбрах - става). не знам къде бъркам. иначе на i-drive ми показва вече,че зарежда 14.5 +/-
- adovet
- старши ентусиаст
-
BorislavB написа:Така снощи откачихме колата да седи цяла вечер. Отново започна да вали и аз сложих малко хартия и парцали около акумулатора. Оказа се,че капе съвсем леко от една тапичка,която се пада точно на плюсовата клема.Намазахме я със силикон за да я уплътним по-добре. Закачихме клемите и воаля проблема го нямаше,което ме навежда на мисълта,че нещо се е било намокрило. Поизсушихме със сешоар доколкото е възможно.
Най вероятно бъркаш кода
- BorislavB
- ентусиаст
-
Нали събирам последните 7 от ВИН-а? моят е B****** = 23
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
BorislavB написа:Нали събирам последните 7 от ВИН-а? моят е B****** = 23
Събират се последните 5 от ВИН-а
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Някой случайно да се е пробвал да накара колата да не се буди при отваряне на врата/багажник?